fbpx
marți, iunie 25, 2024

Comportament preventiv: Tu stii cum poti diminua principalele cauze ale incendiilor?

Share

Procentul oamenilor care mor in incendii este din ce in ce mai ridicat, anual inregistrandu-se peste 200 de persoane decedate si de 3 ori mai multe victime.

Pentru a evita producerea unei astfel de catastrofe, orice cetatean responsabil ar trebui sa stie care sunt cauzele cele mai des intalnite care pot produce incendii si cum le poate preveni.

 

  • Instalatiile electrice improvizate sau care nu functioneaza corespunzator

Conform statisticilor, principala cauza a declansarii incendiilor este cea de natura electrica, fie ca este vorba despre utilizarea incorecta a aparaturii electronice, fie din cauza instalatiilor electrice necorespunzatoare.

Multe persoane comit greseala de a trata cu indiferenta micile defectiuni care apar in propria locuinta, cum ar fi o priza defecta sau supraincalzirea unui aparat electronic des folosit sau, pe de alta parte, exista cazuri in care decid sa rezolve singuri aceste probleme, fara a beneficia, insa, de cunostintele si echipamentul adecvat. Nimic mai gresit! O instalatie electrica improvizata te poate costa viata! Oricat de minore ti-ar parea reparatiile, apeleaza intotdeauna la un specialist pentru a remedia problema.  Electrician365 iti vine de fiecare data in ajutor, daca vei decide sa apelezi oricand la personalul avizat si competent, asadar intra pe site, vezi oferta de instalatii electrice si alege intotdeauna calea cea mai sigura si eficienta.

Pentru siguranta proprie si a intregii familii, precum si pentru prevenirea unui incendiu, este necesar sa verifici periodic  starea de functionare a sistemului conductor de energie electrica din locuinta ta. Asadar noteaza momentul ultimei verificari si vezi detalii despre perioada optima in care ar trebui sa apelezi la serviciile unui electrician pentru a te asigura ca totul este in cele mai bune conditii.

 

 

  • Mici probleme de natura casnica

Aceste accidente nefericite se pot produce si din cauza unor inconveniente de natura casnica. De exemplu, un incendiu poate fi declansat de lipsa de atentie a unei gospodine, care in plin proces de desfasurare al gatitului nu ia in calcul probabilitatea ca flacara de la aragaz s-ar putea extinde foarte rapid, daca in imediata ei apropiere se afla o sursa inflamabila sau un element care sa fie conductor pentru flacari.

Recomandarea pentru acest caz este sa reorganizezi locul produselor din bucataria ta, pozitionand la o distanta cat mai mare elementele ce contin alcool sau uleiurile si grasimile vegetale. De asemenea, nu uita sa inchizi gazul de fiecare data dupa ce termini procesul gatitului termic, pentru a te asigura ca nu va exista pericolul de explozie sau incendiere.

 

  • Lipsa de atentie sau dezinteres a unor persoane

Dezinteresul poate reprezenta o cauza destul de majora  in a da nastere unui incendiu. Un bun exemplu in acest sens il reprezinta lipsa de organizare si neglijenta cu care unii oameni pot trata o activitate in aer liber, un foc de tabara ce nu respecta normele impuse pentru a putea fi efectuat.

Daca esti in vacanta si iti doresti sa impartasesti cu prietenii trairile si experientele la un foc de tabara, nu uita ca exista anumite reguli de conduita care pot preveni un incendiu. Alege un loc care sa nu fie inconjurat de iarba uscata sau alte materii ce ar putea extinde focul, creeaza un perimetru din pietre pentru a nu permite scanteilor sa se raspandeasca si, cel mai important, la finalul petrecerii, nu lasa focul nesupravegheat sau nestins, chiar daca nivelul al acestuia de intensitate este unul scazut.

Adopta intotdeauna un comportament preventiv si pune siguranta ta si a celor din jur pe primul loc! Nu permite ca micile neglijente sau lipsa de responsabilitate sa iti rapeasca lucruri si persoane importante din viata ta!

 

Ultimele articole

Alte articole