fbpx
sâmbătă, mai 18, 2024

Made in Cluj: Spune ce masina iti doresti si dealeri din toata tara iti vor raspunde cu oferte personalizate

Share

Vehicle Market s-a lansat in 1 Octombrie si isi propune sa devina un punct de reper pe piata auto din Romania datorita modului rapid si inteligent prin care cumparatorii pot obtine oferte personalizate de la dealeri. Platforma online a fost construita pentru a-i ajuta pe cei care doresc sa isi cumpere o masina noua sau cu garantie de fabrica.

De unde a pornit totul

Ideea dezvoltarii platformei www.vehiclemarket.ro ii apartine lui Barnabas Benedek, un antreprenor clujean cu experienta de 5 ani in domeniul auto unde a activat ca si business development manager intr-una din companiile importante de vanzari auto din tara. De-a lungul timpului Benedek a inteles foarte bine frustrarile si problemele de care se lovesc clientii in momentul in care vor sa isi cumpere o masina, iar la inceputul anului 2015 a demarat dezvoltarea proiectului pe cont propriu.

”Am decis sa intram pe piata de masini noi sau cu garantie de fabrica pentru a usura contactul dintre cumparatori si dealeri si a contribui la cresterea numarului de masini vandute. Stim ca in Romania vanzarile merg greu si ne dorim sa facem lucrurile mai usoare pentru toti cei implicati.”, spune Barnabas Benedek.

Echipa, un atuu esential

Momentam echipa Vehicle Market este compusa din 15 oameni cu competente diferite, fiecare avand o experienta vasta in domeniul in care activeaza.

Dupa ce ideea a prins contur, s-a alaturat echipei in calitate de investitor Lorand Soares Szasz, unul dintre cei mai apreciati traineri si antreprenori romani, desemnat de 2 ori consecutiv cel mai bun speaker din Romania la Business Days. Intampinand la randul sau o multime de obstacole cand a fost in situatia de a-si cumpara o masina, Lorand a inteles perfect viziunea Vehicle Market si nu a ezitat sa se implice in proiect.

“Vehicle Market aduce un mare plus de transparenta pe piata auto: pe de o parte, ii ajuta pe cumparatori sa fie mai bine informati, sa ia decizii mai bune si sa aiba un proces de cumparare fara batai de cap iar, pe de alta parte, sustine dealerii autohtoni prin furnizarea constanta de cereri de cumparare”, a declarat Lorand Soares Szasz.

Cum functioneaza platforma

Pentru a obtine oferte, cumparatorul auto trebuie sa intre pe www.vehiclemarket.ro si sa completeze un formular cu masina dorita. Cererea va ajunge la dealeri autorizati Vehicle Market din toata tara care, daca dispun de cel putin o masina potrivita, vor raspunde cu oferte personalizate. Ulterior, cumparatorul poate sa discute cu dealerii, sa negocieze sau sa ceara mai multe informatii, iar la final va decide daca va accepta vreuna dintre ofertele primite sau nu. Vanzarea finala efectiva se va incheia direct intre client si dealer, ca si in cazurile obisnuite.

Noutatea sta in ofertele personalizate pe care cumparatorii le obtin rapid, direct in platforma Vehicle Market, de la mai multi dealeri din Romania si pe care le pot compara usor pentru a fi siguri ca iau cea mai buna decizie de cumparare.

Dealerii care au intrat deja in contact cu Vehicle Market s-au aratat incantati de idee iar o parte dintre ei sunt deja inscrisi in platforma de unde primesc cereri de masini.

Utilizarea platformei este gratuita pentru toti cumparatorii, iar dealerii platesc un comision doar la vanzarea masinii ofertate.

Un business romanesc dincolo de granite

Dupa lansarea platformei in Romania, echipa Vehicle Market si-a propus ca in 2016 sa lanseze serviciul si in afara tarii pentru a facilita achizitionarea de masini intre toate tarile Uniunii Europene.

“Piata europeana reprezinta o provocare foarte interesanta avand in vedere ca sistemul legislativ permite vanzarea fara probleme de masini in cadrul tarilor din Uniunea Europeana. Urmatoarea noastra tinta este Germania unde deja am avut o serie de discutii. Exista o deschidere mare spre o astfel de colaborare iar noi vrem sa ducem acest business cat mai departe.”, Barnabas Benedek, Business Development Manager Vehicle Market.

Ultimele articole

Alte articole