Odată cu creșterea temperaturilor, toți oamenii se confruntă cu o invazie de insecte. Bineînțeles că fiecare caută metode prin care să alunge tânțarii sau muștele care se plimbă prin locuințe. Din păcate, de cele mai multe ori soluțiile găsite nu dau roade, sau nu se observă o schimbare semnificativă. Iată câteva tips & tricks care sigur o să-ți fie de folos pentru a scăpa de „musafirii” nedoriți.
Tips & Tricks anti insecte
Înainte de a te apuca să combați problema insectelor din locuință, încearcă să o combați și cel mai probabil nu vei avea deloc probleme. Cu alte cuvinte, asigură-te că ai toate plasele de insecte sunt montate corespunzător, atât la ferestre, cât și la uși. Dacă din diferite motive această problemă nu se poate soluționa astfel, iată ce măsuri poți lua.
- Plantează în ghivecele din fața ferestrelor plante care resping insectele. Este dovedit faptul că peste 10 plante poți ține țânțarii și muștele departe. Printre aceste plante se numără: busuioc, cimbru, lavandă, iarbă de limon, mentă, rozmarin, gălbenele, petunii și altele.
- Dacă ai încercat deja plantarea unor plante plante care obișnuiesc să țină insectele la distanță, pe lista protecțiilor împotriva insectelor poți adăuga și lumânările speciale pentru așa ceva. Este o metodă mai elegantă și în același timp mai ușor de folosit. Dacă în cazul plantelor trebuia să ai grijă de ele să nu se usuce sau să se ardă de la soare, în cazul lumânărilor trebuie să ai grijă să achiziționez unele care sau cu adevărat rezultate
- Muștele sunt insecte care simt foarte ușor mirosul se mâncare. Pentru a ține insectele la distanță, încearcă că nu lași niciun aliment scos din ambalaj pe masă. În același timp, o problemă o mai reprezintă și gunoiul. Dacă stai la casă și ai un loc unde depozitezi reziduurile până vine ziua în care trece mașina de gunoi, caută să ții tomberonul cât mai departe de ușile și ferestrele casei. Ar fi bine ca în tomberon să ai un sac menajer pe care să-l închizi de fiecare dată după ce arunci ceva. Acest truc o să împiedice răspândirea mirosurilor, iar pe tine o să te ajute să scapi de muște.
- O altă variantă eficientă este să apelezi la aparatele electrice anti-insecte. Găsești astfel de produce pe Homelux.ro, produse care folosesc folosesc o tehnologie led pentru a ține insectele la distanță. Dacă stai la curte îți poți înlocui vechile lămpi solare cu unele care îndepărtează „musafirii nedoriți”. Astfel ele o să se încarce de la soare și întreaga ta curte o să fie protejată fără ca tu să faci vreun efort.
- Dacă ai un copil mic, sau dacă ești o persoană mai sensibilă la mușcăturile de țânțari, poți cumpăra o perdea baldachin care să te protejeze în timpul somnului. Nu-ți face griji în privința calității somnului deoarece această perdea nu împiedică aerul să pătrundă în mod normal.
Așadar, dacă te confrunți în fiecare vară cu o invazie de insecte și n-ai găsit nicio soluție până acum, tine cont de tips & trils-urile de mai sus și sigur o să vezi rezultate. Poți ataca problema din mai multe unghiuri, practici să combini mai multe metode de combatere a insectelor.
Sursa foto: shutterstock.com