fbpx
sâmbătă, mai 18, 2024

#interviu| Nikola Vučević, Muntenegru: „Am avut parte de o primire extraordinară la Cluj-Napoca”

Share

În patru dintre cei cinci ani petrecuți în NBA la Orlando Magic, Nikola Vučević a reușit să încheie sezonul regulat cu cifre de double-double, statutul său de lider al echipei din Florida fiind întărit de faptul că l-a depășit deja pe Shaquille O’Neal în clasamentul all-time al echipei la capitolul recuperări. În 2017, Nik face prima sa vizită în România de unde speră să ajungă cu naționala Muntenegrului în fazele superioare ale competiției, chiar dacă adversarii sunt dificili.

 

Articolele despre FIBA Eurobasket 2017 sunt susținute de

 

Nikola Vucevic (foto în alb) joacă pentru Orlando Magic și naționala statului Muntenegru (Foto: FIBA)

Într-o ligă nord-americană în care pivoții sunt tot mai mult creatori de faze ofensive și aruncători de trei, Nikola Vučević a rămas un centru clasic capabil de o defensivă perfectă sub panou și statistici de 20 de puncte și 20 de recuperări, fiind astfel unul dintre starurile care au ajuns la Cluj-Napoca pentru Eurobasket 2017 cu speranța că naționala sa va merge mai departe în competiție.

„Avem șanse să trecem de grupă și acesta ne este principalul obiectiv. avem meciuri grele, dar fiecare este important. Am terminat în aprilie, deci am avut ceva vacanță. M-am putut pregăti pentru Eurobasket și cred că un astfel de turneu mă ajută foarte mult în pregătirea următorului sezon din NBA. Este distractiv să joci aici, cu unii dintre cei mai buni baschetbaliști din Europa. Chiar dacă sunt mulți care nu au venit, mulți jucători de NBA și Euroligă sunt aici”, explică el.

Nik crede că meciul cu România va fi unul foarte greu, mai ales după ce a văzut faptul că multe lume la Cluj este interesată de baschet.

„Trebuie să îi respectăm. În acest moment toți jucătorii pe care îi întâlnești sunt buni și nu poți subestima pe nimeni. Va trebuie să jucăm cu România așa cum am juca cu orice altă echipă. Joacă acasă și asta îi va ajuta mult pentru că vor avea fanii de partea lor. Eu îmi respect adversarul pentru că nu vreau ca asta să se întoarcă împotriva mea. Aici toată lumea își reprezintă țara, indiferent dacă vine sau nu din NBA. Este o oportunitate pentru noi. Eu personal nu am mai fost în România și pot să spun că am avut parte de o primire extraordinară la Cluj-Napoca. Este un llucru foarte important faptul cp Eurobasket se joacă acum în mai multe țări pentru că în acest fel fanii pot vedea jucători de mare valoare”, mai spune muntenegreanul cu o înălțime de 2,13 metri.

Din punctul său de vedere, principalul atu al echipei este forța defensivă și înălțimea, în condițiile în care, sub panou, Muntenegru îi are și pe Marko Todorovic de la Khimki (2.10 metri) și Filip Barovic de la Telekom Baskets Bonn (2,06 metri).

„Avem un mare avantaj în faptul că suntem puternici. Spaniolii au jucători puternici sub panou și poate doar cu ei nu poate fi vorba de un avantaj, însă cu restul echipelor cred că avem un avantaj. Eu și Todorovic putem fi liderii echipei, dar până la urmă este un sport de echipă și nu putem fi doar noi doi pe teren. Vom încerca deci să fim agresivi”, mai spune el.

Muntenegru a pierdut în prima partidă a grupei C cu Spania și a câștigat al doilea meci cu Ungaria, scor 72-48.

 

Ultimele articole

Alte articole