fbpx
joi, mai 23, 2024

Gala de caritate de Crăciun ”Dăruiește din Suflet”

Share

Clubul Lions Hope Cluj-Napoca are plăcerea să vă invite la cea de-a IV-a ediție a Galei de Caritate “Dăruiește din suflet”, care are loc luni, 17 Decembrie, ora 18.00, la Casa de Cultură a Studenților. Scopul evenimentului este strângerea de fonduri pentru o dezvoltare fizică și mentală sănătoasă a copiilor din centre de plasament, printr-un program implementat și susținut de Clubul Sportiv Transilvania Seeds.

”Prin această nouă ediție a Galei suntem din nou alături de copii (sloganul de anul trecut a fost: ”Împreună pentru copiii noștri”, cauza fiind cea a reabilitării unei secții a Spitalului de Copii), pentru că, oricât de clișeic ar suna, ei sunt viitorul nostru! De această dată, suntem alături de copii de suflet, aceia care au nevoie de o direcție în viață, de îndrumare pentru un trai sănătos și obiceiuri la fel de sănătoase. Anul acesta adunăm fonduri pentru susținerea cauzei Clubului Sportiv Transilvania Seeds, care mizează pe faptul că educația prin sport este unul dintre cele mai valoroase cadouri pe care le poți face unui copil dintr-un centru de plasament”, spune Raluca Kostrakievicz, inițiatoarea proiectului, membru Lions Hope și administratorul celor două firme co-organizatoare ale Galei, Freshbyte și MB Dental.

Seara galei, care va sta sub semnul Centenarului și al sărbătorilor, al tradițiilor și cântecelor românești de Crăciun, va fi plină de momente de neuitat, tombole, licititații, și alte surprize pentru participanți. Vor urca pe scenă frumoasa interpretă de muzică populară Vlăduța Lupău, trupele Arpi & Zip Band și The Todorans (David, Adela și Origen Todoran), tânăra câștigătoare a concursului Next Star, Katia Cărbune.

Vor fi și momente inedite, precum numărul de cheerleading al Knights of Transylvania, și momente emoționante- cei 36 de copii ai trupei Ministar Cluj, cu vârste între 6 și 17 ani, pun în scenă un spectacol pluridisciplinar (muzică, dans, actorie) cu tematică de sărbători, o  ”poveste de Crăciun” ca în filme. Prezentatorul evenimentului este, ca în fiecare an, îndrăgitul actor clujean Bogdan Bob Rădulescu.

 

Despre cauză

Ideea Galei de anul acesta vine în completarea proiectului ”Live 4 life” (a trăi pentru o viață), adresat copiilor abandonați în centrele de plasament și casele de tip familial din județul Cluj și copiilor din medii/familii defavorizate. Proiectul are trei tipuri de beneficiari:

 1. copii și adolescenți aflați în centre de plasament, fără părinți (au decedat sau i-au abandonat);
 2. copii din case de tip familial cu părinți cărora le-a fost retras dreptul parental din cauza abuzurilor (fizice, sexuale) la care i-au supus;
 3. copii din medii/familii defavorizate

Prin intermediul acestui program, peste 120 de copiii au fost implicați, în ultimii trei ani, în diferite proiecte de mentorat, dezvoltare personală, activități sportive și tabere. Tot în urma interacțiunii cu ei, a apărut, în mod natural, necesitatea înființării Clubului Sportiv Transilvania SEEDS.

Clubul Sportiv Transilvania Seeds susține, în prezent, 10 copii din centre de plasament să aibă acces la antrenamente de fotbal, cu tot cu ceea ce presupun acestea – echipamente, transport dus-întors de 3 ori pe săptămână, închirierea terenurilor, plata antrenorilor și cantonamente. Cei zece fac antrenamente alături de copii din familii obișnuite, pentru a le da ocazia să se dezvolte într-un mediu natural, unde nu sunt marginalizați.

 

Rozi, dovada șansei pe care sportul o oferă

Sportul este cea mai bună modalitate de a-i scoate pe acești copii din mediul în care trăiesc zi de zi, lipsit deseori de perspective și ambiții de viitor. Este o modalitate pentru ca ei să evite riscul de abandon școlar și abandon personal. Lipsa de educație aprofundată și de oportunități profesionale favorizează depresia, violența, dependența de droguri și ceea ce numim ”delăsare” în general, factori care îi împing la o viață petrecută pe străzi odată cu ieșirea din sistemul de protecție.

După doar 4 ani de funcționare, Clubul Sportiv Transilvania Seeds are un membru asociat care provine chiar din sistemul de protecție: Lakotiti Rozalia Elisa, sau, simplu, Rozi, abandonată la naștere și crescută într-un centru de plasament din Cluj, practică acum fotbal de performanță la F.C. Olimpic Star, își continuă studiile și lucrează ca antrenor chiar la CS Transilvania Seeds. Rozi este un exemplu și un model pentru copiii și tinerii care merg la antrenamente!

 

Minim 13.000 euro, scopul Galei

Gala de caritate  ”Dăruiește din Suflet” de anul acesta își propune:

 1. Să strângă MINIM 13.000 EUR, pentru a putea acoperi cheltuielile pe un an pentru cei 10 copii din centre de plasament susținuți deja de Clubul Transilvania Seeds:
 • 300 lei/ luna/ copil x 10 copii x 12 luni = 36.000 lei = aproximativ 7826 euro/an
 • salariul unui antrenor voluntar (profesionist, certificat) = 2000 lei/lună (brut) x 12 luni= 24.000 lei = aproximativ 5150 euro/an

Total: 13.000 EUR/ an

 1. Să pluseze: să dubleze numărul de tineri din centre de plasament și/sau din zone și/sau familii defavorizate care beneficiază de acest program:
 • Fonduri pentru acoperirea cheltuielilor pe un an pentru 20 copii
 • Creșterea numărului de antrenori, traineri și psihoterapeuți
 • Crearea de noi programe de dezvoltare personală, activități recreativ-educative și terapeutice
 • Organizarea unui campionat național de fotbal

Total: 20.000 EUR

 1. Să viseze: să adauge încă 10.000 EUR pentru cumpărarea unui balon care să acopere terenul de fotbal pe perioada iernii, pentru a putea desfășura antrenamentele într-un loc în care să nu se mai plătească lunar chirie. Astfel, cheltuielile ar putea fi reduse pe termen lung și mai mulți copii ar putea beneficia de acest sprijin pe viitor, nu doar pentru un an!

În cadrul edițiilor trecute ale Galei ”Dăruiește din Suflet”, s-au strâns sume cuprinse între 7.000 și 20.000 de euro, apogeul fiind atins la Gala de Caritate Dăruiește din Suflet – ediția 2017, a cărei cauză a fost reabilitarea Secției de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică din cadrul Spitalului Județean de Copii, când suma a fost de aproape 25.000 EUR!

 

Cum poți să ajuți?

 

 • Vino la Gala de Caritate din 17 Decembrie!
 • Donează direct în contul Clubului LIONS HOPE CLUJ: RO79BTRLRONCRT0406639501, deschis la Banca Transilvania!
 • Fii șofer voluntar pentru copii la antrenamente!
 • Dacă ești expert în sport, psihologie sau dezvoltare personală, susține workshop-uri pentru educația sănătoasă a acestor copii!
 • Sponsorizează un copil lunar, timp de cel puțin un an, cu 300 de lei pentru acoperirea costurilor cu antrenamentele!

 

 

Ultimele articole

Alte articole