fbpx
marți, aprilie 16, 2024

Cum să cumperi un colțar bun? TOP 3 aspecte de care să ții cont înainte de a îl achiziționa

Share

Atunci când decidem că trebuie să ne achiziționăm un colțar pentru locuința în care trăim, mulți dintre noi nu știm ce să comandăm și cum. Acest fapt se întâmplă din simplul motiv că avem atât de multe variante din care să alegem, atât în magazinele fizice, cât și în cele online.

Totuși, pentru a clarifica puțin procesul de alegere a unei canapele bune, trebuie să ții cont de câteva lucruri pentru a fi mulțumit de achiziția făcută pentru o perioadă lungă de timp. Astfel, citește în continuare acest articol și vezi care sunt recomandările noastre pe care trebuie să le ai în vedere.

TOP 3 criterii de care să ții cont înainte de a face o achiziție

  1. Ține cont de spațiu

Este important să iei în considerare spațiul de care dispui și pe care îl poți ocupa cu un colțar. Asigură-te că dimensiunile pe care le dorești pentru piesa de mobilier nu copleșește încăperea în care va fi poziționată și nici că va sta în calea de trecere. Totuși, dacă îți dorești o canapea mare, dar care să nu ocupe foarte mult loc, aici poți opta pentru un model extensibil. Atunci când vrei să o mărești pur și simplu o vei deschide și aranja așa cum trebuie, iar atunci când vrei să nu ocupe mult loc o vei strânge. Iar dacă vrei să cauți un astfel de mobilier, cei de la Iconfort.ro au colțare extensibile într-o varietate de modele. Există modele de dimensiuni diferite, pentru fiecare spațiu.

  1. Alege în funcție de stilul casei tale

Dacă în casa ta ai adoptat un stil anume, cu siguranță nu vei putea să îl strici alegând o canapea care nu se potrivește în context. Astfel, optează pentru ceva care să reprezinte în totalitatea stilul pe care l-ai ales pentru locuința ta. 

De exemplu, dacă te reprezintă stilul industrial și casa ta este astfel amenajată, recomandarea ar fi să achiziționezi o canapea de piele maro și simplă. Una care să nu aibă picioare de susținere sau cotiere. Ține cont și de culorile care predomină în casa ta și încearcă să găsești ceva care complimentează foarte bine, dar totuși să iasă foarte bine în evidență. Fiind o piesă de mobilier destul de voluminoasă, ar trebui măcar să fie una care să fie în centrul atenției.

  1. Materialul este important

Cum spațiul și stilul au fost două criterii importante, la fel este și materialul. Cum canapeaua va fi foarte folosită, trebuie să fie dintr-un material plăcut, care să nu te deranjeze atunci când vrei să stai la un film sau să citești o carte. Decide-te asupra unui material care să nu fie extrem de rigid, care se poate curăța cu ușurime, dar și care va face față evenimentelor neplăcute: pete sau chiar zgârieturi de animale. Cele care sunt confecționate din microfibre sunt potrivite pentru casele în care canapeaua este frecventată adesea. Adesea au un aspect plăcut și sunt ușoare de curățat atunci când este nevoie. 

Așadar, atunci când vei dori să îți achiziționezi o canapea nu uita să ai în vedere recomandările făcute mai sus. Îți va fi mult mai ușor să îți alegi viitoarea canapea.

Sursă foto: Unsplash.com

Ultimele articole

Alte articole