fbpx
joi, iunie 13, 2024

Cum au schimbat iluminatul inteligent si cel cu LED o parte importanta din imagina orasului Cluj?

Share

Considerat a fi unul dintre cele mai prospere si impresionante orase din inima Romaniei, Clujul a fost adesea un exemplu pozitiv pentru multe alte orase din tara in ceea ce priveste investitiile chibzuite si cu un impact pozitiv major pentru cetateni.

Asa cum bine stim, iluminatul stradal are o importanta mai aparte atunci cand vorbim despre siguranta si de ce nu, chiar si despre infatisarea unui oras. Orasele mari de pretutindeni din lume au trecut de multa vreme la tehnologiile de iluminare moderne, pentru ca acestea aduc o serie de avantaje notabile in materie de siguranta si ecomonie. Iluminatul cu LED este utilizat in prezent cu succes in iluminatul stradal al multor orase din lume, fiind pana in acest punct una dintre cele mai performante tehnologii de iluminat la care avem acces. 

In ciuda faptului ca adesea se vorbeste despre aceasta tehnologie ca fiind una noua, in realitate, iluminatul cu LED are deja o istorie destul de indelungata avand in vedere ca a fost conceputa inca din anul 1962. Orasul Cluj este unul dintre cele care au adotat printre primele din tara aceasta tehnologie, motiv pentru care o mare parte dintre strazile existente in oras se bucura de iluminat performant cu LED.

Iluminatul controlat din telefon, un vis devenit realitate la Cluj

La Cluj, am putea spune ca tehnologia LED nu cunoaste limite avand in vedere ca adminsitratia locala a optat pentru iluminat inteligent, ce poate fi controlat foarte simplu cu ajutorul unui telefon mobil. Acest lucru nu doar ca transforma Clujul intr-un oras modern, insa acest detaliu cu certitudine il plaseaza in randul marilor orase Europene care folosesc aceasta tehnologie. 

Cum a schimbat iluminatul cu LED infatisarea orasului Cluj?

Clujul este un oras ce reuseste sa atraga anual zeci de mii de turisti din intreaga lume, astfel ca imaginea orasului este in mod cert un aspect pe care administratia locala este nevoita sa il ia in calcul. Iluminatul stradal nu este doar despre estetica de ansamblu a unui oras, ci si despre siguranta, pentru ca acolo unde exista lumina suficienta, riscul ca anumite probleme sa apara este mult mai scazut. Infractiunile sau accidentele rutiere adesea se petrec in momentele in care vizibilitatea este redusa. Iar un oras modern, ce se doreste a se alinia cu cu marile orase Europene, in mod cert are nevoie de un iluminat stradal corect, prin utilizarea unor tehnologii de ultima generatie.

Tehnologia LED, din ce in ce mai populara si in iluminatul casnic

Popularitatea tehnologiei LED insa nu este limitata doar la iluminatul stradal, ci concomitent se poate observa o crestere semnificativa a interesului pentru corpurile de iluminat cu LED si in randul utilizatorilor casnici. Spre exemplu, la finele lunii mai a acestui an, s-a inregistrat o crestere cu 50% a numarului de cautari online pentru iluminat cu LED sau iluminat inteligent. Dat fiind numarul mare de avantaje pe care aceasta tehnologie le prezinta, este de asteptat ca produsele de iluminat ce utilizeaza aceasta tehnologie sa devina si mai populara in viitor. 

Ultimele articole

Alte articole