fbpx
marți, iulie 16, 2024

Comunitatea care da energia evenimentului TEDxCluj 2014

Share

Ziua #tedxcluj se cunoaște de când deschizi ochii. Înainte să sune ceasul, pentru că abia aștepți să ajungi. Ziua TEDxCluj în 2014 va fi pe 8 noiembrie, de la 8:00 dimineața până la 20:00 seara. 12 ore urmate de un after party pe măsură. Dacă te-ai gândit să participi, meriți deja o cafea numai pentru asta. De fapt, meriți mult mai multe pentru că ești TEDxster. 

Ești unul dintre cei care nu se simt amenințați de ceea ce nu le este familiar și caută experiențe noi care să le modeleze viața. Despre asta este vorba la oricare eveniment TEDx. Anul acesta se pune și mai mult accent pe nou. Tema ediției este cel puțin intrigantă. LEARN – UNLEARN – RELEARN. Ce înseamnă toate aceste “learn-uri”? Organizatorii, mai exact cei care se ocupă de conținutul evenimentului, au pornit de la citatul unui scriitor și futurolog, Alvin Toffler.“The illiterate of the 21st century will not be those who cannot read and write, but those who cannot learn, unlearn, and relearn.”

1431_10151691980382041_444484183_n-e1414745338995.jpg

 

Provocarea celor care au venit cu ideea, dar mai ales a speakerilor este să te învețe să te dezveți de orice lucru cunoscut, cât de mărunt ori major, ca mai apoi să poți vedea lumea în care trăim din alte perspective. Sună “BIG” și este procesul supranumit abilitatea secolului 21.

Mai simplu de atât, este evenimentul care te îndeamnă să renunți la tot ce știi despre lume, indiferent de domeniu și să-ți ancorezi informațiile într-o nouă manieră, una care să se potrivească mai mult cu secolul prezent. TEDxCluj 2014 este o invitație deschisă de a schimba mentalități cu îndârjire. Începi cu prima resursă, propria persoană. Și începi să realizezi că munca, familia nu mai sunt văzute la fel ca până acum. Începi să observi că și credințele despre divinitate, despre ce presupune o națiune nu mai sunt aceleași. Poți să vezi în jurul tău că preocuparile oamenilor, interesele și modul în care fac lucruri se modifică radical. Ideea unei comunități se schimbă și ea.

Comunitatea TEDxCluj este făcută pentru oameni care pot duce. TEDxsterii sunt acei indivizi la care dacă le dai o idee o transformă în acțiuni concrete. Cel mai probabil pozitive și îndreptate spre ceilalți. Sunt cei care deși nu vor putea să schimbe întreaga lume, nefiind un obiectiv SMART, sunt cei care înțeleg că acest fenomen crește ca un bulgăre de zăpadă. Contribuie și asta contează.

1422373_10151697629702041_1163795617_n-e1414745377622.jpg

 

Oamenii TEDxCluj nu sunt doar receptorii ideilor, sunt și cei care prin experiență pot să genereze toată energia asta în sală. Speakerii de anul acesta sunt împărțiți parcă în câteva categorii esențiale. Dar fiecare cu propriul său traseu într-un domeniu mai larg. Ei vin din știință, scriitură, business sau filantropie. Sunt cercetători, inventatori, consultanți, editori, poeți și oameni de bine. Energia unui TEDxCluj nu se termină nici pe departe la ieșirea din sală. Ea continuă la Innovation Expo, târgul proiectelor innovative, creative, mai mult sau mai puțin cunoscute publicului larg. Spațiul unde networking nu este doar un cuvânt. Când ajungi în zona aceasta, te întâmpină expozanți și participanți gata să pornească o conversație.

Sâmbătă, 8 noiembrie, la Cinema “Florin Piersic”, va fi ziua din 2014 unde toate astea capătă sens. Mai ales pentru aceia dintre voi pentru care acest TEDxCluj va fi primul TEDx.

Pentru ceilalți, suntem siguri că pe ici pe colo vă recunoașteți propria experiență. Iar dacă vi se pare că evenimentul nu mai are unde să introducă ceva neașteptat și speactaculos în program, se poate că vă înșelați. Va trebui să vă pregătiți pentru surprize drăguțe, performance-uri și momente intense.

TEDxsterii, deși mereu serioși când vine vorba de idei demne de pus în practică și de dat mai departe, vor fi cei care reactionează degajat la glume, mici atenții simpatice ori vreo inițiativă pusă pe șotii. Iar reușita conferinței se bazează mereu pe un amestec făcut din toate aceste aspecte, atent alese și puse cu măsură fiecăruia. TEDxsterii, din public și de pe scenă deopotrivă, tema, locația, proiectele expuse în pauze, momentele dintre speech-uri, atitudinea. Ce sigur nu are importanță este vremea de afară, asta nu afectează nicicum spiritul TEDxCluj. 

Ultimele articole

Alte articole