CoderDojo Tech Academy vine in Cluj

1 min


CoderDojo Bucuresti și Școala de Valori deschid în Cluj seria evenimentelor CoderDojo Tech Academy, parte a programului Alt Viitor, susținut de Microsoft România.

Coder Dojo este o miscare internationala, open-source, care are ca principala activitate organizarea de ateliere de programare gratuite si deschise pentru copii intre 8-14 ani. Evenimentul de lansare va avea loc pe 5 Octombrie 2019, intre orele 9.30-14.00 la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din Cluj-Napoca, unde sunt asteptati copiii impreuna cu parintii lor. 
Pentru inscriere puteti folosi pagina web sau de Facebook  CoderDojo Academy.

In cadrul evenimentului se vor realiza ateliere demo pentru copii intre 8-14 ani, acestea ajutandu-i sa inteleaga modalitatea de desfasurare a claselor. Sesiunile de lucru din cadrul CoderDojo au ca scop apropierea copiiilor de mediul tehnologiei, cat si intelegerea lui prin activitati informale, disctractive, in acelasi timp facand parte dintr-o comunitate intr-o continua dezvoltare.

Sesiunile din cadrul evenimentului vor fi sustinute de mentorii volutari ai CoderDojo Bucuresti impreuna cu mentori volutari din cadrul Metro Systems Romania utilizandu-se platforme precum Scratch, Minecraft EE si Microbit.

In urma acestui eveniment, Metro Systems Romania va contribui la cresterea comunitatii CoderDojo din Cluj prin deschiderea unor ateliere lunare in cadrul sediului din Cluj-Napoca, Strada Teodor Mihali, Nr. 62, deschis tuturor copiilor cu varstele intre 8-14 ani.


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Choose A Format
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
Image
Photo or GIF

Send this to a friend