fbpx
marți, iunie 25, 2024

EBEC Challenge –  o provocare pentru ideile inginerești!

Share

Într-o lume unde oportunitățile sunt tot mai numeroase și orizonturile devin largi pentru mințile deschise, evenimentele care să dezvolte oamenii sunt esențiale.  O astfel de lume este și mediul tinerilor din Cluj-Napoca la momentul actual, acest spirit de inovație și de deschidere spre nou fiind susținut de numeroase activități organizate pentru și de către studenți.

 

 

EBEC Challenge este un foarte bun exemplu pentru a ilustra cele mai sus menționate. Evenimentul, aflat la ediția cu numărul 10, este o competiție inginerească organizată de voluntarii BEST Cluj-Napoca pentru colegii lor, studenți ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Competiția din acest an este realizată cu ajutorul partenerilor Bosch, Porsche Engineering, Accenture, Emerson și Banca Transilvania și va avea loc în perioada 15-17 Decembrie la Cluj Arena.

Această competiție inginerească propune două categorii de concurs – Case Study și Team Design, în funcție de punctele forte ale fiecărei echipe înscrie. Proba de Case Study se rezumă la analizarea și rezolvarea unei probleme din viața de zi cu zi. Se pornește de la contextul descris de organizatori și se dorește dezvoltarea unor soluții ipotetice. La final, echipele trebuie să își spună ideile găsite prin intermediul unei prezentări. În ceea ce privește proba de Team Design, aceasta constă în rezolvarea unei probleme tehnice într-un interval de timp dat. Rezultatul probei este o mașinărie ce trebuie să realizeze anumite acțiuni ca rezolvare la cerințele problemei.  La ambele categorii ale competiției se doresc idei cât mai originale și creative care să surprindă gândirea de inginer, o bună muncă în echipă și dorința de a învăța și încerca ceva nou.

Etapa locală are continuare, cel mai bine clasată echipă pe fiecare probă urmând să meargă la Iași, la etapa regională, unde studenții clujeni vor concura cu studenți din București, Iași, Timișoara, Brașov și Chișinău. Acesta este un alt aspect care face competiția diferită, continuitatea caracteristică propusă de concurs, aspect ce este posibil datorită prezenței organizației BEST în numeroase orașe din România sau din afară.

BEST, Board of European Students of Technology, este o organizație ce reunește studenți ai universităților tehnice din 93 de orașe europene. Tinerii voluntari se ghidează după principii precum prietenie, dezvoltare, flexibilitate, învățare, distracție și sunt motivați de dorința dezvoltării cât mai multor studenți în medii culturale diverse și internaționale.

BEST Cluj-Napoca își desfășoară activitatea de 22 de ani, organizând evenimente axate pe competiții inginerești  (EBEC Challenge, Battle Lab Robotica), suport în carieră (JobShop), educație complementară (BEST Training Week) sau cursuri de sezon. Puteți afla mai multe despre organizație de pe site-ul http://bestcj.ro/ sau, pentru a fi la curent cu noutăți constante, pe pagina de Facebook BEST Cluj-Napoca. Revenind la EBEC Challenge, care este cel mai curând eveniment al organizației BEST, va invităm să urmăriți competiția îndeaproape, găsind mai multe informații pe site-ul evenimentului http://ebec.bestcj.ro/.

 

Ultimele articole

Alte articole