fbpx
duminică, mai 19, 2024

DOR de Dragobete pentru clujenii îndrăgostiți de tradiții și muzică românească

Share

Dacă nu aveți planuri pentru seara de dinainte de Dragobete ar fi bine să vă faceți și să vă pregătiți de DOR (Dragobete, Obiceiuri, Românisme), un eveniment muzical și cultural numai bun ca prilej pentru o seară în oraș. Seara zilei de 23 februarie aduce la un loc, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, artiști cunoscuți atât local cât și la nivel național sau internațional, precum Vunk, David & The Six Martini Band, Young Famous Orchestra sau Corina Chiriac, dar și tradițiile păstrate de meșteșugari pricepuți.

Abia a trecut Valentine’s Day, însă știm cu toții că luna februarie este plină de ocazii pentru a celebra dragostea. Dragobetele este varianta autohtonă pentru sărbătorirea iubirii și a devenit în ultimii ani un foarte bun prilej de petrecere pentru românii care țin la tradiții. Și pentru că în astfel de momente este nevoie de un pretext bun ca să ne distrăm, în seara de 23 februarie va avea loc DOR, un eveniment care îmbină tradițiile cu muzica bună, cântată de artiști autohtoni.

Începând cu ora 19:00 și până după miezul nopții, la Sala Polivalentă din Cluj Napoca vor urca pe scenă DRAOS, Satellites,  David & The Six Martini Band alături de Young Famous Orchestra dirijată de Vladimir Agachi, Corina Chiriac, Aldo Blaga, Vlăduța Lupău, Anatholis, Emanuel Mirea (Stigma), Arpy (Zip Band), OSMIA și, spre final, Trupa Vunk.

„Evenimentul are ca idee centrală sărbătoarea de Dragobete. Din acest motiv am ales să avem un line-up format din artiști români. De asemenea, trebuie să spunem că evenimentul este împărțit în două părți: cea a holurilor, cu meșteri populari și expozanți, respectiv, partea de entertainment și concert, care merge pe ideea de autenticitate și contemporan.  Fiind ediția pilot a festivalului am decis să comasăm ideea de expoziție și concertul, expoziția fiind deschisă pe toată durata concertului, până aproape de miezul nopții”, ne-a explicat David Todoran, organizatorul evenimentului.

Pentru ca tabloul muzical să fie complet, seara se va încheia cu o surpriză: un retro party românesc de Dragobete, cu DJ-ii rezidenți ai clubului NOA. În paralel, pe holurile Sălii Polivalente, petrecăreții îndrăgostiți de tradiții vor avea ocazia să cunoască și meșterii populari din cadrul zonei expo a DOR.

„Dragobetele vorbește despre trecerea de la iarnă la primăvară, despre vechi și nou. Sărbătoarea de Dragobete am atribuit-o tradiționalului prin intermediul meșteșugarilor care vor avea la standuri turtă dulce, miere, trăistuțe și tot ce mai produc ei, în timp ce contemporanul este reprezentat de artiștii români. Dragobetele a început să câștige teren, dar nu văd o concurență cu Valentine’s Day. Globalizarea este peste tot și toate țările ți-au deschis granițele culturale, dar important e să îți păstrezi și acele lucruri care sunt tradiționale și care te definesc. Nu cred că e vreo problemă să sărăbătorești Valentine’s Day. Dragostea poate fi celebrată și de Dragobete, și de 14 februarie”, mai spune David Todoran.

Planurile pentru DOR sunt mari și merg mult dincolo de seara de 23 februarie. Fiind an centenar, DOR se pregătește de ediții mai mari și mai spectaculoase în viitorul apropiat.

 

„O să facem și o ediție de vară a DOR-ului undeva în luna iunie. Anul viitor vom repeta la o scară mai mare și, în week-end-ul cu Dragobetele ne dorim să avem două, poate trei zile de eveniment.  Cu siguranță, vrem să facem o tradiție”, explică David Todoran.

 

Un bilet la eveniment costă 30 de lei, tichetele putând fi achiziționate de la Iulius Mall (standul Ticket Event-lângă centru INFO), caseria Sălii Polivalente Cluj-Napoca, www.bilete.ro: , www.entertix.ro: ,  www.myticket.ro: și www.blt.ro.

Ultimele articole

Alte articole