fbpx
luni, iulie 15, 2024

Cum arată începuturile de drum într-o companie IT din Cluj? 3 colegi îți povestesc experiența lor din cadrul jpard Solutions.

Share

Începuturile de carieră nu sunt aproape niciodată ușoare. Vin la pachet cu întrebări, nesiguranță, căutări. Am învățat, pe parcursul dezvoltării companiei, că una dintre cele mai utile și bine-primite modalități de a întinde o mâna către cei aflați la începutul drumului profesional este experiență unui internship.

Succesul și mulțumirea celor care au participat în programele de internship din cadrul jpard de până acum ne-au încurajat și mobilizat să organizăm în continuare și altele. Următorul, SAP Commerce Cloud Internship, începe în octombrie 2022 și e dedicat studenților din ultimul an sau care au absolvit recent facultatea de Automatică și Știință Calculatoarelor sau facultatea de Matematică și Știință Calculatoarelor.

Lăsăm mai jos poveștile unor colegi care participa acum la internship sau care au participat și au ales să rămână în echipa noastră.

“Internshipul în cadrul jpard Solutions, pentru mine, reprezintă mai mult decât un job, reprezintă o experiență. În cadrul acestei experiențe cel mai bun lucru care se întâmplă este învățarea, învățarea atât teoretică cât și învățarea de a lucra într-o echipă, de a căuta ajutorul în locul potrivit și multe altele. Faptul că intershipul este structurat într-un fel mai “didactic” reprezintă un foarte mare avantaj pentru că ai mentori/documentații/colegi la care să apelezi când te întâlnești cu noțiuni și aspecte poate pentru prima oară.

Un alt aspect important este reprezentat de echipa din care fac parte și colegii din jpard în general. Am întâlnit oameni foarte calzi și foarte deschiși, dispuși să te ajute și să își ia din timpul lor indiferent dacă te cunosc sau dacă sunteți din aceeași echipă.

Recomand cu căldură orice fel de Internship în cadrul jpard pentru că am observat în timpul scurt (momentan) petrecut aici implicarea oamenilor și mediul benefic.” – Răzvan Doica

“Că intern și, mai apoi, angajat în jpard, am avut parte de multe experiențe ce m-au învățat cum să îți începi cu succes carieră în IT. Pe parcursul internshipului am avut parte de explicații amănunțite și de multă răbdare din partea mentorilor, implicați constant în activitățile noastre. 

Datorită faptului că am acumulat cunoștințe tehnice valoroase într-un timp relativ scurt, de câteva luni, dar și datorită colegilor, niște oameni deschiși și prietenoși, am decis să îmi urmez drumul profesional alături de ei și consider că a fost o decizie foarte bună!”  – Raluca Verestiuc

“Primul contact cu jpard l-am avut în urmă cu 3 ani, pe când eram și eu în căutarea unui internship. Cu dorința de a învăța cât mai multe lucruri dar și cu entuziasmul specific vârstei am privit toată această experiență că pe o provocare la sfârșitul căreia urmă să am o bază solidă în dezvoltarea mea profesională. 

Câteva aspecte pe care le-am remarcat în perioada respectivă și pe care le-am apreciat au fost organizarea atentă a programului – eu sunt o persoană atentă la detalii și apreciez când și cei din jurul meu fac asta. Activitățile erau bine structurate, materialele de studiu atent pregătite, iar implicarea mentorilor și suportul oferit au construit un mediu în care ne simțeam confortabili să punem întrebări, să discutăm deschis și să putem clarifica toate nelămuririle. Pe lângă munca în echipă și importanța cooperării, am fost încurajați să transmitem informația acumulată, să dezbatem aspecte legate de subiectele dificile, să vedem ce a înțeles fiecare, ca într-un final să reușim să aprofundăm cunoștințele respective, activități care m-au ajutat foarte mult.

La sfârșitul internship-ului când am luat decizia de a continuă să lucrez în companie m-am bazat pe instinct, îmi plăceau oamenii, atmosfera de la birou, simțeam că mă potrivesc în acest mediu foarte prietenos și acum pot spune că a fost o decizie înțeleaptă. Totodată un factor important l-a reprezentat cultură companiei, care pune accent pe oameni și pe dezvoltarea acestora, dar și noile provocări care se anunțau și pe care zic eu, le-am depășit cu bine.

Poate mulți termeni sunt necunoscuți și pot provoca o oarecare reticență în a aplica, dar sfatul meu pentru voi, viitori interni, e să fiți dornici de a acumula cât mai multe informații și să priviți totul că pe o experiență din care veți avea doar de învățat. Cheers și abia aștept să ne întâlnim!” – Mihai Cibu 

Dacă ești și tu interesat să participi la următorul nostru internship, găsești mai multe detalii pe https://www.jpard.com/careers/sap-commerce-cloud-internship/.

Ne găsești și pe LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/jpard/ 

jpard este un furnizor complet de soluții de comerț pentru întreprinderi, cu misiunea de a oferi oportunități de dezvoltare clienților săi în procesul de digitalizare. Ceea ce face ca jpard să fie diferit este faptul că ne concentrăm cu adevărat pe calitate, nu pe cantitate, atât în ​​ceea ce privește oamenii, cât și proiectele.

Născuți din pasiunea pentru Java și din dorința de a face software diferit, am devenit un furnizor de soluții care creează valoare prin cunoștințe tehnice și comerciale solide și un mediu de colaborare între inginerie, afaceri și clienți.

La interior, jpard este un loc confortabil, dar solicitant, unde expertiza, schimbul de cunoștințe și pasiunea nu sunt texte de marketing. Le trăim și le operăm. Suntem mereu în căutarea oamenilor cărora le pasă de rezultate și care își asumă responsabilitatea. Pentru ei, jpard este o companie de software unde pot prospera cu adevărat, profesional și personal.

Ultimele articole

Alte articole