fbpx
sâmbătă, mai 18, 2024

Dantura fixa in 24 de ore pentru restaurarea completă a zambetului tau. Nu credeai că e posibil?

Share

Iti doresti o dantura complet noua? O dantura fixa la fel ca dintii naturali, cu care sa poti manca fara dureri, sa poti vorbi si zambi fara griji? Toate acestea sunt acum posibile in Cluj-Napoca prin tratamentul cu dantura fixa pe pe implanturi dentare.

Cui se adreseaza acest tratament?

Persoanelor care au ramas fara dinti

Persoane care au ramas fara dinti din diverse cauze, de la carii si infectii pana la traumatisme dentare.

Persoanele care sufera de o parodontoza avansata

Persoane care sufera de boala parodontala in faza avansata, au dinti care se misca sau care au pierdut deja o mare parte din dantura. Mai mult, majoritatea pacientilor cu parodontoza in stare avansata au si dureri zilnice din cauza infectiilor, disconfort, gust si miros neplacut, si chiar probleme cu stomacul.

Persoanele cu lucrari vechi inestetice sau care au inceput sa miste

O lucrare dentara buna poate sa dureze si 15-25 de ani dar in final toate incep sa cedeze. In acel moment trebuie sa evaluam daca se poate reface lucrarea veche sau avem nevoie de o lucrare complet noua pe implanturi.

Purtatori de proteza mobila totala, care pur si simplu nu se pot obisnui cu ea.

Majoritatea oamenilor care opteaza la o proteza dentara mobila, au diverse probleme cu aceasta, precum durerile si arsurile provocate de adezivi, sau pur si simplu ea fiind mobila, nu pot manca sau vorbi cum trebuie din cauza ca aceasta se misca in gura.

Ce este aceasta dantura fixa in 24 de ore sau proteza fixa pe implanturi dentare?

1. Ce este “Dantura Fixa in 24 de ore”?

Acest tratament ofera posibilitatea de a restaura complet dantura unei persoane, fara sa fie nevoie sa inseram cate un implant individual pentru fiecare dinte lipsa. Prin aceasta procedura putem restaura complet o arcada dentara prin 4 sau 6 implanturi, numarul acestora depinzand de mai multii factori, precum structura osoasa, pozitia nervilor si a sinusurilor si de varsta pacientului.

2. Cum este posibila in 24-72 de ore?

In trecut, restaurarea danturii pe implanturi dentare era un proces care dura luni sau chiar ani de zile.

In prezent, datorita avansurilor tehnologice recente si a perfectionarii medicilor romani, aceste lucrari pe implanturi iti pot schimba total viata in doar cateva zile.

Factorul cheie care ne permite sa avem dintii asa de repede este lucrarea provizorie. Aceasta este montata la 24-72 de ore de la inserarea implanturilor, si ea se va tine aproximativ 5 – 6 luni de zile pana la vindecarea completa a implanturilor, moment in care se va trece la confectionarea lucrarii definitive.

3. Ce presupune procedura si cat de dureroasa este?

ETAPA 1

Faza chirurgicala reprezinta un pas crucial si se efectuează sub anestezie locala. In timpul acestei faze, se pot face extractii dentare daca sunt necesare, se realizeaza remodelarea gingiei si a osului, iar in unele cazuri se fac aditii de os pentru a crea o baza solida pentru implanturi.

Inserarea implanturilor dentare in sine dureaza aproximativ 2 ore pentru o arcada. Daca se reface dantura pe ambele arcade, procedura poate fi impartita in două zile.

Dupa 24-72 de la inserarea implanturilor se realizeaza lucrarea provizorie, o lucrare fixa, insurubata, care nu este indepartata pana la finalizarea lucrarii definitive. Scopul acestei lucrari provizorii este de a permite pacientului sa poata manca si sa zambeasca in timpul intregului proces de tratament.

ETAPA 2

Etapa finala: Ultima etapa are loc la aproximativ 5 – 6 luni de la inceperea tratamentului, moment in care implanturile dentare s-au vindecat deja complet. Aceasta etapa are ca scop inlocuirea lucrarii provizorii cu o lucrare finala.

Cum poti sa beneficiezi si tu de un astfel de tratament?

Dacă ești în căutarea unui tratament cu dantura fixa Cluj poti face aceasta procedura la Dr. Andrei Stan, specializat in Implantologie si Reabilitare Orala Completa. Acesta ajuta zeci de pacienti lunar sa treaca peste problemele cu dantura si sa zambeasca din nou dupa mult timp.

Ultimele articole

Alte articole