fbpx
duminică, iulie 14, 2024

Cum a fost la Jazz in the Park 2016

Share

Peste 51.000 de persoane au participat la Jazz in the Park, festivalul care timp de o săptămână a animat Clujul cu ajutorul muzicii bune. Au fost 7 zile pline de concerte și activități care au avut loc în curtea Muzeului de Artă, pe malul Someșului și în Parcul Central din Cluj-Napoca.

Pe scene au urcat peste 40 de trupe din țară și străinătate, unele pentru prima dată în România sau în Transilvania. Una dintre cele mai apreciate artiste de jazz din Franța, Hindi Zahra, i-a fascinat pe participanți cu muzica ei, iar 2.000 de persoane au dansat în ploaie la concertul din Parcul Central. La rândul ei, Kovacs a încântat cu energia și vocea ei gravă, în timp ce membrii trupei AaRON, veniți pentru prima dată în România, i-au surprins pe participanți cu influențele lor de stil și cu soundul original. În plus, la Jazz in the Park 2016 au mai concertat Ours Samplus, Blazzaj, pianistul Bogdan Vaida, Neil Cowley Trio, Platonic Band, Benjamin Kolloch Quartet, Teodora Enache & Benny Rietveld, Aida și Noi, Mihai Dobre, Jazzybirds, Blazzaj, Naked, Hot Club de Cluj, Andrada Codorean&Swing Mob și mulți alții.

Festivalul din acest an a fost o experiență intensă pentru noi și suntem foarte bucuroși de rezultat. A fost cea mai bună ediție de până acum din multe puncte de vedere: producție, line-up, comunicare. Am avut trei evenimente de promovare pline de energie pozitivă și am încheiat cu un festival de care suntem mândri, spune directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.

Dacă în primele zile vremea a ținut cu participanții, iar relaxarea a fost la ea acasă, duminică, în ultima zi, a plouat torențial de două ori. Chiar și așa, participanții au sfidat ploaia și mulți dintre ei au dansat în ploaie la concerte.

În ciuda faptului că ploaia de duminică a influențat numărul de oameni participanți, văd și lucruri bune în asta. În primul rând, am arătat că am știut să reacționăm, atât practic, cât și mental, iar în al doilea rând am apreciat numărul mare de oameni care a rămas la concerte în ciuda condițiilor meteo. Am învățat de la ei că suntem mult mai mult decât un festival cu intrare liberă. Suntem un proiect drag orașului, crede Alin Vaida.

Extrem de bine primit a fost recitalul de pian susținut la miezul nopții de pianistul Bogdan Vaida, prima inițiativă de a organiza un un astfel de eveniment în parcurile din Cluj, în miez de noapte, dar și concertele care au avut loc pe timpul zilei pe scena specială dedicată muzicii clasice.

Pe lângă concerte, în cadrul festivalului participanții au putut să se bucure de zeci de activități, de la expoziții de sculptură și pictură, până la minigolf, proiecții de filme, jocuri pentru cei mari și pentru cei mici, ateliere de colorat, cățărat, workshopuri de muzică și lansări de carte.  Obiectivul general a fost să facem o ediție la fel de mare ca cea de anul trecut, dar mai bine pusă la punct și consider că am reușit. Asta ne dă încredere ca pe viitor să facem pași spre o extindere și mai mare, anunță directorul festivalului, Alin Vaida.

Cine a câștigat concursul Jazz in the Park

Trupa C.A.L.I. Quartet din Iași a câștigat premiul I la Concursul Internațional Jazz in the Park desfășurat pe malul Someșului și va concerta în deschiderea festivalului de anul viitor. Premiul II a revenit trupei Secret Formula din București, în timp ce premiul III a fost câștigat de KOSZIKA & THE HOTSHOTS din Târgu Mureș. Au fost oferite premii pentru compoziție și originalitate formației Munk, dar și alte premii speciale.

Bilete neobligatorii de 12.200 euro. Campania continuă până la 15.000 euro

Intrarea la festival este gratuită, dar în ciuda faptului că au avut acces gratuit, participanții au cumpărat 5.490 de bilete neobligatorii la festival în valoare totală de 12.200 de euro.  Banii strânși vor merge spre susținerea a 3 proiecte selectate de juriu. Organizatorii festivalului vor să mai strângă acum încă 2.800 de euro pentru a putea finanța integral cele 3 proiecte: Măscărici, Moara și Our Environment Remixed.

Astfel, în perioada următoare campania de donații continuă. Dacă vreți să sprijiniți Fondul Jazz in the Park puteți cumpăra biletul neobligatoriu din rețeaua biletmaster.ro:  click aici

Ultimele articole

Alte articole