fbpx
miercuri, aprilie 24, 2024

JCI Cluj, alături de copiii din mediul rural

Share

După ce în ultimul an am reușit să distribuim peste 100 de echipamente IT unor elevi din comunități defavorizate, în 2021 ne-am propus să dezvoltăm proiectul Tech It Out cu o componentă specială. Astfel, ne bucurăm să anunțăm startul unei noi inițiative marca JCI Cluj.

Mai exact, ne-am propus să amenajăm “hub-uri” educaționale în mai multe școli din zona rurală a județului Cluj, în care elevii să poată testa diferite tehnologii utile în procesul educativ, dar la care nu au avut acces până acum. Acestea vor fi dotate cu PC-uri și laptopuri, dispozitive VR sau imprimante 3D, zone de lucru și colțuri dedicate lecturii.

Prima astfel de sală ar urma să fie inaugurată în data de 1 Iunie – de Ziua Copilului și, totodată, ziua în care sărbătorim un an de Tech It Out. Vom merge la școala din Băișoara.

Ne place să credem că nu există vreo limită și că atâta vreme cât există dorință de implicare activă, orice proiect poate prinde contur. Însă pentru a transforma aceste visuri în realitate avem nevoie, implicit, de sprijin.

În prezent am lansat o campanie de colectare de device-uri (PC-uri, laptop-uri, tablete) pentru a dota aceste săli, precum și o strângere de fonduri pentru a putea achiziționa și alte materiale necesare. Astfel, invităm comunitatea să ni se alăture! Doar împreună putem contribui la un viitor mai bun al copiilor din comunitățile mai puțin norocoase.

“Invităm întreaga comunitate să ni se alăture în acest demers pe care l-am pornit fiind convinși că putem produce o schimbare pozitivă. Aceste echipamente îi vor ajuta pe elevii din mediul rural să aibă parte de lecții interactive și să își dezvolte diferite competențe. Având în vedere că aceste școli nu beneficiază de dotări de ultimă generație, credem că o astfel de inițiativă le va aduce noi perspective și oportunități. Educația stă la baza unei societăți sănătoase și reprezintă una dintre pricipalele direcții pe care noi le susținem prin acțiunile pe care le desfășurăm în cadrul organizației”, spune Izabella Szakacs, project manager Tech It Out.

Cum vă puteți implica? Donați:

  • prin Revolut sau BT Pay la 0723476830
  • sau prin transfer în contul asociației JCI Active Citizens Cluj – RO04BTRLRONCRT0254378205 Banca Transilvania
  • pentru device-uri, vă rugăm să ne lăsați un mesaj privat pe Facebook sau la adresa office@jcicluj.ro

***

Iată câteva informații despre noi:  Pe lângă Tech It Out facem și alte lucruri frumoase: avem în derulare o campanie de advocacy – prin care căutăm soluții pentru integrarea mai facilă pe piață a persoanelor defavorizate, proiecte precum Tu ce respiri – plantăm arbori în oraș pentru un medium ai sănătos și prietenos, Serile JCI – evenimentele prin care ne propunem să inspirăm comunitatea, respectiv TOYP – un proiect prin intermediul căruia promovăm tinerii remarcabili.

Între proiectele care au pornit din JCI Cluj se numără și Food Waste Combat, care a ajuns să producă reale schimbări atât în comportamentul cetățenilor, cât și în industria alimentară.

JCI Cluj are în prezent peste 45 de membri care vor să devină mai buni în domeniul lor și în leadership, dar și să se implice în comunitate și să producă schimbări pozitive în jurul lor. La nivel internaţional, JCI (Junior Chamber International) este cea mai mare organizaţie pentru tineri lideri şi antreprenori. Are 100 de ani de existenţă, este prezentă în peste 6.000 de comunităţi locale din 120 ţări şi numără peste 200.000 de membri.

Ultimele articole

Alte articole