fbpx
vineri, aprilie 12, 2024

Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria a României acordat Festivalulului Internațional de Ceramică Contemporană ~ Caolin

Share

Cel mai important festival internațional din România dedicat ceramicii contemporane, Caolin, va primi Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria a României. Ediția 2017 a festivalului clujean va avea loc în perioada 19 mai – 4 iunie 2017.

 

Ceremonia acordării Înaltului Patronaj va avea loc în data de 19 mai, de la ora 19, în cadrul vernisajului oficial al Caolin 2017, la care Alteța Sa Regală Principesa Maria a României va fi prezentă.

”Pentru noi este o onoare deosebită și suntem recunoscători Alteței Sale Regale Principesa Maria a României pentru faptul că a acceptat cererea noastră și ne-a acordat Înaltul Său Patronaj. Bucuria noastră este sporită de faptul că acest lucru se petrece exact în anul în care festivalul nostru a devenit unul internațional și, totodată, în anul în care România aniversează 140 de ani de la proclamarea independenței”, a spus Ioan Sumedre junior, președintele Asociației Caolin, organizatorul Festivalului Internațional de Ceramică Contemporană Caolin.

În acest an, festivalul clujean va fi organizat în mai multe locuri simbolice din Cluj. ”Inima” festivalului va rămâne, la fel ca în anii trecuți, Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Este vorba de un muzeu fondat de bunicul ASR Principesa Maria a României, MS Regele Carol al II-lea.

Alte expoziții ale festivalului vor fi găzduite de Institutul Francez din Cluj, de Muzeul de Artă, iar workshop-urile de tehnici ceramice vor fi organizate la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei și  în Parcul Etnografic “Romulus Vuia”.

Pentru mai multe informaţii despre CAOLIN,  vizitaţi www.caolin.ro,

Ultimele articole

Alte articole