fbpx
vineri, decembrie 13, 2024

Dare to Fail

Share

Un lucru e cert: de-a lungul timpului, TED-urile au fost o sursă de inspirație, curaj și idei pentru mine. Se întâmplă de foarte multe ori să apăs pe butonul „Surprise me” din aplicația de mobil ca să las vorbitorii TED să-mi inspire ziua. Tot în acest context, acum câțiva ani de zile scriam o postare pe care o numeam „The power of vulnerability”, pornită de la un TED talk cu același nume. Era o poveste enorm de personală, despre unul dintre eșecurile mele, în care declaram public cât de mult m-a ajutat acel defect și cât de mult m-a făcut să fiu ceea ce sunt astăzi, un fel de „Dare to fail” personal, dar despre asta cu altă ocazie.

„Dare to fail” poate suna ca un îndemn aproape apocaliptic într-o socitate în care nu ai dreptul să greșești, în care ne arătăm cu degetul unii pe ceilalți la prima și cea mai mică greșeală apărută. Într-un spațiu în care suntem învățați chiar de mici că „fără nota 10 nu avem ce căuta acasă” și într-o țară dominată de neîncrederea cronică. Așa că nu pot decât să mă bucur și să accept cu „fruntea sus” îndemnul de la TEDxEroilor, vom învăța despre ce înseamnă eșecul de la:

  • Monica Macovei – membru al Parlamentului European şi fost Ministru al Justiţiei în România;
  • Robert Rekkers – Manager General al Agricover Credit IFN şi fost Manager General al Băncii Transilvania;
  • Ioana Avădani – Director al Centrului pentru Jurnalism Independent;
  • Ionuţ Soleanicov – fondatorul Teach for Romania;
  • Andi Vanca – coordonatorul PR al Festivalului Electric Castle;
  • Tudor Marcu – finalist MasterChef România;
  • Cristian Gog – iluzionist şi câştigător în 2012 al marelui premiu al show-ului Românii au talent;
  • Andreea Liana Buzea – iniţiator Let’s do it Romania!;
  • Cornel Hoza – preşedintele Beard Brothers
  • Avram Manea – stomatolog şi inventator al unui implant dentar unic în lume.

Organizatorii ne promit că vor dovedi faptul că succesul constă în capacitatea de a înfrunta orice eşec cu entuziasm, fie că te afli la o altitudine de 5.137 de metri, pe vârful unuia dintre cei mai înalţi vulcani din lume, fie în poziţia de membru al YouthBank sau tânăr explorator în web design şi programare.

Eu nu pot decât să-i încurajez, să îi felicit și să vă invit pe dvs. să mergeți să vă luați „doza de idei” pentru că TED este cu siguranță unul dintre cele mai bune locuri pentru căutătorii de

Ne vedem pe 9 mai la Casa de Cultură a Studenților!

PS: Participarea se realizează pe baza unui bilet în valoare de 50 lei, achiziţionat până miercuri, 6 mai, de pe platforma iabilet.ro:

Ultimele articole

Alte articole