fbpx
marți, aprilie 16, 2024

Locul unde oamenii „scriu“ povești prin sport. Participant: „Promit că în 2020 voi fi acolo, în inima Apusenilor, pentru încă o alergare de poveste“

Share

.msg Maraton Apuseni, unul dintre cele mai populare maratoane montane din țară, a deschis, de ieri, înscrierile. Oricine poate participa la competiția ajunsă deja la a noua ediție. Anul acesta, evenimentul va avea loc pe 25 mai la Muntele Băișorii, unde sunt așteptați peste 1.700 de alergători din țară și străinătate.

Apusenii și Rezervația Naturală Scărița Belioara vor găzdui și în acest an .msg Maraton Apuseni„Oricine se poate înscrie la una din probele sportive din cadrul evenimentului“, transmite Vlad Groza, PR .msg România. Startul la înscrieri la una dintre secțiunile evenimentului – ultramarton, maraton, semimaraton, cros, family – s-a dat de ieri.

A noua ediție a maratonului este organizată de Clubul Alpin Român Secția Universitară Cluj, iar principalul partener este .msg România.

Competiția a fost gândită pentru toate categoriile astfel încât sunt probe accesibile ca family și cros, apoi probe provocatoare ca semimaraton și maraton până la probe care necesită o pregătire temeinică ca ultramaratonul. Cei care se înscriu în perioada 15-17 februarie au parte de 500 de pachete de concurs la prețuri promoționale – 50 pentru participanții la ultramaraton, 100 pentru maraton, 200 pentru semimaraton, 100 pentru cros și 50 pentru cursa dedicată familiei.

De 8 ani, maratonul e locul unde oamenii vin să se relaxeze în natură, să facă mișcare și, prin sport, să creeze amintiri de neuitat cu colegii de la muncă, prietenii și familia. Dovezi stau mărturiile participanților. După ediția de anul trecut, Andrei Alexandru Gligor scria pe pagina de Facebook dedicată maratonului din 2018: „(n.r. .msg) Maraton Apuseni este și va rămâne pentru mine o cursă specială atât din punct de vedere al organizării de excepție, cât și al peisajelor de poveste și al oamenilor frumoși care fac ca acest eveniment să fie unul de referință în calendarul competițional românesc (…) promit ca în 2020, la ediția aniversară cu numărul 10 voi fi acolo, în inima Apusenilor, pentru încă o alergare de poveste“.

Până acum, circa 7.000 de alergători din țară și străinătate au luat parte la cele opt ediții ale .msg Maraton Apuseni. Organizatorii și-au propus să afle și ce anume îi motivează pe miile de participanți. De aceea, îi invită să-și mărturisească trăirile în speranța că asta i-ar determina pe alții să se alăture mișcării. „În 2019 sărbătorim 9.000 de povești și 9.000 de alergători (n. r. cu tot cu numărul de participanți din acest an) care traversează linia de sosire în pitoreștii Munți Apuseni.

Suntem curioși să le auzim poveștile și îi invităm pe cei care doresc să le împărtășească comunității să trimită poze de la competiții la adresa de e-mail comunicare@maratonapuseni.ro sau să le publice cu hashtags #9000stories #inamountainbeat“, se arată într-un comunicat de presă.

Seminarii în vârf de munte

Pe lângă probele maratonului, participanții sunt invitați să ia parte la o serie de seminarii despre nutriție și sport. Iubitorii muntelui pot afla direct de la câștigătorul ultramaratonului de anul trecut, Robert Hajnal, câteva secrete despre ce înseamnă să ajungi sportiv profesionist. Organizatorii amintesc că aceste seminarii sunt gratuite, iar cei care doresc să ia parte pot completa un formular de înscriere pe www.maratonapuseni.ro.

Deși mai este până pe 25 mai, organizatorii anunță multe surprize pentru alergători care vor fi dezvăluite pe canale de comunicare: www.maratonapuseni.ro, Facebook, Instagram, YouTube.

„N-ai mai participat la niciun maraton? Nu-i nimic! N-ai mai făcut o alergare montană? Nu-i nimic! Poate să fie începutul unui stil de viață sănătos. Poate să fie începutul descoperirii unei pasiuni“, acesta este mesajul pe care-l transmit organizatorii Maratonului Apuseni.

 

Ultimele articole

Alte articole