fbpx
luni, iulie 15, 2024

Dupa 8 ani in SUA, pianistul Bogdan Ota s-a intors in Romania si va sustine un concert la Cluj

Share

Pianistul si compozitorul Bogdan Ota este artistul roman cu una din cele mai spectaculoase evolutii nationale si internationale. Un nume sonor in industria muzicala contemporana, Bogdan a vandut peste 30.000 de albume si a concertat in Europa, Australia si Statele Unite ale Americii.  

Odata reintors in Romania in primavara anului 2022 Bogdan si-a dorit foarte mult să facă disponibil si publicului român albumul “BLISS”, compus in SUA. 

Artistul a lansat albumul BLISS in Las Vegas printr-un concert la Hilton Lake Las Vegas alaturi  de Henderson Symphonic Orchestra unde s-a bucurat de o sala arhiplina, concert la care s-a  prezentat si Celine Dion in public sa-l asculte. Artista nu este singura vedeta internationala care  a calcat pragul salii de spectacol la concertele lui Bogdan.

Printre VIP-urile americane carora  Bogdan le-a cantat se numara si fostul primar al New York-ului Rudy Giuliani, dr. Miriam si  Sheldon Adelson, proprietarii celui mai mare lant de cazinouri din lume care ulterior au devenit  si prieteni apropiati ai artistului, cantareata Vanessa Williams cu care Bogdan a colaborat intr-o  productie Cirque du Soleil numita One Night for One Drop si lista poate continua.  

Bogdan a aparut pe prima pagina a revistelor VIP si Luxury Las Vegas Magazine, a fost  nominalizat Personalitatea Anului 2013 la sectiunea Arta de catre Academia Europeana  Hubners Who is Who si a fost invitat special al canalelor de televiziune FOX News si Channel 3. 

Dupa 8 ani de concerte, recitaluri si productie media in SUA Bogdan s-a intors acasa la  Botosani si a deschis turneul national BLISS cu un spectacol in orasul natal pe 14 decembrie,  urmat de concerte la Cluj-Napoca, Iasi, Bucuresti si Timisoara programate in prima jumatate a noului an. 

Artistul spune ca piesa “Bliss” (“Extaz”) ce a dat numele albumului i s-a revelat in statul Utah in  urma unei vizite in Marele Canion al raului Colorado. Acolo intr-o noapte cu luna noua a fost  martorul unui spectacol fabulos pus in scena de insusi Dumnezeu – Calea Lactee vazuta cu o  claritate rar intalnita datorita absentei oricarei surse de lumina pe o raza de aproape 200 km de  acel loc. 

Spectacolul BLISS ce va avea loc pe 24 februarie 2023 la Casa de Cultura a Studentilor din  Cluj-Napoca va pune in scena lucrari de pe albumul cu acelasi nume, piese in premiera  internationala ce urmeaza sa fie incluse pe al patrulea album al artistului, dar si unele  compozitii ce l-au facut celebru. Experienta spectatorilor va fi fabuloasa gratie imbinarii  originale a mai multor arte (muzica, balet, proiectii video, joc de lumini), in stilul  megaproductiilor de pe scenele Las Vegas-ului. 

Concertul este un eveniment cu covor rosu, sampanie si mici gustari, organizatorii dorind sa  ofere un tratament deosebit publicului in cadrul sesiunii de autografe si fotografii oficiale de la  finalul serii.  

Biletele sunt puse in vanzare in reteaua iabilet.ro 

Ultimele articole

Alte articole