fbpx
vineri, iunie 14, 2024

“HYMN” – SARAH BRIGHTMAN pentru prima oară în concert, la CLUJ NAPOCA

Share

Sarah Brightman, cea mai de succes soprană din lume, vedeta cu recorduri impresionante la albumele vândute va fi prezentă în România alegând să cânte la București și la Cluj cu ocazia turneului mondial ,,HYMN: Sarah Brightman în concert’’

Pe 22 octombrie, Sarah Brightman ajunge la BT ARENA, la Cluj Napoca. 

Sara Brightman va concerta alături de ORCHESTRA SIMFONICĂ BUCUREȘTI. Biletele se găsesc în rețeaua ENTERIX și online pe și .

”Cred că fanii ar trebui să… aștepte neașteptatul!” – a declarat Sarah Brightman înainte de începerea turneului mondial ,,HYMN: Sarah Brightman în Concert’’ care va debuta în America de Sud și va cuprinde peste 125 de spectacole pe cinci continente.

Sarah Brightman, îmbrăcată în Swarovski

Pentru a spori atractivitatea și magia concertelor sale, Sarah Brightman colaborează cu celebra firmă ”Swarovski”, special pentru acest turneu mondial. Costumele sale de scenă, impresionante, sofisticate, create și elaborate până la cel mai mic detaliu, dar și tiarele orbitoare vor avea în componență cristale Swarovski. Fanii vor avea posibilitatea de a lua acasă un ”memento” strălucitor dintr-o varietate de produse personalizate din linia ce poartă semnătura lui Sarah, confecționată manual și împodobită cu cristale de la Swarovski.

A fost lansat noul album Sarah Brightman – ,,HYMN’’

Sarah Brightman a lansat pe 9 noiembrie 2018 cel de-al cincisprezecelea album al său, intitulat HYMN (Decca Gold/Universal Music Group). HYMN este prima înregistrare de studio a artistei de la lansarea în 2013 a albumului ”Dreamchaser”, care a dominat topurile internaționale, Sarah Brightman fiind pionierul stilului clasic crossover, fiind și nominalizată la premiile GRAMMY pentru mai multe Discuri de Platină cucerite prin vânzarea de albume.

 „Sunt atât de încântată să împărtășesc bucuria apariției acestui album cu toți fanii mei din întreaga lume” – a declarat artista. ”HYMN este incitant de eclectic, cuprinzând stiluri diferite de muzică, și aștept cu nerăbdare să interpretez piesele cele noi cu ocazia turneului mondial. Fiecare proiect muzical al meu a venit din inimă, din acea emoție care mă însoțește pretutindeni și am vrut să dăruiesc cântece care să sune foarte frumos și înălțător. Pentru mine „Hymn” sugerează bucuria deplină, un sentiment de speranță și lumină, familiaritate și confort și sper ca sentimentul să rezoneaze prin muzica mea”.

Sarah Brightman s-a întors în studioul de înregistrări în 2016 pentru a începe să lucreze la HYMN împreună cu producătorul și colaboratorul său, Frank Peterson, cel care i-a influențat în mod semnificativ cariera și care a culminat cu producția a opt titluri de referință,  definitorii pentru artistă: ”Dive” [1993], ”Fly” [1995], ”Timeless (Time To Say Goodbye)” [1997], ”Eden” [1998], ”La Luna” [2000], ”Harem” [2003] și ”Symphony and Winter Symphony” [2008].

HYMN, având o tematică spirituală, este o colecție inspirată de melodii orchestrate, cu acompaniament coral, despre a cărei înregistrare Brightman spune ca a simțit-o ca fiind extrem de liniștitoare pentru această perioada a vieții ei. Albumul aproape că a făcut înconjurul lumii, pentru că a fost înregistrat în studiourile din Hamburg, Miami, Londra, Vancouver, Los Angeles, New York și  Budapesta.

Tonalitatea mistică și înălțătoare a lui ”HYMN” este dată chiar de melodia ce poartă același nume – o piesă a formației britanice prog-rock ”Barclay James Harvest”. Albumul cuprinde melodii ale unor compozitori moderni precum Eric Whitacre, muzicianul și compozitorul japonez Yoshiki („Miracle„) și DJ-ul german Paul Kalkbrenner („Sky and Sand„). Piesa de final este o nouă interpretare a celebrului duet Sarah Brightman – Andrea Bocelli, „Time to Say Goodbye”, cu versuri scrise chiar de ea, pentru prima dată în limba engleză.

Cunoscută și apreciată pentru vocea sa cu un ambitus care atinge trei octave și pentru pionieratul mișcării muzicale clasice – crossover, Sarah Brightman are vânzări globale de peste 30 de milioane de albume. Este singurul artist care a cucerit simultan și ajuns pe primele poziții atât în top-urile ”Billboard” de muzică de dans, cât și în cele ale muzicii clasice; Sarah Brightman a câștigat peste 180 de Discuri de Aur si Platină  pentru vânzările de albume în peste 40 de țări.

Prezența sa în celebrul muzical ”The Phantom of the Opera”  a făcut ca în întreaga lume, coloana sonoră să se vândă în peste 40 de milioane de exemplare. Duetul său cu Andrea Bocelli, „Time to Say Goodbye” a devenit un succes internațional care a vândut peste 12 milioane de exemplare în întreaga lume. Albumele Sarah Brightman, ”Eden”, ”La Luna”, ”Harem” și ”Symphony” au ajuns în primele poziții ale top-urilor ”Billboards” și au fost promovate în turnee mondiale de mare succes.

Să nu uităm că a concertat și la multiple evenimente prestigioase, precum concertul din 2007 dedicat Prințesei Diana, Jocurile Olimpice de la Barcelona din 1992 si Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008. 

Ultimele articole

Alte articole