fbpx
sâmbătă, mai 18, 2024

De pe marile scene ale lumii, la Filarmonica de Stat „Transilvania”

Share

Tânăra dirijoare de origine chineză, cu o vastă carieră artistică internațională, Linhan Cui, este invitata Filarmonicii de Stat „Transilvania” la concertul simfonic de vineri seara, care va avea loc la Colegiul Academic, începând cu ora 19. Artista, care se află pentru prima oară în România, va urca pe scenă alături de Orchestra Filarmonicii și Daniel Ciobanu, unul dintre cei mai apreciați tineri pianiști români, care revine la Cluj după aproape 4 ani. În prima parte a serii va fi interpretat Concertul nr. 3 pentru pian în Do major, de Serghei Prokofiev. Seara se va încheia cu Simfonia nr. 7 în re minor, de Antonín Dvořák. 

Linhan Cui, o tânără dirijoare de origine chineză, care se află pentru prima oară în România, este câștigătoare a Premiului II al Concursului Internațional de Dirijat „Malko”, unul dintre cele mai prestigioase competiții muzicale din Europa.

Experiența artistică a lui Linhan include spectacole cu mai multe orchestre importante din lume, printre care Orchestra Simfonică din Baltimore, Orchestra Simfonică Națională Daneză și Orchestra Simfonică Coreeană. 

Tânăr și foarte talentat, pianistul Daniel Ciobanu s-a născut la Piatra Neamț și a intrat în atenția lumii muzicale internaționale după ce a fost distins cu Premiul II şi cel al Publicului la ediţia din 2017 a prestigiosului Concurs Internaţional „Arthur Rubinstein” de la Tel Aviv. El a mai fost distins anterior mai multe premii la importante competiții internaționale. 

De-a lungul carierei sale artistice, pianistul a cântat în compania mai multor orchestre importante din întrega lume, printre care, Orchestra Filarmonicii Regale din Londra, Konzerthausorchester Berlin și Orchestra Simfonică din Castilla y León.

În stagiunea 2020/2021, acesta a devenit primul artist în rezidenţă al Filarmonicii „George Enescu”, unde a susţinut numeroase concerte. În 2017, el a fondat în orașul său natal, „Neamt Music Festival”, o platformă internaţională dedicată tinerilor artişti, în care muzica clasică este completată cu evenimente de jazz, video mapping, pictură şi dans. 

Biletele online la concert se pot achiziţiona de pe site-urile entertix.ro şi www.myticket.ro.

Biletele se pot cumpăra şi de la Agenţia de Bilete a Filarmonicii (Piaţa Lucian Blaga nr. 1-3, tel. 0756048318 sau 0264 43 00 60) sau cu o oră înainte de începerea concertului, direct de la locul acestuia, în limita locurilor disponibile.

Ultimele articole

Alte articole