fbpx
marți, septembrie 10, 2024

Finants.ro, singurul broker online de credite din România care simplifică semnificativ timpul de primire a ofertelor de finanțare

Share

Finants.ro este un proiect inovator creat de antreprenori pentru antreprenori, care facilitează accesul la ofertele de creditare pentru IMM-uri și startup-uri ale băncilor sau IFN-urilor.

Platforma a fost lansată la sfârșitul anului trecut de către Virgil Zahan, directorul general al Goldring, unul dintre cei mai activi brokeri în termeni de listări de la Bursa de Valori Bucureşti. Potrivit acestuia, Finants.ro este un veritabil One Stop Shop al surselor de finanțare de care au nevoie antreprenorii.

este singurul broker digital pentru creditarea companiilor, ce combină zona de identificare a surselor financiare cu instrumente de analiză financiară, bazate pe date publice, instrumente unde poți să-ți compari indicatorii cu concurenții direcți și, mai relevant, cu benchmark-ul industriei în care activezi.

În activitatea de brokeraj, noutatea este dată de modul în care facem matching-ul (potrivirea), dintre solicitările clientului și ofertele de finanțare, rapiditatea cu care solicitarea clientului ajunge la finanțatori și modul transparent în care solicitantul poate alege varianta cea mai potrivită pt el. Un solicitant nu este eligibil la toți ofertanții, iar Finants învață din răspunsurile acestora și adresează solicitările clienților acolo unde acestea pot primi un răspuns afirmativ, economisind astfel timpul și banii antreprenorilor”, spune Virgil Zahan.

Cum funcționează Finants.ro

Un antreprenor intră în aplicație și lansează o cerere de ofertă. Cererea este trimisă ofertanților care au în portofoliu produsul solicitat. În condițiile în care nu există oferte pentru solicitare, aplicantul este îndrumat către un alt produs apropiat sau se reține solicitarea acestuia până apar produse de finanțare care să acopere nevoia lui. În condițiile în care clientul este potențial eligibil și există oferte pentru solicitarea sa, acesta va putea alege finanțatorul preferat”, a explicat Virgil Zahan

Înainte de a căuta efectiv o finanțare, platforma va verifica sănătatea financiară a companiei tale. Introduci CUI-ul sau numele companiei și în doar câteva secunde afli date despre afacerea ta şi, mai important, date din industria în care activezi. Evaluarea performanței financiare a companiei se face pe baza Finants SCOR, conduce la încadrarea într-una dintre cele șapte categorii, de la slab – la excelent, și reflectă șansele companiei de a obține finanțare.

Finants SCOR este un model statistic creat în baza indicatorilor de performanță, precum lichiditatea curentă, solvabilitatea, rentabilitatea sau gradul de îndatorare. Pentru a avea forma actuală de Finants SCOR, au conlucrat echipe mixte de experți din domeniul financiar-bancar, programatori IT, precum și experți contabili”, ne-a explicat Virgil Zahan. „Scopul acestui SCOR este de a conștientiza antreprenorii despre zonele mai sensibile ale afacerii pe care o conduc dar și de a furniza finanțatorilor un LEAD calificat pentru a reduce timpul de preanaliză a unei cereri de finanțare.”

Apoi explorezi tipurile de finanțări disponibile în platformă. După ce ai ales finanțările de la care vrei să primești ofertele, completezi cererea Finants.ro. Platforma rulează automat un proces „de potrivire” între solicitarea ta și ofertele finanțatorilor. Pe baza Scoringului Finants și a datelor publice, finanțatorul poate să evalueze dacă ești potențial eligibil. Dacă ești, vei primi un e-mail și un SMS cu titlul „finanțare potențial eligibilă”. Din acest moment, ofertantul va lua contact direct cu tine, aplicantul, offline. Discuția dintre tine și ofertant va stabili statusul viitor al cererii.

În funcție de complexitatea fiecărei solicitări de credit, timpul mediu pentru obținerea unei finanțări este cuprins între 2 și 4 săptămâni. În cazul finanțărilor mai complexe durează mai mult.

Cine sunt finanțatorii și cine poate căuta finanțare

Scopul Finants.ro este de a identifica soluții financiare potrivite pentru fiecare aplicant. În acest moment sunt înrolați în platformă peste 25 de finanțatori, dar scopul este dublarea acestui număr până la sfârșitul anului.

Fiind o platformă One Stop Shop pentru servicii financiare, strategia noastra este să înrolăm în platformă Finants toate instituțiile bancare și financiare care activează în România și care sunt deschise să contribuie la creșterea gradului de intermediere financiară în rândul companiilor”, spune Zahan.

Finants.ro se adresează tuturor antreprenorilor și business-urilor active din România și este tot mai căutat acum când dobânzile de finanțare cresc, iar companiile doresc să verifice modul în care sunt percepute de către alți finanțatori. Atunci când gradul de îndatorare este ridicat, companiile vor să verifice și dacă sunt disponibile și alte mixuri de finanțare.

Inclusiv startup-urile pot solicita finanțări prin platforma , dar pentru că ele nu au, de obicei, un an financiar închis vor fi invitate să introducă mai multe date despre activitatea lor.

Trebuie să ținem cont de conjunctura actuală și perspectivele macroeconomice în care anumite sectoare de activitate devin preferate ale băncilor iar altele intră într-un con de umbră. Din acest punct de vedere, zonele cele mai favorizate sunt cele din industria alimentară, agricultură, energii regenerabile, economie recirculară și companii care aplică pentru eficientizare energetică sau eficientizarea proceselor de producție”, completează Virgil Zahan.

Echipa antreprenorului din Târgu-Mureș a adunat peste 10.000 de ore de muncă pentru acest proiect, la care au lucrat aproape patru ani și care are mai multe etape de dezvoltare, atât în ceea ce privește zona de produse de creditare, cât și în ceea ce privește aria de funcționalități de analiză și educație financiară.

Anul 2023 este unul extrem de important și ambițios pentru platforma . Ne-am propus lansarea unor produse noi în zona de economisire și investiții, iar pentru companiile care doresc să-și îmbunătățească cheltuielile o să oferim servicii financiare diversificate precum, Card Carburant, Finanțări nerambursabile, Crowdfunding, concluzionează brokerul.

Virgil Zahan este antreprenor cu o experiență de aproape 25 de ani și este acționarul majoritar al Goldring, societate de intermediere financiară, din care deține 65% din capitalul social. Goldring are o experiența a 24 de ani pe piața de capital și a fost premiată ca „Intermediarul companiilor antreprenoriale la BVB”, pe segmentul de acțiuni, în cadrul Galei Performerii anului 2020 organizată de Bursa de Valori București.

În 2019, compania a primit Premiul pentru „Inovație în industria de brokeraj” în cadrul Ceremoniei de premiere a performanțelor de pe piața de capital, organizată tot de Bursa de Valori București și Premiul pentru „Intermediarul companiilor antreprenoriale românești la BVB” în 2020 și 2018. Tot în anul 2018, Goldring a fost premiată de Asociația Brokerilor pentru contribuția la dezvoltarea activității de brokeraj.

Ultimele articole

Alte articole