fbpx
luni, iulie 15, 2024

Key International School, cea mai sigură școală din Cluj-Napoca

Share

Key International School este cea mai sigură școală din Cluj-Napoca și singura care are două atuuri considerabile în lupta împotriva noului Coronavirus: mânere antimicrobiene PureHandle și o instalație de aer proaspăt, toate acestea pentru ca elevii și profesorii să se simtă cât mai bine în mediul școlar și nu în ultimul rând, pentru siguranța și sănătatea acestora. 

Pandemia cauzată de Covid-19 a avut un impact major asupra instituțiilor de învățământ din România, dar nu numai, fie că este vorba despre școli de stat sau private. Cele private, însă, cum este și Key International School, singura din Transilvania care funcționează conform programei de Bacalaureat Internațional (IB), nu este o excepție. Cu toate acestea, școala s-a dotat și și-a luat toate măsurile de siguranță încă de la începutul pandemiei, pentru ca atât elevii, cât și cadrele didactice să se simtă în siguranță, în momentul în care școala „offline” va redeveni normalitatea de zi cu zi. 

Suprafețele contaminate sunt cele mai frecvente mijloace de răspândire a virușilor, bacteriilor și ciupercilor, iar mânerele ușilor sunt unele dintre cele mai des atinse suprafețe, astfel că, acestea pot deveni ușor focare de infecție. De ce este bine ca școlile să ia astfel de măsuri și să instaleze mânere antimicrobiene care inhibă răspândirea microorganismelor dăunătoare? Pentru sănătatea tuturor celor implicați în actul educațional, dar  și pentru a le oferi atât profesorilor, cât și elevilor, siguranța de care au nevoie pentru a se putea concentra doar asupra lucrurilor cu adevărat importante și anume, educația și bunăstarea emoțională, o componentă extrem de importantă în programa Key International School.

Pandemia a avut un impact major și asupra instituției noastre. Am pierdut un număr important de copii, deoarece părinții au hotărât să îi țină acasă, de teamă sau din cauza incertitudinii. Știm cu toții că școala online nu este același lucru ca școala față în față, mai ales că sistemul IB, pe care îl avem noi, presupune interacțiunea constantă cu elevul și nu predatul mecanic la tablă pe care copilul să îl preia și să îl redea a doua zi. Din acest punct de vedere, totul e altfel. 

Cu toate acestea, am încerat încă de la începutul anului să luăm toate măsurile necesare pentru a oferi un loc sigur și la fel de prietenos ca până acum copiilor. Suntem prima și singura școală din Cluj care are instalație de aer proaspăt, ceea ce înseamnă că în fiecare moment se aduce aer proapăt de afară în sălile de clasă, în locul celui condiționat care este nesănătos. Suntem prima școală din Cluj care are mânere antimicrobiene PureHandle. Datorită tratamentului cu ioni de argint, mânerele împiedică răspândirea bacteriilor și astfel, elevii sunt mai protejați”, consideră Rada Morar, director Key International School Cluj-Napoca.

Ionii de argint, secretul mânerelor antimicrobiene

Încă din timpul fabricației, mânerele antimicrobiene sunt tratate cu o vopsea specială care conține ioni de argint. Ionii de argint sunt responsabili cu inhibarea dezvoltării bacteriilor, virusurilor sau a ciupercilor, întrucât aceștia distrug membrana microorganismelor dăunătoare, cea care îi protejează, hrănește și care permite înmulțirea acestora. Astfel, dacă o persoană infectată atinge o suprafață tratată cu PureHandle, lanțul infectăriilor se oprește aici. 

Mânere auto-igienizante 

Mânerele antimicrobiene se autoigienizează, distrugând 99,99% dintre microorganismele dăunătoare cunoscute, inclusiv noul Coronavirus. 

„Mânerele antimicrobiene sunt un real ajutor în cadrul instituțiilor de învățământ, oferindu-le atât profesorilor, elevilor, cât și părinților, un plus de siguranță în vremurile incerte pe care le trăim, dar nu numai. Datorită capacității lor de autoigienizare și a eficienței de lungă durată, acestea sunt o investiție profitabilă pentru următorii 70 de ani, cât este durata de viață garantată a mânerelor PureHandle, fie că sunt achiziționate de o instituție sau de oricine dorește un plus de siguranță pentru acasă. Acțiunea antimicrobiană ține departe de locurile importante pentru noi cei mai de temut inamici invizibili, fie că vorbim despre virusuri, bacterii sau ciuperci.”, Ovidiu Tomoiagă, CEO / Manager General Termo Express, unic importator PureHandle în România.

Tehnologia PureHandle demonstrează de peste 12 ani că previne transmiterea infecțiilor.  Printre microbii inhibați de tratamentul antimicrobian PureHandle se numără: coronavirusul, stafilococul auriu, stafilococul aureus rezistent la meticilină, E-coli, Sarmonella, Candidoza etc.  Găsiți aici lista principalilor microbi inhibați de tratamentul PureHandle. 

Tratamentul PureHandle este certificat și testat de Institutul Cantacuzino din București și în laboratoare din Germania și Italia.

Pe lângă acțiunea inovatoare antimicrobiană, mânerele de uși și ferestre PureHandle au parte de un design aparte, minimalist, contemporan, în culori puternice, mate, tocmai pentru a se diferenția de mânerele netratate. Sunt ideale pentru orice locuință, putând fi montate ușor, dar și pentru spitale, clinici, școli, grădinițe, creșe, instituții, firme, restaurante, aeroporturi etc. 

80% reducere de Black Friday 

Mânerele antibacteriene sunt disponibile la prețuri reduse cu până la 80% numai de Black Friday, în cursul zilei de vineri, 13 noiembrie, pe site-ul emag.ro. 

Key International School 

Key International School este prima și singura școală din Transilvania care funcționează conform programei Bacalaureatului Internațional (IB). Programele IB pun accent în egală măsură atât pe partea emoțională, cât și pe cea academică, oferind o educație internațională de calitate înaltă.  

PureHandle 

PureHandle® este unul dintre cei mai importanți producători și furnizori de mânere antimicrobiene. Produsele antimicrobiene PureHandle® sunt folosite de peste 12 milioane de utilizatori la nivel global, fiind recomandate de medicii din întreaga lume.

Termo Express 

Termo Express a apărut din dorința de a satisface nevoile naționale ale sectorului construcțiilor din România. Activitatea principală este producerea și vânzarea ușilor și ferestrelor din aluminiu, PVC, lemn sau mixte, precum și alte sisteme de închidere și umbrire: rulouri, pereți cortină, verande, uși automate, uși de garaj și diverse profile și accesorii.

Ultimele articole

Alte articole