fbpx
vineri, iunie 14, 2024

Lăptarul tău, brandul clujean care îți livrează lactate de specialitate, timp și o stare de bine, readuce în prim plan o meserie aproape uitată

Share

Bogdan Trif, clujeanul care a creat Lăptarul Tău, reinventează o meserie de altădată al cărei farmec s-a pierdut în timp. Ne reamintește de acei oameni de bine, cu valoare simbolică, care se îngrijesc să avem acasă bunătățile esențiale de zi cu zi.Lăptarul zilelor noastre s-a adaptat vremurilor: are magazin online, mașină frigorifică pentru transport, dar e tot un tip de treabă, care îți aduce lapte bun în sticle de sticlă, acasă, la poartă, direct de la fermă.

Cluj-Napoca. E dimineață. Aroma cafelei proaspăt măcinate îmi inundă bucătăria. Sună interfonul. „La fix!”, îmi spun în minte. „E ziua de livrare!” Un tip înalt, îmi bate la ușă. „Bună dimineața! Comanda dumneavoastră de lactate e livrată!” Are o voce puternică dar caldă în același timp. Îmi întinde o cutie de carton, frumos compartimentată, cu produse aduse direct din ferma Lăptăriei cu Caimac, brand-ul de lactate de specialitate, 100% românesc. Preiau cutia, iar conversația curge în cel mai firesc mod, aducând un zâmbet pe fața mea somnoroasă. 

El e Bogdan, Lăptarul tău. Lăptarul clujenilor. De astăzi și Lăptarul meu. El este cel care zi de zi, comandă după comandă, readuce la viață o meserie de a cărei poveste se leagă o bună parte din copilăria adulților de astăzi. Primesc produsele, iar odată cu acestea îmi intră în casă povestea din prezent. Cea din trecut îmi trezește și acum emoții. Copil fiind, îmi amintesc cum pregăteam sticlele de un litru și le așezam cu grijă, seara, în lădița de la poartă, făcută de bunicul, cu promisiunea că ziua următoare mă voi trezi să îi dau „Bună ziua” lăptarului. E lesne de înțeles, că a doua zi găseam doar laptele. Pe lăptar mi l-am creionat în minte ani la rând. Povestea din prezent, are însă, un farmec aparte. Nu doar pentru că acum lăptarul are chip și voce, ci și pentru că experiența livrării aduce cu sine un vibe pozitiv transmis de cel care o face. Cafea cu lapte? Era tot ce visam ca să-mi încep ziua bine, dar cred că nu mă voi rezuma doar la atât din cutia cu bunătăți din lăptărie.

Lăptarul tău. Om de meserie

Mai mult decât un serviciu de livrare, a fi lăptar eo meserie. Iar dincolo de meserie e omul. Iar om cu om, cum zice Bogdan, se face comunitatea. Iar când cineva din comunitate face ceva care aduce ceva bun, și bucurie tuturor, lucrurile merg simplu. Cum au mers lucrurile în direcția asta în cazul lui Bogdan? Întâmplător sau nu, bunicul lui din Florești a fost lăptar. În fiecare dimineață aducea lapte familiilor din Cluj, atât cât putea transporta pe brațe. Peste ani, Bogdan a fost manager zonal pentru brandul Lăptăria cu Caimac, și, într-o zi, aflat într-un supermarket din Cluj-Napoca, stând de vorbă cu consumatorii despre produse, a realizat că bucuria lor de a savura lactatele preferate poate fi dublată de confortul de a le avea mereu la îndemână, acasă, fără efortul de a mai merge după ele la magazin. I-a zâmbit în gând bunicului său și clujenilor le-a zâmbit curând norocul: a apărut primul lăptar și abonamentele cu caimac. Bineînțeles, cu lactate de specialitate de la Lăptăria cu Caimac. Pentru că, odată ce descoperi ce-i mai bun, faci echipă pentru mai departe cu cei mai buni, spune Bogdan.

Abonamente cu Caimac

Lăptarul Tău îți propune 6 tipuri de abonamente lunare din care  clujenii pot alege după poftă și după frigider –Răsfățuri, De Bună Dimineața, Cu mic, cu MARE , Poftărețu`, Zile Faine, De Gașcă – dar vă încurajează să vă faceți un abonament personalizat care să conțină produsele preferate în cantitățile dorite. Dacă nu se sunteți hotărâți să faceți un abonament, puteți comanda pe alese, oricând, Bunătăți din Lăptărie. Magazinul online e deschis non stop și are întotdeauna toate produsele. Livrarea se face a doua zi, gratuit, în intervalul orar ales de tine. Totul proaspăt, făra intermediar.

Mai mult decât lactate. În comunitate

Mai mult decât lactatele preferate, Lăptarul tău îți livrează timp. Asta și-a propus clujeanul – să vă aducă lactatele preferate acasă și astfel să vă dăruiască timp și confort, să vă ia de pe cap grija cumpărăturilor și căratul plaselor. Ești parte cu adevărat din comunitate când îți pasă, zice Bogdan. „Mie-mi pasă de timpul și confortul abonaților, lor le place laptele de calitate și, cu un abonament la Lăptarul tău susțin o afacere locală, beau laptele preferat și au timp mai mult pentru ei”.

Lăptarul e parte din comunitate și creează în jurul lui o comunitate. Cu bune și cu neprevăzute. Cu zâmbet și o bună planificare, dar și cu soluții din mers. Oamenii îl privesc cu simpatie, unii îl așteaptă-n geam, alții îi lasă poarta deschisă. Alteori fac echipă în situații dificile ca în ziua în care dubița s-a împotmolit în zăpadă și ajutorul a venit de la fanii Lăptarului 😊Ferrari-ul roșu e emblematic, îl știe tot orașul, e salutat în trafic, copiii fac cerc în jurul lui când îl întâlnesc.

Mulți clienți îi cer sfatul „Cunoscându-le obiceiurile de consum, îmi dau seama ce le-ar mai plăcea și le fac sugestii vizavi de produse sau cantități. Pe baza comenzilor anterioare și a feedback-urilor le pot oferi aceste scurtături”, spune Bogdan.

„Perioada în care ne-am lansat, în plină pandemie, e una cu temeri și nesiguranță însă pe acest fundal, noi încercăm să oferim normalitate și încredere, să le asigurăm clienților noștri rutina unor zile faine în care se pot bucura la timp de un mic dejun sau o gustare cum si cu ce le place. Se tot vorbește de noua normalitate, noi am pariat pe o normalitate mai retro, am reînviat o poveste adevărată, o meserie simbolică și un personaj îndrăgit”, spune Lăptarul Tău.

Bun cu Lapte

Lăptarul tău a livrat la început doar lapte și produse din lapte, dar din dorința de a le oferi clienților o experiență complexă, a creat pe site-ul său o categorie specială, denumită în mod sugestiv „Bun cu Lapte”, unde se regăsesc produse complementare realizate de producători locali. În cadrul acestei secțiuni, clujenii pot comanda momentan patiserie de la Iris Délice, Silvoița Ardeleană, Granola artizanală de la HealthyLicious. Pe listă urmează să se adauge curând pâinea și cafeaua de specialitate.

„Ne place să descoperim în spatele produselor și serviciilor de care ne bucurăm cu toții, adevărate povești de viață și să ne susținem între noi, ca o adevărată comunitate”, este de părere Bogdan.

În prezent, Lăptarul tău livrează în Cluj-Napoca, Florești, Baciu și Dezmir. Afla mai multe pe

Ultimele articole

Alte articole