fbpx
marți, iunie 25, 2024

Daruieste din Suflet pentru o comunitate de 40 de copii cu posibilitati materiale reduse

Share

Vă invităm să ne fiți alături la Gala caritabilă ”Dăruiește din suflet”, ediția a II-a, care va avea loc miercuri, 7 decembrie 2016, ora 19.00, la Cinema ”Florin Piersic” din Cluj-Napoca.

Scopul acțiunii noastre este strângerea de fonduri pentru o comunitate de 40 de copii cu posibilități materiale reduse din două sate clujene, pentru a-i ajuta să nu abandoneze școala pe perioada iernii, din cauza lipsurilor, a frigului, a imposibilității de a ieși din case.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Este pentru al doilea an consecutiv când colaborăm (noi: Freshbyte, MB Dental și Lions Club 360 Cluj-Napoca) cu World Vision România pentru a le oferi o mână de ajutor copiilor care provin din familiile incluse în programele umanitare ale organizației. Anul acesta, atenția ni se îndreaptă către două grupuri țință: 20 de copii din comuna Aghireșu și 20 din comuna Iara.

Pentru a achiziționa necesarul pentru a-i ”trece” iarna cu bine, pentru a le da șansa continuării școlii în sezonul rece, avem nevoie de 12.000 euro (55.000 lei) din donații și sponsorizări. Din banii și donațiile pe care le vom strânge, vom achiziționa încălțăminte și îmbrăcăminte adecvate pentru iarnă, rechizite școlare și jucării în valoare totală de 300 de euro pentru fiecare dintre cei 40 de copii. Tot ce trece peste această sumă va fi folosit tot pentru ei și nevoile imediate ale familiilor lor pe perioada iernii și nu numai.

Demersului nostru i se alătură artiști consacrați precum Mihal Sandu, Arpi Torok & Zip Band, Mădălina Ghiran, Ioan Man, precum și îndrăgitul actor și prezentator Bogdan Bob Rădulescu. Pe lângă programul artistic, în cadrul evenimentului se va desfășura și o licitație caritabilă cu obiecte create chiar de copiii în beneficiul cărora este organizat totul. Participanții vor avea parte și de alte surprize….din care vă dezvăluim acum doar două: ateliere de pictat globuri și proiecția unor filmulețe emoționante realizate în comunitățile din care provin micuții.

 

afis-final-daruieste-din-suflet-2016

 

Moș Nicolae vine cu o excursie la Cluj

Contextul și programul acțiunii noastre este unul mai amplu, incluzând și o acțiune separată, o zi specială dedicată numai celor mici. Astfel, cei 40 de copii vor avea parte de un cadou special luni, 5 decembrie, în ajun de Moș Nicolae: ei vor petrece o zi în Cluj-Napoca, alături de voluntarii noștri.

Vor fi aduși din comunele în care locuiesc cu două autocare puse la dispoziție de unul dintre sponsori. Ajunși în Cluj-Napoca, copiii vor viziona un film de animație în format 3D la Cinema City din Iulius Mall, iar după film vor servi masa la restaurantul Marty.

Cu veselie și voioșie, vom merge apoi cu toții în centrul orașului pentru a ne bucura de Târgul de Crăciun și de spectacolul oferit de Gașca Zurli în Piața Unirii. Seara se va termina cu o întâlnire cu însuși Moșul, care va veni cu tolba plină. După o zi atât de plină, micuții vor fi transportați înapoi acasă. Pe toată durata excursiei, fiecare grup de copii va fi însoțit de cel puțin doi adulți din comunele de reședință și de voluntari de la noi.

Context

România este pe primele locuri în Uniunea Europeană în ceea ce privește riscul de sărăcie și excluziune socială în rândul copiilor, conform Eurostat. Totuși, România a făcut pași importanți pentru scăderea acestui procent, ajungând de la 48,1% în 2010, la 46,8% în 2015, o dovadă a faptului că acțiuni de tipul celei pe care o organizăm acum pot ajuta cu adevărat!

De asemenea, rata abandonului școlar în România este una dintre cele mai ridicate din Uniunea Europeană. Iar rata abandonului școlar cunoaște o creștere sezonieră, iarna, din cauza lipsei de mijloace materiale prin care familia să susțină copilul la școală (haine și înălțăminte potrivite pentru iarnă, rechizite, pachețel cu hrană, etc.)

Pornind de la aceste statistici, ne propunem să contribuim la reducerea abandonului școlar în rândul copiilor proveniți din familii cu posibilități materiale reduse. Cu toții putem contribui la reducerea acestor procente rușinoase, stă în puterea noastră să ajutăm!

Mulțumim celor peste 20 de sponsori care s-au implicat deja: Cinema City, Marty Restaurants, Condiment Catering&Delivery, Eventos, Wine O Clock, Sushi Cluj, Safeway, UpEvent, Prodan Tour, Leo Civitas, Leo Bastion, Pasticeria Rossini, DRA Arhitectură, Ariel Vet, Bonjour Holiday, Smart Baby, Home Garden, Urma, Smart Move Crossfit, Paul Sandor Photography, Vescan Pictures, Morea Films.

Ultimele articole

Alte articole