fbpx
duminică, iulie 7, 2024

Ghidul incepatorilor in folosirea de produse profesionale pentru epilat

Share

Cand te decizi ca a venit timpul pentru indepartarea firelor nedorite de par, ai in minte diverse intrebari: „Ce aparat sa folosesti?, Cum trebuie utilizate aparatele?, Care produse profesionale pentru epilat sunt cele mai bune?”, si multe altele. Cu toate acestea, nu trebuie niciodata sa iti faci griji. Pentru fiecare intrebare exista un raspuns. In cadrul acestui articol vorbim despre un ghid dedicat incepatorilor pentru indepartarea firelor nedorite. 

In primul rand trebuie sa stii ca cea mai buna metoda de indepartare  a parului pentru incepatori este cu ceara. Daca intentionezi sa folosesti lama de ras, trebuie sa ai in vedere faptul ca, prin taiere, firele de par se vor ingrosa, iar cand te vei decide sa indepartezi parul cu ceara procedura va fi mai dureroasa. 

ETAPELE UNUI EPILAT PROFESIONAL

Pasul 1. Pentru a incepe procesul de epilare propriu-zis ai nevoie de un kit de epilare profesional. Acest kit epilare despre care vorbim este compus din urmatoarele produse profesionale pentru epilat: incalzitor pentru ceara, rezerva de ceara, banda de tip rola pentru indepartarea parului, spatula pentru ceara si ulei. Asigura-te ca ai minimul necesar pentru a incepe procedura de epilare. 

Pasul 2. Se incalzeste ceara cu ajutorul apratului de incalzit. Temperatura maxima trebuie sa fie de aproximativ 40 de grade. 

Pasul 3. Cu ajutorul spatulei se ia ceara incalzita si se aplica pe zona in care se doreste indeprtarea parului. Atentie! Ceara trebuie sa fie suportabila pe piele.

Pasul 4. Dupa ce ai aplicat un start potrivit de ceara, lasi cateva minute dupa care, cu ajutorul benzilor, trebuie sa indepartezi parul. Indepartarea se face in sensul opus cresterii firelor de par. 

Pasul 5. Daca parul nu se indeparteaza in totalitate din prima incercare, repeta procedura. 

Pasul 6. Ca sa nu te iriti, aplica un start de ulei sau pudra de talc pe piele. Dupa procesul de epilare vei obtine o piele fina, asa cum te astepti. 

Incalzitor ceara si parafina pentru epilat, 500 CC, bol detasabil, termostat reglabil - Cupio

Epilarea cu ceara poate fi la inceput dureroasa, insa este cea mai eficienta metoda. Se indeparteaza chiar si firele mai scurte, iar durabilitatea este mai mare. Avand in vedere faptul ca firele sunt smulse din radacina, vei avea o piele fina pana la patru saptamani. Pentru rezultate mai optime iti recomandam utilizarea unor produse profesionale pentru epilat. Spre exemplu, incalzitoarele de ceara de la Cupio sunt produse profesionale pentru epilat, dotate cu bol pentru ceara si parafina prevazut cu termostat reglabil intre 45 si 105 grade. 

Un dezavantaj al epilarii cu ceara este reprezentat de firele de par ingropate, mai ales in zona bikinilor. Pentru a evita acest lucru, inainte de epilare ar trebui sa exfoliezi pielea in profunzime. Celulele moarte ale pielii pot infunda foliculii de par si pot contribui la aparitia parului ingropat. O metoda eficienta de exfoliere este cu ajutorul zatului de cafea. Pastrezi zatul de cafea intr-un recipient curat, iar in dus il aplici prin masari circulare cateva minute. Toate celulele moarte vor fi indepartate imediat, printr-o metoda simpla si extrem de naturala, fara nici un risc.

Intr-un final, epilarea cu ceara este solutia potrivita atunci cand te decizi ca e momentul pentru acest pas. Asigura-te ca urmezi pasii din ghidul adresat incepatorilor si bucura-te de un rezultat pe masura!

Ultimele articole

Alte articole