fbpx
marți, iulie 16, 2024

FRIDA – expozitie de fotografie LAVINIA GORDAN

Share

Lavinia Gordan, Asociatia Culturala Ciorchin si Asociatia Culturala Minerva va invita luni, 30 octombrie la ora 18.00, la Casa Minerva, str. Napoca nr. 16, la Galeria Minerva, la demisol, unde va avea loc vernisajul expozitiei de fotografie FRIDA.

Aflata la a doua expozitie personala Lavinia Gordan ne propune un parcurs vizual inspirat de artista suprarealista Frida Khalo.

Acest proiect fotografic este un tribut si in acelasi timp o reinterpretare in imagini fashion a personajului Frida Kahlo, binecunoscuta pictorita  din Mexic care s-a făcut cunoscută mai ales prin autoportretele sale pictate într-un stil suprarealist.

Opera Fridei este considerată emblematică pentru cultura națională mexicană, îmbinând stilul suprarealist cu tradițiile indigene.

De ce Frida Kahlo? Pentru ca este unul de personajele preferate ale Laviniei Gordan, care si-a dorit sa reinterpreteze atat unele din imaginile emblematice care o reprezinta pe Frida Khalo, cat si unele opere artistei mexicane, aducandu-le in zona fashion contemporana. Motivele florale din noile colectii SS 2017 au fost principala sursa de inspiratie a Laviniei Gordan.

Prin reinterpretarea unor opere si fotografii celebre ale Fridei Khalo, Lavinia Gordan si-a dorit sa evidentieze stilul inca actual si modern pentru secolul 21 a pictoritei mexicane. Frida a fost si este sursa de inspiratie pentru mari designeri si fotografi din intreaga lume. A influentat atat arta cat si moda deoarece era un personaj complex si colorat. Putem vorbi de Frida – simbol national mexican; Frida – artista suprarealista; Frida – muza, Frida – feminista si nu in ultimul rand Frida – fashion icon global. Ea e fost pionierul crearii imaginii ca brand. S-a folosit si si-a accetuat defectele pentru a se transforma intr-un brand.

Lavinia Gordan foloseste imaginile din seria Frida, ca un pretext pentru a-si declara admiratia si de a aduce un omagiu Fridei Khalo. Expozitia va putea fi vizitata la Casa Minerva, str. Napoca nr 16, Galeria Minerva, la demisol de luni pana vineri intre orele 10-16, din 2 noiembrie pana in data de 14 noiembrie.

Ultimele articole

Alte articole