fbpx
marți, iunie 25, 2024

Inside Cluj sau de ce trebuie sa sustinem afacerile locale

Share

De mult timp am fost curios sa descopar ce se ascunde in spatele micilor afaceri si mi-am dorit sa pot sa fac ceva sa contribui la acest sector.  

In orice tara dezvoltata exista o clasa medie puternica si la acest lucru contribuie intr-o mare masura si o serie de antreprenori ce dezvolta proiecte si creeaza noi locuri de munca.

Screen-Shot-2016-04-28-at-12.52.08-e1461837174996.png

In spatele fiecarei afaceri exista o poveste care merita descoperita, aceasta poveste ne poate inspira si pe noi sa ne punem visurile in aplicare si sa ne dorim sa devenim mai mult. 

Un oras este prosper daca are antreprenori locali care prin efort si creativitate reusesc sa puna pe picioare mici afaceri, creand astfel locuri de munca si un plus de valoare comunitatii pe care o deservesc.

In Cluj sunt tot mai multe initiative antreprenoriale in zona de IT, dar si in HoReCa, unde avem initiative ca si Meron – construit de un grup de tineri ambitiosi, Roots – o cafenea de speciliate dezvoltata de catre un specialist cu experienta in domeniu, À la Tarte – realizata de o tanara ce a renuntat la cariera in marketing  pentru a face ceva din pasiune, Let’s Coffee – dezvoltata de un tanar incapatanat care a lasat Sighetul Marmatiei pentru a dovedi ca la Cluj se poate face si vinde cafea de calitate si exemplele pot continua…

Imi doresc sa fim o comunitate care ii aprecieaza pe cei care au riscat si au decis sa-si urmeze pasiunile din dorinta de a face ce le place si de a construi ceva pentru cei care le trec pragul. Nu ma refer aici la cei care incearca sa ocoleasca politicile statale sau la cei care isi doresc castiguri rapide cu un minim de interes – cred ca piata din Cluj incepe sa sanctioneze astfel de comportamente. 

Turismul si calitatea vietii localnicilor sunt puternic influentate de standardele serviciilor locale, iar daca ne dorim sa fim cu adevarat un oras international e necesar ca acest sector sa creasca prin: atentia la detalii, varietate, preturi corecte, cat mai multi furnizori locali si calitatea servicilor. Clujul, din pacate, nu are multe obiective turistice, insa poate foarte bine sa fie un oras al experientelor: evenimente culturale si sportive, festivaluri, conferinte etc.

I Love Cluj doreste sa fie un endorsment pentru locurile bune din acest oras si cred ca acum este momentul de a lansa o platforma web destinata afacerilor din oras unde poti sa cauti si sa vezi locuri din Cluj in functie de ceea ce te intereseaza: cafenele, restaurante, obiective turistice, parcuri, hoteluri etc. 

Proiectul se numeste „Inside Cluj” si am lucrat timp de 4 luni cu gandul de a crea o platforma in care sa iti faca placere sa descoperi si sa citesti despre locatiile din oras. Am pus accent pe usurinta in navigare, calitatea design-ului, claritatea informatiei si simplitatea redarii, totul intr-un format prietenos.

Ne adresam turistilor: fie ca este vorba de un turism de festival, de recreere, medical, business sau educational si, nu in ultimul rand, clujenilor, care isi doresc sa descopere locatii noi sau vor sa afle mai multe despre locurile pe care le frecventeaza. Momentan platforma este in limba romana urmand sa lansam si varianta in engleza. 

In prima etapa de dezvoltare, am introdus un numar de 50 de locatii atent selectate urmand ca in perioada urmatoare sa mai introducem treptat locatii noi. Dorim sa dezvoltam si o comunitate in jurul Inside Cluj, care sa scrie recenzii si sa se implice activ in viata orasului. 

primapaginainsidecluj-e1461828630351.png

Sper, ca prin aceasta initiativa, sa contribuim si noi la cresterea pietei si sa avem parte de servicii tot mai bune in Cluj, pentru ca doar asa putem avea o calitate a vietii ridicata. 

Momentan, site-ul este in varianta beta si suntem in perioada in care il testam si apreciem orice feedback venit din partea voastra. Va invit sa descoperiti Inside Cluj si sa scrieti recenzii despre locurile in care mergeti 🙂 

foto cover: Imagia 

Ce conține articolul

Ultimele articole

Alte articole