Cum te poți dezvolta prin aventură la Centrala de Escaladă?

0
244

Te gândești cum poți să trăiești mai mult, să fii mai mult și să-i inspiri pe cei din jur? Cu doze de adrenalină, concentrare și cooperare, cățăratul este o alternativă sportivă integrală. La Centrala de Escaladă, cea mai mare sală de profil din Transilvania, se pune accentul pe depășirea limitelor prin mișcare, pentru trup, minte și suflet.

📷 Photo DA Studio

Copii de la 3 ani, tineri și vârstnici își antrenează corpul în ascensiunile pe pereți, în Cluj-Napoca. Cursurile de inițiere indoor te învață cum să te încălzești, care este tehnica de bază în cățărare, cum să te poziționezi corect pe panou și să urmărești traseele, care sunt tipurile de prize și cum să închei sesiunea cu stretching. Bouldering-ul este o formă de cățărare fără frânghii, în timp ce escalada necesită sprijin și anduranță. Ambele se practică la Centrala de Escaladă.

📷 Photo DA Studio

Cu fiecare mișcare, îți poți depăși o limită fizică și mentală. Prin efortul depus te vei privi cu mai multă încredere și prin fiecare moment tensionat îți vei îmbunătăți capacitatea de relaționare. Având dorințele de aventură și reușită, vei încuraja o versiune nouă a ta, liberă și ambițioasă. Cățăratul este astfel un instrument pentru dezvoltarea emoțională.

 

📷 Photo DA Studio

„Cel mai frumos lucru la Centrala de Escaladă e că suntem o echipă de tineri îndrăgostiți de munte și de natură și am încercat să găsim o soluție prin care să aducem în oraș măcar o parte din ce am găsit acolo. Am adus acei pereți care te ajută să îți depășești limitele interioare. Ca echipă, ne-am prins toți în coardă și am început să urcăm!” – a declarat Vlad Căpușan, fondator Centrala de Escaladă și alpinist profesionist.

Cățăratul este o modalitate de a întări prietenii și parteneriate, fie ele în familie, cuplu sau echipe de muncă. Părinții micuților cățărători de la Centrala de Escaladă povestesc despre uimirea pe care o au față de forța și dedicarea copiilor. Pentru îndrăgostiți, cățăratul înseamnă susținere, vulnerabilitate și experiențe memorabile, care pot consolida relația. În teambuilding-uri, participanții se eliberează de stres și îmbunătățesc comunicarea în echipă.

📷 Photo DA Studio

La Centrala de Escaladă instructorii sunt, la rândul lor, cățărători cu experiență, care de 7 ani își împărtășesc pasiunea în Cluj-Napoca. Fondatorul centrului, Vlad Căpușan, este unul dintre primii români care, în anul 2018, a cucerit vârful Cerro Torre din Patagonia.

Comunitatea de cățărători a creat o alternativă pentru petrecerea timpului liber. Aceasta a adus muntele în oraș și a provocat oamenii să experimenteze, să se autoeduce și să trăiască adrenalina urcării pe pereți. Centrala de Escaladă a energizat spațiul urban clujean, folosindu-se, dincolo de conceptul dinamic, doar de mâini și de picioare.

📷 Photo DA Studio

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.