Pentru Flavours a fost o toamnă plină de activitate și succese, iar reputația mâncării de la Stradale a depășit și anul acesta frontierele orașului și ale țării. Echipa de bucătari, cofetari și barista de la Stradale face parte din grupul Flavours, care reunește 16 restaurante Stradale în toată țara, 19 cafenele Mitzu și divizia de evenimente.
Porții delicioase pentru echipa și artiștii UNTOLD
Acesta a fost al treilea an în care grupul Flavours, prin divizia din Cluj-Napoca, a asigurat cateringul pentru echipa și artiștii prezenți la UNTOLD, printre care nume precum Paul Van Dyk, Afrojack, David Guetta, The Script, Steve Aoki, Martin Garrix, Ofenbach sau Lost Frequencies.
Toate preparatele au fost create conform viziunii și valorilor grupului Flavours, cu ingrediente naturale, de sezon, fără aditivi sau potențiatori de gust.
„Într-un astfel de eveniment, consumul de energie al celor din staff sau al artiștilor este fabulos, iar mâncarea înseamnă combustibil. Tocmai de aceea, scopul nostrum a fost să concepem preparatele perfecte pentru nevoile: super gustoase, atractive și hrănitoare.” Chef Foa, coordonator al bucătăriilor Flavours și Stradale și artizanul meniului
În total, pentru cele 530 de persoane din rândul artiștilor și peste 600 de membri ai staff-ului UNTOLD, echipa formată din 10 bucătari a pregătit 6.000 de meniuri. Cele mai apreciate preparate din meniu au fost sarmalele, Slow Cooked Pork Leg, Butter Chicken și salata de vinete, dar și gulaș și saramură de păstrăv. Pentru desert, vedetele au fost plăcinta cu brânză, ciocolata de casă pe blat pufos și brownie.
Transylvania Open, noul succes
Timp de 10 zile, echipa Flavours Cluj-Napoca a asigurat trei mese pe zi jucătoarelor de tenis din competiție. Activitatea a început cu pregătirea a 170 de porții la începutul turneului, iar până în ziua finalei s-a ajuns la 25 de porții pentru sportive și staff-ul lor. Echipa condusă de bucătar chef Sorin Suciu s-a asigurat ca toate preparatele din pasta bar, salad bar, deserturile, ciorbele și preparate de carne sau vegetariene să fie gustoase, fresh și arătoase.
Preferatele sportivelor au fost pieptul de rață cu sos de fructe de pădure și piure de cartofi dulci, somonul pe grătar cu sos de soia și miere, păstrăvul cu pesto și ciorba de văcuță.
Supriză din partea echipei Flavours pentru Emma Răducanu
Noua senzație a tenisului feminin, recent învingătoare de la US Open a fost foarte încântată de prezența ei la turneu și ocazia de a juca în țara tatălui ei, alături de care a venit în Cluj. A fost sociabilă, prietenoasă, a dat interviuri în limba română și a postat pe rețelele de socializare despre experiența ei aici, una dintre poze fiind și cu ciorba de văcuță de la Stradale. La finalul primei victorii și-a declarat dragostea față de România și mâncarea tradițională, menționând mămăliga, ciorba și papanașii. Pentru a-i face o bucurie, echipa Flavours a pregătit în ziua următoare papanași cu brânză și dulceață de afine, special pentru Emma și staff-ul ei.
Simona Halep a venit la turneu însoțită de soțul ei și a fost la fel de prietenoasă ca de obicei, iar echipa Flavours a rămas cu o amintire plăcută și din partea câștigătoarei turneului, Anett Kontaveit. După ce a obținut trofeul a făcut poze și a oferit câte o minge cu autograf fiecărui membru din echipa Flavours.
Mitzu, noua cafenea din oraș
Un nou motiv de sărbătoare în această toamnă a fost deschiderea Mitzu pe data de 1 noiembrie, fiind a unsprezecea cafenea din grupul Flavours și prima din Cluj-Napoca. Situat în Record Park, pe Onisifor Ghibu 20a, Mitzu e un loc unde poți savura o cafea de specialitate, ceaiuri deosebite, dulciuri și sendvișuri făcute în casă. Iubitorii de cafea vor găsi acolo un blend special marca Mitzu, realizat din cafea 100% arabica, cu origini din Etiopia, Brazilia si Columbia, cu note de ciocolată, căpșuni, portocală și iasomie.
Pachete de Crăciun de la Stradale
După un an în care preparatele Stradale au fost de găsite în restaurant, pe Tazz și la evenimente, echipa Flavours își dorește să ajungă și pe masa de sărbători a pofticioșilor, prin intermediul pachetelor de Crăciun.
Acestea vor conține bunătăți tradiționale și internaționale, cozonac, ciocolată de casă și alte deserturi, vin și cafea de specialitate și se vor putea comanda prin aplicația Tazz by emag.
Povestea Flavours
Flavours a luat naștere în 2002 în București, ca o companie de catering care livra mâncare cum nu se mai găsea în România. Și pentru că fiecare livrare era un eveniment în sine și niciun meniu nu semăna cu un altul, s-a dezvoltat firesc și divizia de evenimente.
Din dorința de a ajunge la cât mai mulți români și a le îmbunătăți experiența prânzului, în 2015 a apărut Stradale și, pentru prima oară, prânzul dintr-o clădire de birouri, școală sau instituție publică venea cu o experiență completă – calitate superioară a ingredientelor, gust memorabil, set-up-ul unui restaurant de seară și atmosfera unui festival de mâncare. Stradale numără în prezent 16 restaurante deschise și este prezent în clădirile de birouri tip A, în București și Cluj, în școli private, dar și în instituții, precum Ambasada SUA. Din Grupul Flavours face parte lanțul de cafenele Mitzu, care acum a ajuns la 19 locații. Acestea poartă numele prăjiturii Mitzu, care i-a cucerit pe toți cei care au gustat-o, iar dintr-un desert delicios, Mitzu a devenit un loc unde poți savura o cafea de specialitate, dulciuri și sendvișuri făcute în casă.
Un 2022 promițător
Flavours va continua strategia de business prin dezvoltarea proiectelor existente și implementarea altora noi și pregătește deschiderea în primăvară a unei noi locații în Cluj-Napoca, în Record Park.
“Perioada recentă mai complicată pentru industria de evenimente sau HORECA și provocările pe care ni le-am asumat singuri prin proiectele noi în care ne-am implicat au făcut mai puternică echipa Flavours Cluj-Napoca. Am reușit să acumulăm multă experiență în ultimii ani, să ne apropiem de clujeni și să creăm o comunitate și vom continua să ne mărim echipa și să ne dezvoltăm. Până la deschiderea noii locații din primăvară, așteptăm pofticioșii să ne viziteze la Stradale și Mitzu de luni până vineri. “ a declarat Constantin Covaliu, Managing Partner Flavours West.