fbpx
vineri, iunie 14, 2024

De ce trebuie să descoperi Cappadocia în Turcia?

Share

Cappadocia este o regiune istorică din Anatolia Centrală, în inima Turciei, cu un climat preponderent continental, cu veri uscate și calde și ierni cu zăpadă. Așadar, dacă vrei să călătorești acolo în sezonul rece, vei avea parte de un peisaj înzăpezit și alb. Deci, ce să vezi în Cappadocia și ce activități interesante poți găsi? Care sunt cele mai bune obiective turistice și cele mai captivante locuri? 

Iată de ce trebuie să mergi în vacanță în Cappadocia:

Göreme

Orașul Goreme este principalul loc în care majoritatea vizitatorilor stau în timpul călătoriilor lor din Cappadocia. Poți găsi aici o mulțime de restaurante, magazine și alte activități diferite. Printre altele, vei putea închiria un scuter, o mașină, un zbor cu balonul sau poți găsi alte excursii de o zi. Probabil va fi puțin aglomerat, pentru că turismul se dezvoltă din ce în ce mai mult în zonă.

Acesta este un loc minunat pentru a începe vizita ta în Cappadocia. În timp ce ești în vacanță, asigură-te că vezi centrul istoric Cappadocian și că petreci cel puțin o seară în punctul de observație cel mai înalt al orașului, pentru a admira și fotografia apusul.

Cavusin

Este un sat foarte mic din zonă, în care nu vei avea parte de prea multe magazine, hoteluri și restaurante, dar cele care există sunt ale localnicilor, ceea ce face ca acest loc să fie unul dintre cele mai autentice din regiune. Vei vedea aici oameni care transportă apă din râu și udă câmpurile. Nu există mulți turiști, iar tradițiile autentice se păstrează, ceea ce face din vizitarea acestui sătuc o experiență de neuitat.

Vei găsi și multe peșteri scobite în munți, care, împreună cu locuințele tradiționale turcești, creează peisaje perfecte pentru fotografie. Dacă vrei să alegi una din aceste destinații și cauți o ofertă avantajoasă, o idee bună este să mergi in vacanta in Cappadocia cu Karpaten.

Uchisar

Este un oraș amplasat la o altitudine ridicată și este construit în jurul vechiului castel fortificat de pe stâncă.

În timp ce te afli aici, merită să mergi pe Valea Porumbeilor, de unde poți vedea panorama frumoasă a castelului. Când vine vorba de peisaje, cea mai bună idee este să ajungi în vârful castelului, de unde poți admira una dintre cele mai spectaculoase priveliști din întreaga Capadocie. Uchisar este, de asemenea, un loc minunat pentru cumpărături, deoarece există o varietate de magazine tradiționale.

Ortahisar

Satul Ortahisar este minunat, cu multe case albe, construite pe versanții muntelui și înconjurat de pomi cu citrice. Similar cu Uchisar, ruinele vechi ale castelului pot fi găsite pe vârful dealului. Marele avantaj este că nu există mulți turiști aici, așa că poți simți din plin atmosfera istorică: mărfurile transportate de măgari, vânzătorii de stradă și magazinele de ceai pline de negustori.

Iată doar câteva motive pentru care trebuie să călătorești și să descoperi istorica regiune Cappadocia în următoarea ta vacanță. Descoperă și alte minuni ale Turciei și concendiul tău va fi unul de vis!

Sursă: pinterest.com

Ultimele articole

Alte articole