fbpx
marți, februarie 27, 2024

Leaders for the Future – educatie antreprenoriala a la Cluj

Share

Leaders for the Future este un program naţional pornit de niște tineri ambițioși din Cluj și dedicat tinerilor efervescenți din ziua de azi care vor să construiască o societate mai bună și un viitor formidabil țării pe care o iubesc, România. Este un program pregătit și deschis să primească vibrațiile neastâmpărate ale tinerilor care cred că se poate și la noi, care sunt hotărâți să facă diferența și să-i inspire și pe ceilalți să le urmeze exemplul.

Despre ce este vorba în acest proiect?

Acest proiect este la acest moment cel mai complex program educațional dedicat tinerilor antreprenori. Este un accelerator de informații valoroase care propulsează o idee de afacere într-un concept palpabil și îi dă aripi să se dezvolte.

Leaders for the Future este concentrat pe parcursul unei săptămâni, împărțit în 10 module pe tematici diverse care să ajute orice antreprenor aflat la început de drum să-și pună ideea de afacere pe hârtie, să știe să o conducă, să își traseze obiective și să-și dezvolte tehnici de urmărire a progresului, să o promoveze șamd.

Aceste module acoperă toate domeniile absolut necesare pe care orice antreprenor trebuie să le ia în calcul la început de drum (și enumerăm doar câteva aici: plan de afaceri, marketing, vânzări, leadership, marketing online, finanțe etc). Fiecare modul are un trainer dedicat care se pune la dispoziția bursierilor pe parcursul întregii săptămâni și care este acolo pentru a-i ghida astfel încât afacerea lor să aibă un început promițător.

Săptămâna intensă începe cu un teambuilding prin care îi ajutăm pe bursieri să se cunoască mai bine și prin care le dăm timp să se consolideze ca și grup; iar la finalul săptămânii, în timp ce ei se pregătesc pentru concursul planurilor de afaceri în urma căruia pot câștiga premii substanțiale, noi le pregătim o petrecere de final și multe suprize.

De ce la Cluj?

Este o întrebare care nouă ne place nespus de mult! La Cluj pentru că este un oraș dinamic, plin de tineri cu inițiativă, cu potențial și însetați după informație. La Cluj pentru că aici avem traineri de foarte mare valoare deschiși în a ni se alătura și dispuși să investească timp și resurse în visele tinerilor care mâine vor scrie istoria acestui loc. La Cluj pentru că suntem din Cluj și pentru că ne place.

Un mic istoric al programului?

Programul este o idee pe care au avut-o fondatorul şi managerul nostru de proiect, Lorand şi Diana, și care mereu au susținut că tinerii au nevoie de ajutor practic. Cu toții am petrecut ani buni în facultăți pentru a ne face un viitor și ne-am văzut ieșiți din facultate cu o grămadă de informații teoretice pe care nu știam de unde să le luăm și unde să le punem în practică. Acea perioadă imediat după facultate poate fi extrem de confuză și poate duce la pierderea unor idei cu un potențial enorm doar din cauza lipsei clarității.

Motiv pentru care, în anul 2012 s-a dat startul conceptului Leaders for the Future – pentru tinerii care vor și care pot. După trasarea programului au urmat înscrierile, iar numărul de bursieri per loc a fost o supriză extrem de plăcută: 4 persoane pe un loc. Aplicanții ne-au arătat că acest proiect este exact ce lipsește din curricumul școlilor, și feedbackul pozitiv nu a întârziat să apară.

Datorită succesului primei ediții, am decis să continuăm proiectul și astfel am dat startul celei de-a doua ediții în anul 2013. La fel, formulare multe de înscriere trimise către noi, 5 persoane pe un loc de data aceasta, bursieri excepționali care ne-au aratat că tinerii acestei țări sunt neliniștiți și valoroși.

În numere, la acest moment avem 2 ediții Leaders for the Future la activ, peste 70 de bursieri din toată ţara, peste 30 traineri, peste 100 de parteneri, și mai mult de 30 de idei de afacere puse în practică și care stau în picioare în ziua de azi, bucurându-se de succes.

Cine este în spatele proiectului?

În spatele proiectului se află o echipă foarte frumoasă de voluntari și tineri profesioniști din Cluj, mai bine de 20 la număr. Aceștia sunt împărțiți pe departamente care au câte un manager cu care lucrează îndeaproape. Majoritatea sunt foști bursieri care vor mereu să dea înapoi din timpul și resursele lor acestui proiect și care dau 100% în organizarea acestuia.

Vă facem cunoștință cu persoanele cheie din spatele acestui program.

 

Lorand Soares Szasz – fondator, trainer principal și cel mai mare susținător. Un tânăr care a crezut în noi și care ne sprijină necondiționat încă de la prima ediție; Lorand este cel care a făcut posibil acest proiect.

 

„Leaders for the Future a început ca și un mic proiect prin care să încurajăm antreprenoriatul în rândul tinerilor. Deja după prima ediție ne-am dat seama cât de mare este impactul în viața participanților și cum poate un astfel de proiect să schimbe complet parcursul profesional și personal al unui bursier. 

 Acum, la a treia ediție pot să spun că Leaders a devenit mult mai bun, nivelul trainerilor, informațiilor și inclusiv a bursierilor a crescut semnificativ și acest lucru ne responsabilizează să ridicăm standardele tot mai sus.

 În doi ani am oferit burse în valoare de peste 150.000 de euro și toate acestea pentru că ne pasă de viitorul antreprenorial din România.”

 

Diana Crișan – manager de proiect. O tânără vizionară care se află în spatele acestui proiect încă de la nașterea ideii.

„Leaders for the Future e pentru acele persoane care vor mai mult, care vor dezvoltare, succes, bucurie, prosperitate, o viață mai bună. Este acel loc unde tinerii, care încă mai cred că ei sunt schimbarea, pot să facă primii pași în antreprenoriat. Este un proiect creat pentru cei mai buni, de către cei mai buni.”

 

Valentina Savu – manager departament vânzări. O tânără pe ajutorul căreia ne-am putut baza mereu și care nu a lăsat niciodată vreo situație nerezolvată.

poza Valentina

„Leaders for the Future este un proiect drag și important pentru mine, atât ca participant, cât și ca membru al echipei de organizare. M-am implicat încă de la prima ediție și nu m-am mai putut despărți, în primul rând datorită mediului. Am cunoscut aici oameni pe care îi apreciez mult pentru ceea ce sunt, ceea ce știu și fac. Sunt mândră să fac parte din acest program de antreprenoriat pentru tineri și mă bucur că putem să oferim tot mai multă valoare cu fiecare ediție.”

Oana Vlad – manager departament marketing online. O tânără care ia orice situație drept o provocare și care nu se lasă până nu găsește o soluție la orice.

„Pentru mine acest program este ca și o familie. Am participat ca bursier la prima ediție și m-am lipit pur și simplu de concept și de oamenii din spatele lui. De fiecare dată când sunt alături de ei simt că cresc și că orice este posibil. Leaders mi-a dat aripi și am devenit de neoprit. M-a ajutat să-mi văd adevăratul potențial și să-mi descopăr calitățile și abilitățile. Fără acest program nu eram ceea ce sunt azi.”

poza Oana

Ce urmează?

Suntem în plină pregătire a celei de-a treia ediții care se va petrece la mijlocul lunii iunie și al cărei îndemn este „Fă un pas în față”. Suntem siguri că va fi o ediție de mare succes cu bursieri extraordinari! Promitem 35 de burse, 4 ore de teambuilding, 40 ore de training intensiv, 1 zi de concurs și 1 petrecere de final. Premii substanțiale, networking de calitate și sprijin necondiționat.

Dragi leaderi ai viitorului, credem în voi și de aceea suntem aici. Ne punem la dispoziție timpul și resursele pentru voi, pentru că fără voi, România va avea un viitor incert. Potențialul vostru enorm însă va avea grijă ca acest viitor să fie strălucit!

Leaders for the Future – program antreprenorial a la Cluj pentru tinerii care azi scriu viitorul României de mâine. Ne găsiți oricând, deschiși și dispuși să vă sprijinim, pe Facebook și pe siteul nostru www.leadersforthefuture.ro 

Ultimele articole

Alte articole