FOTO| Cum s-au simțit în Cluj fanii veniți la Eurobasket: „Viața de noapte e… uau”

0
76
Miile de fani veniți la Cluj-Napoca pentru echipele lor au trăit la cote înalte fiecare meci (FOTO: FIBA)

Fie că sunt „dependenți” de meciurile naționalei lor, fie că se află la prima deplasare cu echipa, fanii veniți în Cluj-Napoca din Croația, Spania, Muntenegru, Ungaria și Cehia spun că s-au simțit bine și au descoperit un oraș modern, cu mâncare bună, oameni amabili și o viață de noapte „uau”.

 

Articolele despre FIBA Eurobasket 2017 sunt susținute de

 

Miile de fani veniți la Cluj-Napoca pentru echipele lor au trăit la cote înalte fiecare meci (FOTO: FIBA)

Mateo, Fran și Filip au venit din Zagreb pentru a vedea la lucru naționala Croației. Costumele lor au fost însă atracția tribunelor. „Fantomele din Croația” au fost numiți cei trei tineri în presa de acasă, Federația Croată de Baschet mândrindu-se cu apariția lor la Cluj. Când nu au fost la meciuri, cei trei tineri spun că au bătut orașul în lung și-n lat, iar nopțile au fost pentru ei cu adevărat pline.

Fantomele Croației, în poză cu unul dintre jurnaliștii acreditați la EuroBasket.

„Clujul este este un oraș excelent. Suntem pentru prima dată aici. Eu am mai fost în București, dar îmi place Clujul mai mult. Restaurantele sunt bune, mâncarea este bună și viața de noapte este… uau. Am avut nopți grele cu adevărat. Am stat cinci zile, dar din păcate plecăm acasă pentru că nu mai avem bani.”, explică Mateo.

Cei trei croați au vizitat și împrejurimile, ajungând la Salina Turda, unde au încercat și o aventură pe apă.

„Am fost impresionați de Saina Turda. Ne-am plimbat și cu barca pe lacul de acolo, dar am pierdut vâslele”, mai spune Filip.

Aflați la al patrulea turneu cu echipa, Lukas și Vit s-au distrat de minune în Cluj

Lukas și Vit sunt deja la al patrulea turneu final în care merg după naționala Cehiei, iar Clujul nu i-a dezamăgit deloc. Au vizitat orașul, dar s-au aventurat și prin județ, mai ales că distanța relativ mică le-a permis să vină din Cehia cu mașina.

„A fost greu. Cum de ce? Am avut multe băuturi de gustat, în cantități mari. Nu ne-a fost ușor. La modul serios, a fost excelent. Cinci zile foarte frumoase. Am văzut Catedrala. Am fost la Turda, la mină și am vizitat și o cascadă. Peisajele sunt superbe. Am mâncat și tot felul de mâncăruri. Am băut ceva foarte tare, cred că țuică era. Suntem la al patrulea turneu. Am fost în Slovenia, am fost la Riga și în Serbia. Este un lucru bun că a fost la Cluj, unde avem acces ușor și chiar am putut să venim cu mașina. Dacă Cehia ar fi fost în altă grupă nu știu dacă ajungeam”, spune Lukas.

Cei doi spun însă că ar fi vrut să găsească și un Fan Zone, în care să aibă activități cu care să le treacă timpul mai repede măcar între meciuri.

„Ne-a lipsit totuși un loc lângă arenă sau în oraș, în care toți fanii să se adune și să vadă alte meciuri, de exemplu sau să susțină și alte echipe din competiție. E păcat cumva că după meciurile țărilor lor, mulți fani pur și simplu dispăreau. Dar în sală totul a fost foarte frumos și spectaculos”, crede Vit.

 

Daniel și tatăl său au trăit momente istorice la Cluj-Napoca

Daniel a venit alături de tatăl său pentru a susține Ungaria, iar echipa condusă din teren de Adam Hanga nu i-a dezamăgit pe cei doi fani. Pentru baschetul maghiar, la Cluj-Napoca s-a scris istorie, iar acum Daniel speră ca tatăl său să „aprobe” bugetul unei deplasări în Istanbul, unde Ungaria va juca în faza eliminatorie cu Serbia.

„Am văzut meciuri foarte interesante și echipa noastră a jucat excelent. Am jucat și cu Spania și e completă petrecerea. A fost ca un amical. Victoria cu Cehia este istorică. Eu am 21 de ani și îmi povestea tata despre ultima victorie. A fost ca un cadou care a venit chiar de ziua mea. Am avut ocazia să văd și momentul lui Pau Gasol. A fost extraordinar”, spune tânărul.

Zeci de fani muntenegreni au venit la Cluj-Napoca pentru Eurobasket (FOTO: FIBA)

Milos a fost lăsat singur de prietenii săi plecați după mâncare. Au venit într-o gașcă de cinci oameni și stau la Cluj de o săptămână deja. Le place, dar faptul că echipa lor s-a calificat în faza următoare le va da șansa de a vedea și Istanbulul.

„Mi-a plăcut foarte mult. M-am bucurat foarte mult să văd că ne-am calificat la Istanbul și acum încerc să ajung și acolo. Sper să trebuiască să stau cât mai mult acolo. Am apucat să văd și orașul și cel puțin centrul mi-a plăcut foarte mult. Am găsit pe internet și un muzeu în aer liber la care am fost și mi s-a părut foarte interesant să văd cum arăta zona aceasta în trecut. Era chiar tare”, a spus Milos.

Lorenzo și Juan s-au simțit bine alături de echipa Spaniei

E treabă destul de simplă să fii fan al vreunei naționale a Spaniei. La fotbal ai o echipă de campioni mondiali, la handbal lucrurile stau bine, iar la baschet câștigi cam orice meci care nu e cu SUA. Așa că deplasările pot fi cu adevărat o plăcere, mai ales dacă orașul în care ajungi este unul potrivit gusturilor tale. Pe Lorenzo și Juan Miguel, Clujul „i-a nimerit”.

„Am stat o săptămână și a fost foarte plăcut. Restaurantele, oamenii și viața de noapte au fost cele mai bune părți ale vacanței, mai ales că suntem pentru prima dată în România. Mergem des cu echipa pentru că vrem să îi vedem jucând și, cu această ocazie, să avem plăcerea de a vizita și orașe noi”, spune Lorenzo.

Cireașa de pe tort a fost de fapt ciorba de fasole-n pită.

„Am mâncat la un restaurant cu specific tradițional ceva foarte bun. Era un fel de supă cu fasole servită în pâine”, spune încântat Jose Miguel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.