fbpx
luni, mai 20, 2024

CLUJUL – Taramul tuturor posibilitatilor pentru tinerii pasionati de IT

Share

Da, Clujul este tărâmul tuturor posibilităților

An de an, Clujul ne uimește cu noi și noi oportunități pentru tinerii dornici să schimbe, să progreseze.

De data asta, vorbim despre aceia dintre ei care au o mare pasiune pentru informatică.  Acești tineri au acum șansa de a deveni programatori de elită în cadrul primei școli neconvenționale de IT din România – ACADEMY+PLUS.

ACADEMY+PLUS-1-e1409045067338.jpg


Și Parisului îi place la Cluj

Școala este dezvoltată în parteneriat cu prestigioasa Ecole 42 din Paris.

Despre Ecole 42, se spune că este unul dintre cele mai ambițioase proiecte de formare profesională din lume, cu o programă concepută de experți din industria IT și având susținerea unor personalități care promovează metode alternative de învățare.

Inițiativa lansării ACADEMY+PLUS aparține companiei românești PITECH+PLUS, sub îndrumarea CEO-ului franco-român Bogdan Herea. Acesta este un fost olimpic la fizică și matematică, plecat cu bursă în Franța și reîntors în țară și în Cluj, pentru a-și începe propria afacere.

 

 

Fără note, profesori, teorie, totul gratuit

ACADEMY+PLUS este neconvențională deoarece evaluarea nu este concepută pe baza notelor în sine și nu există profesori, ci mentori și îndrumători. Mai mult decât atât, nu se pune accent pe teorie, ci pe practică, muncă în echipă, precum și dezvoltarea abilităților antreprenoriale ale elevilor.

Cursurile au loc în sediul PITECH+PLUS din Cluj-Napoca, un centru complet dotat tehnic, deschis non-stop, unde elevii sunt îndrumați de profesioniști, cu o vastă experiență în domeniul IT.

ACADEMY+PLUS-2-e1409044334493.jpg

 

Școala se adresează atât absolvenților de liceu (deși nu este obligatorie o diplomă de bacalaureat), cât și celor care vizează o reconversie profesională. Singurele cerințe sunt pasiunea pentru informatică și dorința de a învăța, de a aduce o schimbare. ACADEMY+PLUS durează 3 ani de zile și, cel mai important, este gratuită.

S-a lansat la începutul acestui an și  are aproximativ 500 de aplicanți înscriși în faza de pre-selecție. Până la începerea cursurilor sunt programate 3 perioade de testare. Una a început deja, iar următoarele două sunt disponibile pentru noi candidați în intervalul 2 – 29 septembrie și 30 septembrie – 27 octombrie.

Pentru informații suplimentare privind ACADEMY+PLUS, dar și pentru înscrieri, accesați site-ul www.academyplus.ro.

Ultimele articole

Alte articole