fbpx
vineri, decembrie 1, 2023

 Inizio – cel mai cochet local de pe malul Someșului

Share

Aflat într-o zonă excelentă, pe malul Someșului Mic, aproape de inima Clujului, Inizio Bistro sărbătorește luna aceasta un an în noua sa locație. După opt ani petrecuți în centrul orașului, pe strada Napoca, operând sub numele Brisas, experiența echipei Inizio Bistro i-a ajutat să se plaseze cu succes în topul pieței gastronomice clujene.

Inizio Bistro folosește influențe italiene pentru a propune o călătorie culinară specială, unde clasicul și tradiționalul se îmbină armonios cu adăugarea de elemente moderne și dish-uri reinterpretate. 

Hajny Komos, owner și forța creativă din spatele scenei, a cochetat din tinerețe cu ideea unei afaceri proprii. Ani de zile în domeniul Horeca i-au solidificat experiența și maturitatea profesională, dar și nevoia de o schimbare radicală, iar pentru Hajny, acest restaurant a pus bazele unei transformări profesionale, un business care să reprezinte valorile și experiența ei de o viață.

Vorbind despre motivația din spatele brandului, Hajny spune:  

‘’Noi cu brandul Inizio am dorit să aducem calitate înainte de cantitate, o experiență gastronomică relaxantă. Crearea unui loc în care timpul să nu aibă măsură și clienții să fie întotdeauna cu zâmbetul pe buze când pleacă din restaurant, mulțumiți de un gust de neuitat și cu o stare de bine.’’

Având o capacitate de 40 de locuri, cu un design minimalist și o atmosferă primitoare, Inizio a reușit ceea ce multe locații încearcă dar foarte puține reușesc – crearea unui spațiu elegant și rafinat dar în același timp relaxant și plin de energie pozitivă. 

Terasa de la Inizio își îmbie clienții afară, unde briza Someșului și priveliștea plină de verdeață crează acompaniamentul perfect pentru o experiență culinară de calitate. E o rețetă simplă dar dificil de implementat –  respect și profesionalism – locație grozavă – pasiune pentru gastronomie.

Și mai important poate decât toate acestea sunt preparatele din farfurie. Inizio se adresează unui public pretențios și cunoscător într-ale gastronomiei, pentru care mâncarea fină reprezintă un stil de viață.

Întrebată care este produsul vedetă la Inizio, Hajny recunoaște că îi este greu sa aleagă, o dovadă a diversității și succesului de care se bucura toate preparatele din meniu. 

Totuși, influența italiană se resimte, iar specialități precum creveții flambați și caracatița se regăsesc adeseori în comenzile clienților. Pastele sunt și ele la loc de cinste, laolaltă cu antricotul Black Angus. 

Hajny recunoaște că are o slăbiciune pentru steak-uri de calitate, iar această pasiune se traduce prin prezența în meniu a unor tăieturi de vită care rivalizează cu orice restaurant de top internațional. Clienții mai tradiționali vor găsi și elemente autentice consacrate, precum ceafa de mangaliță cu piure, piept de rață sau ton roșu. Inizio este deschis pentru toate cele 3 mese ale zilei, oferind clienților șansa de a se bucura de mâncare de calitate la mic dejun, prânz sau cină.

Într-o piață inundată de oferte 2 for 1 la pizza, ciorbe și shaorme, mulți se întreabă dacă în cultura gastronomică din Cluj este loc de astfel de localuri. Hajny Kormos este de părere că da. Un proiect care s-a născut din pasiune nu are rădăcinile doar în profit. Inizio invită în mod regulat chefi recunoscuți precum Andrei Chelaru și Cezar Munteanu pentru evenimente de tip cină gastronomică. Meniul este așadar într-o continuă schimbare, element necesar pentru a ține pasul cu tendințele internaționale. 

Pasiunea pentru gastronomie își face simțită prezența și în meniul de băuturi. Cocktailuri fresh, limonade și băuturi carbogazoase. Vinuri atent selecționate pentru a complementa preparatele gustoase și un staff atent antrenat să recomande băuturi în funcție de preferințele clienților. 

Dovadă a motto-ului Inizio ’calitate înainte de cantitate, Hajny menționează mix-ul de vinuri românești – Visinescu Anima, Liliac Private Selection – și cele internaționale, precum un Amarone italian sau un Opalo Argentinian.

Locația, mâncarea și băuturile propuse de Inizio sunt ingredientele esențiale în plasarea acestui mic local în topul restaurantelor clujene. 

Următorul eveniment culinar de la Inizio va avea loc Joi, 22 Septembrie, ora 19.00 – când somelierul Liliac Winery va îndruma oaspeții prin toate aromele vinurilor împerecheate cu preparate cu adevărat speciale. 

spot_img
spot_img

Ultimele articole

Alte articole