fbpx
sâmbătă, iunie 15, 2024

Electric Castle Festival – Everybody is a hero

Share

Orice poveste are eroii ei. Eroi care se întâlnesc într-un anume context, au o pasiune comună și, cu mult curaj, luptă pentru a-și realiza happy end-ul.

După ce am terminat liceul nu am avut ceva clar în cap despre ce urma să fac mai departe. Cu o plasă albă de Selgros și ghiozdanul din liceu plin cu două tricouri și trei borcane de zacuscă, m-am trezit prin 2008 în fața căminului 16, după ce-mi sabotasem admiterile la Poli în București și Brașov. Intrasem la trei facultăți, dar singurul mod prin care puteam ajunge la Cluj a fost s-o mint pe maică-mea că am intrat doar la Cluj. Ce să-i faci… Dacă știam ceva sigur despre mine era că nu vroiam să fiu inginer, cum visau mama, tata și bunicii. Plus că am fost furat de Cluj din prima clipă când am ajuns în Music Pub prin 2007. Pulsa totul în jurul meu de poftă de viață!

IMG_5031

Am adoptat rapid stilul ăsta de viața și într-o seara, la o bere i-am cunoscut pe niște tipi care vroiau să lanseze un proiect cu nume simpatic: Booha. Se adresa exact bufnițelor care petrec nopțile studenției din petrecere în petrecere. Am învățat pentru prima oară ce înseamnă să faci un eveniment, ce stă în spatele lui, ce e aia identitate vizuală, cum îl promovezi și cum să faci să nu îl îngropi financiar (lecție cu greu învățată). Am prins mai multe cunoștințe stând prin baruri decât am făcut-o la facultate. În primul rând pentru că am avut de la cine și pentru îmi plăcea la nebunie ce fac.

Booha Bar creștea de la eveniment la eveniment, chit că era vorba de ceva Djială electro, vreun concert cu Vodka Juniors, Handsome Furs sau Bloodgroup. Făceam de toate de la cărat scaune, montat boxe, adus gheață sau spălat pahare când era cazul. Între timp vroiam să devenim și faimoși pe internet și după multe eșecuri cinematografice, o splină pierdută în timpul filmărilor și multă energie consumată am reușit să dăm lovitura cu remixul nostru la Duck Sauce – Barbra Streisand. Uuu uuu uuuu Stela Popescu se auzea la toate radio-urile, în toate dușurile din cămine și la câteva posturi TV. A fost un moment bun să începem să facem petreceri și prin alte orașe, iar la un Booha Party în București ne-am trezit cu Știrile ProTV la ușă. Totul creștea atât de natural încât a venit firesc lărgirea găștii cu Boiler Club. Lucru ce eu zic că a fost definitoriu pentru ceea ce urma să se întâmple.

IMG_4207

IMG_4315

IMG_4997

IMG_5093

IMG_5097

Suntem o echipă pestriță, adoptată de Cluj, din toate părțile țării. Unii dintre noi l-au prins pe Funar primar, alții și-au petrecut tinerețile în Gazeta de pe Clinicilor, sus pe Cetățuie, la Buli în Student sau au pus umărul la ascensiunea Piezișei. Fiecare avem skill-urile, dar și fixurile noastre, însă avem o pasiune nebună și comună pentru ceea ce facem. Și tot timpul ne dorim mai mult și mai bine. Dar nu forțat, o creștere organică este mai sănătoasă și eficientă decât una umflată cu pompa.

IMG_4491

IMG_5067

IMG_4994

IMG_5110

Photo 10.06.2013, 10 24 07

IMG_5005

IMG_4967

untitled shoot-065-2

_DSC0754

Ne-am adunat ca-ntr-un blockbuster hollywoodian când ăia buni se adună ca să facă ceva extraordinar împreună. Ca-n Armaggedon dacă vreți, doar că nu moare nimeni și cu siguranță nu aveam vreo cometă de oprit. Fiecare are skillul lui, skilluri care se completează unul pe celălalt. Dacă unul dintre noi este o enciclopedie muzicală, plus că are și umorul lui Brian din Family Guy, altul are un simț estetic extraordinar, altcineva poate are o vedere în spațiu cum să amenajăm campingul, cineva știe cum să-și menegiuiască barurile, iar cineva știe exact în ce moment trebuie pornite laserele, tunurile CO2, ce artiști trebuie și când să vină pe scenă. Până la urmă totul stă în grupul de eroi care luați împreună pot realiza ceva excepțional. Separat mai greu…

944

Povestea de față nu are un happy end. Defapt ea nu se termină deloc. Va continua, iar la anu’ va fi Bigger, Stronger, Better. Cu un festival mai lung, cu mai multe scene, pline cu mai mulți artiști, și cu siguranță cu mai multe experiențe trăite de cei ce vara asta vor deveni și ei eroi în povestea de la Castelul Banffy.

Update: În timp ce scriam articolul am fost anunțați că suntem pe lista scurtă la Festival Awards 2013, la categoria Best Medium Sized Festival, alături de festivaluri ca Balaton Sound, Volt, Melt! sau I Love Techno.

Andi Vanca – PR Electric Castle Festival

Ultimele articole

Alte articole