fbpx
sâmbătă, iulie 6, 2024

Cum să-ți transformi casa într-o bijuterie cu ajutorul unor ateliere gratuite de vopsit pe lemn

Share

Trendul ”Do it Yourself”, ”Creează cu mâinile tale”, prinde, din ce în ce mai mult, rădăcini la Cluj. Un exemplu sunt atelierele gratuite de pictat pe lemn organizate la Cluj-Napoca de trei entuziaști care cred cu tărie că obiectele de mobilier, vechi sau noi, au propria personalitate. Bonus: calitatea vopselurilor este garantată de Annie Sloan, supranumită ”Regina vopselurilor”, expert  mondial în efectele vopselei, culoare și design interior.

Enikő Szentannai, Gabriella Baxter-Dáné și David Baxter sunt trei oameni cu o pasiune comună: transformarea pieselor de mobilier, vechi sau noi, uitate în vreun colț al casei, în obiecte de la care să nu-ți mai dezlipești ochii.

Profesiile diferite în care s-au format – inginer constructor, un psiholog școlar și un specialist în conservarea monumentelor istorice – îi ajută să vadă și mai bine frumosul acolo unde omul de rând vede doar bucăți de lemn, demne doar de coșul de gunoi. Cei trei îi ajută și pe alții să găsească frumusețea în obiecte care le pot picta cu propriile mâini. De aceea au creat Blue Brush Studio. 

Tehnici de pictat. Înscrieri

”Te-ai întrebat vreodată cum poți să-ți împrospătezi locuința fără să renunți la diverse piese de mobilier care-ți plac? Sau poate că ești în căutarea unor activități care să te ajute să te deconectezi,  să te relaxezi și să descoperi creativul din tine. În oricare dintre situațiile de mai sus te afli, merită să afli mai multe despre atelierele de vopsit pe lemn organizate în septembrie de Blue Brush Studio la Cluj. Pe scurt, ești invitat să-ți pui în valoare creativitatea, să te relaxezi și să afli cum poți să redecorezi mici obiecte de mobilier din casă, cărora să le dai o viață nouă”, este mesajul cu care te îmbie cei trei entuziaști, într-un comunicat.

Blue Brush Studio organizează în perioada 27-29 septembrie Zilele Deschise când vor avea loc ateliere gratuite, în cadrul căruia oricine poate învăța cum să vopsească. Cine vrea să participe ar fi bine să se grăbească deoarece locurile sunt limitate. Înscrierile la atelier se fac online prin completarea formularului de participare.

Atelierele vor dura o oră și se vor desfășura după următorul program: vineri, 27 septembrie, la orele 15.00 și de la 17.00; sâmbăta, 28 septembrie, și duminică, 29 septembrie, de la orele 13.00, 15.00 și 17.00, la Blue Brush Studio, în centrul Clujului, pe strada Napoca numărul 2, în curtea interioară. 

„Organizăm periodic ateliere la Blue Brush Studio. De fiecare dată întâlnim oameni care fie sunt pasionați de culori, fie descoperă o adevărată evadare și o pasiune în această activitate. De data asta am vrea să fie ateliere gratuite, tocmai pentru a oferi cât mai multor clujeni ocazia să se bucure de această activitate. Atelierele vor fi chiar de Zilele Clujului”, spune Gabriella Baxter-Dáné, managing partner Blue Brush Studio.

Cu ce vă ajută atelierul

Pe lângă o experiență nouă și relaxantă, participanții vor afla și deprinde ce tehnici de vopsire și decorare există, cum pot împrospăta mobila cu ajutorul culorilor, dar vor face exerciții practice. De acolo vor putea cumpăra pe loc diferite obiecte de lemn pe care le pot vopsi și decora. 

Vopseaua pentru ”schimbarea la față” a acestor obiecte va fi primită gratuit. La fel ceara, pensulele și alte accesorii de care au nevoie la atelier. „După atelier planșa rămâne la fiecare participant ca amintire pe care o poate păstra sau o poate face cadou. E o amintire frumoasă pentru că e un obiect decorat de fiecare persoană în parte”, spune Enikő Szentannai, managing partner Blue Brush Studio.

Vopseaua utilizată este una care a făcut ocolul globului, se numește Annie Sloan Chalk Paint după numele creatoarei sale, artista britanică Annie Sloan, poreclită ”Regina vopselelor”. Ea a dezvoltat gama Chalk Paint în 1990 pentru că și-a dorit o vopsea potrivită pentru orice tip de mobilier fără pregătire prealabilă și după care să nu se stea cu orele până se usucă.

Detalii despre ateliere pe pagina de Facebook Blue Brush Studio.

Ultimele articole

Alte articole