Lights ON: Primul concurs de idei pentru iluminatul festiv din România

2 min


Asociația Daisler alături de Daisler Print House și Primăria Municipiului Cluj-Napoca anunță lansarea celei de-a patra ediții a concursului Lights ON, singurul concurs de concepte și idei pentru iluminatul festiv din România.

De această dată, competiția are ca scop găsirea de soluții pentru iluminatul festiv al Pieței Avram Iancu din municipiu. Loc de importantă încărcătură religioasă, culturală și civică, aceasta are ocazia să beneficieze de soluții “out of the box” în privința iluminatului festiv din partea comunității creative care a furnizat până în prezent soluții unice pentru spațiile publice din oraș precum Piața Mihai Viteazu, bulevardul Eroilor sau strada Mihail Kogălniceanu.

Concursul se desfășoară pe platforma www.lightsonromania.com, administrată de Asociația Daisler, care continuă dezvoltarea proiectului inițiat la Cluj-Napoca de Daisler Print House. Un juriu de profesioniști aleși de organizatori (din care fac pare arhitecți, designeri, fotografi, ingineri și reprezentanți ai Primăriei Municipiului Cluj-Napoca ș.a.) va desemna soluția câștigătoare pe baza regulamentului publicat pe pagina de concurs.  

Tema acestui an este CENTENAR, iar soluția câștigătoare va fi premiată cu 1.000 de euro, bani oferiți de Daisler Print House, sponsor al acestui concurs. Soluția câștigătoare trebuie să se încadreze în bugetul de implementare de 150.000 lei + TVA, implementare de care se va ocupa ulterior autoritatea publică.

Amintim că în anii trecuți soluțiile câștigătoare alese de juriu au fost Snowballs – 2015 – Piața Mihai Viteazu, Forest Spirits – 2016 – strada Mihail Kogălniceanu și Beatrix – 2017 – bulevardul Eroilor.

Totodată, o altă premieră a acestui an e organizarea acestui concurs pentru prima dată și în municipiul Timișoara. Acesta va debuta în câteva săptămâni pentru strada Mărășești din orașul de pe Bega, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara. Orașul luminilor este cel de-al doilea oraș în care Lights ON se desfășoară în 2018.

“Comunitatea creativă are soluții dintre cele mai inedite și ne bucură faptul că autoritățile din țară încep să vadă că ceea ce noi oferim e un liant extrem de necesar între decidenți și specialiști, totul spre binele comunității”, concluzionează organizatorii.

Toate informațiile necesare înscrierii în concurs sunt disponibile pe www.lightsonromania.com.

Acesta este un proiect al Asociației Daisler, ONG înființat în 2016 la Cluj-Napoca. Scopul asociației este reactivarea spațiilor urbane din orașe. Din 2017 asociația Daisler dezvoltă și conceptul Strada Potaissa – piața de flori altfel, singurul street delivery din țară costumat într-o piață de flori altfel. Peste 7.000 de oameni s-au bucurat în 2018 de cele trei zile în care strada a prins viață.


Ti-a placut articolul? Sharuieste si prieteniilor tai :)

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ce dorești să publici?
Articol
Text formatat cu embeduri și vizualuri
Poze
Imagine sau GIF

Send this to a friend