fbpx
luni, iulie 15, 2024

Cum transformi o seară banală în distracție la locul de muncă

Share

Este ora 18 într-o zi de miercuri și de pe terasa unei clădiri de birouri din centrul orașului se aude multă veselie, muzică și multe râsete. Săptămâna trecută a fost la fel și, de fapt, la fel a fost toată vara, pentru că în cadrul firmei de IT msg Romania, ideea de a petrece seara cu colegii de muncă a devenit o tradiție prin intermediul conceptului „Summer Nights”, existent în cadrul companiei încă din 2014.

 

Astfel, participând la activități precum concerte cu band-uri locale, degustări de vin şi bere sau concursuri pe diverse teme, o seară ce altfel nu ar rămâne cu nimic în memoria angajaților, devine o oportunitate de a lega relațiile dintre echipe și diferite departamente din cadrul companiei.

Cu un pahar de băutură în mână, câteva zeci de angajați se adună încet, încet pe terasa clădirii în care și-au petrecut deja mare parte din zi. Serile de miercuri la msg nu sunt pentru ore suplimentare. Muzica se aude în boxe, gustările așteaptă pe masă, iar după ce actorul Bogdan Bob Rădulescu le face prezentare, un nou capitol din Summer  Nights poate să înceapă. Astăzi, un show de improvizație, cu un specialist din domeniu.

 

 

„Summernights sunt de fapt serile de vară petrecute împreună cu colegii, într-o zi de miercuri, pe terasa msg. Dacă ar fi să îi atribui câteva cuvinte cheie, aș spune că summer nights înseamnă distracţie, terasă, prietenie şi împreună. Conceptul a luat naștere în 2014, terasa era un spaţiu fain şi colegii petreceau mult timp în pauze şi afterwork şi am zis că ar fi o idee faină să punem un pic de muzică, să aducem un vin, să facem o degustare, un workshop sushi sau dulciuri raw etc. Succesul se datorează faptului că de 2 ani de zile în spatele programului pentru serile de vară stă o echipă de organizare formată din angajaţii msg: programatori, consultanţi de business, economişti etc.  ”, explică Vlad Oniţa, Human Capital Manager în cadrul msg.

Pentru această seară, tema este una oarecum artistică și îi provoacă pe cei prezenți să fie naturali, să își pună la contribuție imaginația, dar mai ales să se distreze și să se simtă în largul lor. Actorul Bogdan Bob Rădulescu este de părere că orice astfel de întâlnire trebuie să servească un scop, iar tactica lui este una pe cât de simplă, pe atât de eficientă: distracția, zâmbetele și voia bună sunt ingredientele principale, iar „preparatul” final este o mai bună chimie în echipă.

 

„Jocul și joaca funcționează de fiecare dată. Indiferent de natura obiectivului, printr-o joacă de oameni mari reușești mult mai eficient să îți atingi scopul. Prin orice provocare, glumă, rol, râsete, scopul se atinge mult mai ușor, pentru că ele sunt atribute ale copilăriei, vacanței, ale timpului liber, ale libertății. Se digeră mult mai ușor, lumea participă cu plăcere si fără reţineri. De asta eu fac totul în joacă. E serioasă, dar e o joacă. Deci drumul e super fun și fain. Doar destinația e serioasă”, spune Bogdan Rădulescu.

Ideea a avut ecou în echipă şi pe baza propunerilor venite din partea colegilor, programul a cuprins activităţi tot mai diverse şi fiecare nou sezon a adus modificări, îmbunăţăţiri. În 2017, angajații msg au avut concert cu trupă în deschiderea sezonului Summer Nights, Electric-Trivia – susţinut de Londoner Pub, o seară în care au învățat cum se prepară o salată dar și ce presupune conceptul de food waste, degustări de bere artizanală și vin, dar și diverse alte quiz-uri.

 

„O seară de miercuri banală devine una în care îţi construieşti multe amintiri frumoase cu colegii de muncă. Joia devine astfel ocazia de a rememora şi de a râde pe marginea celor întâmplate, iar vinerea se anunţă tema pentru săptămâna următoare. Uite aşa, săptămâna de lucru a trecut cu multă voie bună”, explică Lavinia Nicoară, HR Specialist msg România.

După o seară în care au jucat diferite roluri în scenete gândite ad-hoc și au răspuns în mod creativ provocările date de colegi, o nouă pagină de Summer Nights se încheie cu efectul dorit: angajații au multă energie pozitivă și mai mult entuziasm pentru restul săptămânii de lucru.

 

 

Sunt încă în internship și prin participarea la Summer Nights îmi dau seama că aici lucrează oameni relaxați, care vor să petreacă timp împreună și totul este foarte plăcut. Ne ajută să ne descoperim laturi ale noastre pe care altfel nu le-am exprima la locul de muncă” spune Claudiu.

„Ar trebui mai des. Sunt momente în care avem ocazia să ne mai cunoaștem între noi şi altfel decât în cadrul proiectelor. Le aștept deja pe cele de anul viitor. Până azi cred că puțină lume știa că sunt atât de amuzantă. Summer Nights le-a dat ocazia multor colegi să vadă şi latura asta a mea. Se formează o cultură și simți că ești parte din ceva mai mult. Mai mult decât un loc în care doar lucrezi 8 ore și în care aștepți salariul de luna viitoare”, explică Emilia, angajat al msg.

 

Potrivit angajaților, atmosfera relaxată din cadrul companiei se datorează mult serilor de summernights. În urma studiului „Great Place to work”, realizat la nivel de grup în cadrul msg România, printre lucrurile pe care angajații le apreciază cel mai mult se numără lipsa barierei management – echipă şi posibilitatea de a fi tu. Compania depune eforturi pentru a crea un cadru potrivit în care astfel de valori să iasă în evidenţă şi să se manifeste. Astfel de inițiative sunt menite să întărească legăturile dintre angajați şi să facă din companie mai mult decât un simplu loc de muncă.

Ultimele articole

Alte articole