fbpx
marți, iulie 16, 2024

La UNTOLD, Asociația MAGIC transmite împreună cu participanții un mesaj de încurajare copiilor bolnavi, prin provocarea TikTok #magicdance

Share

Tinerii pasionați de muzică care vin anul acesta la UNTOLD vor avea oportunitatea să facă parte din o inițiativă de suflet, prin care pot transmite un mesaj de susținere copiilor bolnavi cu afecțiuni grave, care nu se pot bucura de muzică prin dans.

Provocarea lansată de Asociația MAGIC la festival este parte integrantă din campania #magicdance lansată pe TikTok la împlinirea a 7 ani de activitate a Asociației – 7ani de implicare responsabilă în viaţa familiilor cu copii ce suferă de cancer sau de alte afecţiuni grave. 

Pe tot parcursul festivalului de la Cluj, voluntarii Asociației vor invita participanții la festival să îi viziteze în incinta cortului Asociației amplasat la festival – pentru a face cunoștință cu echipa Magic, pentru a transmite împreună un mesaj de încurajare copiilor bolnavi, prin intermediul dansului. Practic – să danseze împreună pentru copii care nu pot dansa. Copii bolnavi se vor bucura că sunt prezenți în gândurile oamenilor și nu în ultimul rând, că sunt parte a atmosferei de festival de la UNTOLD.  

Mesajul transmis este unul simplu: Suntem alături de ei, susținându-i, ajutându-i pe ei şi pe familiile lor în această luptă. Membrii echipei Magic vor povesti cu participanții, vor face fotografii în colțul dedicat, vom încerca să  încurajeze implicarea oamenilor, a tinerilor pentru sprijinul copiilor cu probleme de sănătate. Alături de o coregrafă, participanții vor învăța pași de dans, se vor relaxa, vor dansa împreună și vor lua parte la provocarea de TikTok – #magicdance .

“Ne dorim ca provocarea #magicdance să reunească o comunitate cât mai mare de oameni buni şi să le arătăm împreună copiilor că ne gândim la ei şi că suntem aici atunci când au nevoie de noi.” ne-a spus Andreea Nechita, Preşedinte Asociaţia Magic.  

Nicole Cherry, Vlad Grigore, Anca Broască, Alex Ciobanu, Edi Brandabura, Anca Mădălina, Bogdan Bolohan, Giulia Anghelescu, Laila Hafiz precum şi cei de la Academia de Prim Ajutor s-au alăturat deja challenge-ului Asociației MAGIC pe TikTok, iar o parte dintre ei vor fi prezenți alături de Asociație și la festival, pentru a susține în continuare cauza și a face bine. 

Te invităm să ne ajuţi şi tu să facem mesajul cunoscut şi să accepţi provocarea! 

De ce ai accepta şi tu provocarea dacă participi la festival? 

Anual, în România, peste 600 de copii sunt diagnosticaţi cu afecţiuni oncologice,  iar datele statistice arată că în ţara noastră există peste 70.000 de copii cu diferite afecţiuni grave. Asociaţia Magic oferă acces copiilor şi părinţilor la suport social şi emoţional completat de sprijin financiar, material sau psihologic în perioada în care copilul este bolnav. Acest sprijin reprezintă şi şansa la un proces de recuperare cât mai rapid.

Născută din taberele MagiCAMP în 2014, lumea Magic include astăzi 12 proiecte şi a ajutat peste 5,000 de beneficiari prin implicarea a peste 2000 voluntari.

Dintre proiectele Asociației amintim: 

Taberele MagiCAMP, create cu scopul de a îi bucura pe copiii cărora cancerul sau alte afecţiuni le-au furat copilăria; Aplicaţia MagicHELP, prin care se facilitează accesul tuturor familiilor cu copii cu afecţiuni grave la reducerile şi gratuităţile a peste 500 de companii; MagicBOX, adică pachete lunare trimise către familii cu copii bolnavi şi situaţie materială dificilă; MagicHOME, cazare gratuită pentru familiile care vin de departe cu copilul la tratament la Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara, Chişinău, sau Viena. Şofer de Suflet prin care copiii cu afecțiuni grave și părinţii lor sunt ajutaţi să ajungă gratuit şi în siguranță la tratament şi înapoi acasă. Mai multe detalii despre proiectele Asociaţiei Magic pot fi găsite pe www.asociatiamagic.ro

Împreună putem schimba viaţa familiilor cu copii care suferă de afecţiuni grave,putem să aducem împreună bucurie, speranță, veselie pe fețele copiilor care au nevoie de sprijin. Vă așteptăm! 

Ultimele articole

Alte articole