fbpx
duminică, iulie 7, 2024

Festivalul Internațional de Carte Transilvania dăruiește 10.000 de exemplare din Eminescu la Marea Lectură

Share

Sâmbătă, 6 octombrie 2018, ora 10.00, cărțile vor prinde glas în Piața Unirii din Cluj-Napoca: așteptăm 10.000 de cititori să ni se alăture într-o tentativă oficială de intrare în GUINNESS WORLD RECORDS™. Un adjudecător al GUINNESS WORLD RECORDS va fi alături de noi pentru a verifica momentul în care Clujul ar putea obține noul titlu GUINNESS WORLD RECORDS la secțiunea „Most people in a reading relay”*.

Cartea din care se va citi este Eminescu, „100 de poeme alese”, publicată special pentru acest eveniment de Editura Școala Ardeleană într-un tiraj de 10.000 de exemplare, care vor fi dăruite participanților la Marea Lectură.

Iată regulamentul de participare:

  1. Toți participanții trebuie să citească din aceeași carte.
  2. Participanții trebuie să stea în rând sau într-o formație care facilitează citirea materialului de o manieră fluentă și coerentă.
  3. Prima persoană trebuie să citească fragmentul unu, a doua persoană din rând, al doilea, și așa mai departe.
  4. Pauzele între cititori nu trebuie să dureze mai mult de 10 secunde. Orice pauză mai mare de 10 secunde înseamnă că încercarea s-a terminat în acel moment.
  5. Toți participanții trebuie să știe ce fragment citesc înainte de începerea încercării. Fragmentul este indicat de către organizatori.
  6. Fiecare persoană trebuie să citească numai un fragment.
  7. Dacă o persoană citește fragmentul greșit, atunci numărul care îi corespunde va fi eliminat din totalul final.

Toți participanții se întâlnesc în Piața Unirii la ora 10.00, când fiecare va primi cartea cadou și câte o brățară cu un număr care indică ordinea în care urmează să citească. Se vor forma grupuri de câte 50 de persoane organizate de către echipa FICT.

Toți participanții vor fi numărați de către adjudecătorul GUINNESS WORLD RECORDS, precum și de către o firmă de audit independentă.

Ultimele articole

Alte articole