fbpx
miercuri, iulie 10, 2024

Cum metoda de plată poate influenta jocul responsabil

Share

În zilele noastre, cazinourile, dintre care cele mai bune sunt listate pe Legalcasino.ro, oferă acces la o varietate de instrumente pentru joc responsabil. În multe cazuri, jucătorii sunt încurajați să-și seteze limite imediat ce s-au înregistrat. Acest lucru le permite să-și mențină un grad de control asupra finanțelor și comportamentului lor. Cu toate acestea, stabilirea limitelor este doar o modalitate de a-i proteja pe jucători de capcanele jocurilor de noroc compulsiv. Alegerea metodei corecte de plată joacă și ea un rol esențial.

Entuziaștii jocurilor de noroc online au o gamă largă de opțiuni de plată din care pot alege. Acestea includ cardurile bancare, cardurile preplătite, portofelele electronice (eWallets) și chiar criptomonede. Apoi există cazinourile care acceptă transferurile bancare și permit clienților să-și lege conturile de pariuri direct de conturile bancare. În timp ce fiecare metodă are avantajele și dezavantajele sale unice, un lucru este sigur: toate au în comun comoditatea.

Deci, cum are alegerea unei anumite platforme de plată un impact asupra jocului responsabil? Să aruncăm o privire asupra a patru dintre cele mai folosite metode de plată și să aflăm.

Cardurile bancare

Cardurile de credit 

In septembrie 2020, în România, utilizarea cardurilor de credit pentru jocurile de noroc a fost interzisă. Legislația a fost modificată în scopul combaterii problemei dependenței de jocuri de noroc și pentru a proteja cetățenii de riscurile financiare. Acum, operatorii de jocuri de noroc sunt obligați să ia măsuri pentru a preveni utilizarea cardurilor de credit în sistemele lor de plată.

Acest lucru înseamnă că nu vi se permite să utilizați cardurile de credit pentru jocurile de noroc în România. În schimb, puteți folosi cardurile de debit sau metode alternative de plată care nu sunt legate de credite.

Marea Britanie, care a fost cea mai mare piață de jocuri de noroc online în 2021, a interzis utilizarea cardurilor de credit în cazinourile online în 2020.

Cardurile de debit

Cardurile de debit sunt foarte asemănătoare cu cardurile de credit în sensul că majoritatea persoanelor deja au unul și majoritatea site-urilor de jocuri de noroc online le acceptă. Cea mai mare diferență dintre cele două constă în faptul că aceste carduri de debit nu permit utilizatorilor să cheltuiască mai mult decât au în conturile bancare. Drept urmare, este aproape imposibil pentru utilizatorii de carduri de debit să acumuleze datorii. Desigur, utilizatorii de carduri de debit pot totuși să cheltuiască excesiv. Aceștia pot accesa și risipi fondurile bancare puse deoparte pentru alte necesități, cum ar fi mâncarea, cheltuielile cu chirie, taxele universitare și așa mai departe.

Portofelele electronice (eWallets)

Skrill, PayPal și alte portofele electronice permit jucătorilor responsabili să-și seteze limite stricte de cheltuieli. Aceștia pot încărca portofelul electronic cu o sumă predefinită și să aloce acei bani pentru jocuri de noroc. Deoarece portofelul electronic are o sumă finită de bani în el, devine dificil să cheltuiți în exces. Adevărul este că acest lucru implică auto-disciplină, deoarece utilizatorii pot simplu să reîncarce portofelul electronic oricând doresc.

Cardurile preplătite și voucherele

Cardurile preplătite și voucherele pot fi achiziționate atât online, cât și din magazine fizice precum magazinele de cadouri, stațiile de benzină și supermarketurile. Aceste opțiuni de plată sunt ideale pentru jucătorii responsabili care doresc să folosească numerar disponibil pe loc. Puteți achiziționa vouchere și carduri cadou în diverse denominări, ceea ce face ușor să stabiliți și să vă țineți de un buget.

Similar cu portofelele electronice, cei care folosesc aceste opțiuni tot trebuie să demonstreze o anumită reținere, deoarece nu există nimic care să-i împiedice să cumpere mai multe vouchere. Cu toate acestea, să ieșiți să cumpărați mai multe vouchere de la stația dvs. de benzină din colț vă oferă măcar o perioadă de răcire, în care puteți reconsidera decizia dumneavoastră. Dezavantajul cel mai mare al folosirii voucherelor este că foarte puține dintre ele permit retrageri.

Responsabilitatea vă aparține în cele din urmă

Aproape toți operatorii de jocuri de noroc online au obligația să ofere jucătorilor instrumente pentru joc responsabil. De asemenea, sunt supuși să monitorizeze activitățile de jocuri de noroc online ale clienților și să semnaleze pe cei care par să manifeste semne de joc compulsiv. Cu toate acestea, jucătorii nu sunt obligați să își stabilească limite și puțini operatori fac suficient în ceea ce privește căutarea activă și remedierea comportamentului de joc nerezonabil.

În cele din urmă, depinde de dumneavoastră să decideți dacă doriți să profitați de resursele disponibile pentru joc responsabil la site-urile de jocuri de noroc online. Dacă luați în serios jocul responsabil, atunci alegerea celei mai potrivite opțiuni de plată vă va ajuta să vă atingeți obiectivul de a menține acea abordare sănătoasă.

Ultimele articole

Alte articole