fbpx
vineri, iunie 14, 2024

Mai aproape de studenți. KPMG: Ușa noastră este deschisă pentru oricine dorește să se autodepășească și să investească într-o carieră care îi oferă posibilități multiple de dezvoltare

Share

La Cluj, KPMG s-a mutat în casă nouă, mai aproape de viitorii absolvenți de la Științe Economice. Sediul va fi inaugurat pe 12 septembrie, odată cu un eveniment devenit tradiție: Academia Ratio, o școală de vară și un mix de experiențe inedite pentru zeci de studenți din România. KPMG este o companie de servicii de audit și consultanță în afaceri, prezentă în 153 de țări.

Noul sediul al KPMG de la Cluj se află în centrul de afaceri Vivido Business Center, la doi pași de facultatea care pregătește viitorii economiști. Locul ales nu a fost întâmplător. ”KPMG în Cluj-Napoca are o prezență de 11 ani în mediul de afaceri local, demonstrând constant profesionalism și pasiune în proiectele desfășurate. Ritmul de dezvoltare alert al orașului ne face să dorim să fim pregătiți pentru provocările și oportunitățile acestuia”, apreciază Ramona Jurubiță, Country Managing Partner KPMG Romania.

Dotările noii ”case”

Noul sediu, unde vor lucra cei 40 de angajați, dispune de o suprafață generoasă, aproximativ 700 metri pătrați, și de facilități precum: un spațiu deschis de lucru, locuri pentru servirea prânzului, săli de întâlniri, săli de conferințe, zone de lounge, dar și de un mobilier cu o ergonomie adaptată.

”Scopul mutării a fost acela de a răspunde nevoilor angajaților, o inițiativă integrată și cu strategia noastră de well-being la nivel de firmă. Ne-am dorit, în primul rând, să oferim angajaților o locație mai accesibilă, dar totodată și un spațiu primitor, relaxant și inovator întrucât considerăm că arhitectura și calitatea sediului are un impact important asupra productivității angajaților”, consideră Horațiu Mihali, Audit Director KPMG România și coordonatorul biroului din Cluj-Napoca.

Mit demontat. Pasiune versus experiență

Un alt motiv al mutării l-a constituit proximitatea de FSEGA și șansa de a fi fizic mai aproape de studenți, mai ales că pe viitor compania intenționează să creeze un spațiu dedicat acestora, un hub educațional unde tinerii să se pregătească pentru primii pași în carieră.

Vârsta medie a angajaților este apropiată de cea a absolvenților de facultate: 26 de ani. „Această medie de vârstă, nu este deloc atipică, dat fiind faptul că KPMG oferă numeroase oportunități de angajare studenților și tinerilor absolvenți, iar în ultimii ani am reușit să demontăm mitul “lipsa experienței nu te face eligibil pentru un job în KPMG”. Când vine vorba de un nou angajat, mai ales în rândul studenților, căutăm potențial, motivație, adaptabilitate, interes față de învățarea continuă și tehnologie. De cele mai multe ori, motivația compensează lipsa unor cunoștințe acumulate în timpul facultății. De aceea, atitudinea și curajul de a urma propriul traseu de dezvoltare vor prevala în fața unor cunoștințe specifice”, subliniază Horațiu Mihali, Audit Director KPMG România și coordonatorul biroului din Cluj.

Între companie și FSEGA s-a înfiripat, în ultimii ani, o colaborare foarte strânsă. Dovadă stau o serie de proiecte ale companiei gândite pentru studenți precum: “Burse pentru Excelență”, sesiuni știintifice, cursuri facilitate de specialiștii KPMG pe varii teme, workshopuri de dezvoltare personală, stagii de practică, competiții de studii de caz (KPMG International Case Competition), open days organizate în biroul KPMG, premierea tinerilor cu rezultate remarcabile. La acestea se adaugă parteneriate cu organizații studențești, prezența la târguri de joburi, concursuri online prin care au ajuns în contact cu studenții. ”Mulți dintre aceștia urmând procesele de recrutare și obținând un job în KPMG”, adaugă Horațiu Mihali, Audit Director KPMG România și coordonatorul biroului din Cluj.

O colaborare îndelungată, de impact, este cea cu organizația studențească RATIO

”Ne dorim să formăm echipe de specialiști în domenii multiple și să continuăm să fim alegerea clară a clienților noștri, în același timp acordând o atenție deosebită mediului de lucru pentru angajații noștri. Toate deciziile luate au fost gândite în așa manieră încât să aducă o experiență unică oamenilor care au ales să colaboreze cu noi. Reușita organizației depinde foarte mult de angajații noștri. Drept urmare, politica în care angajatorul impune condițiile, iar rolul angajatului este să se adapteze, este aproape de final. Ne dorim să venim real în întâmpinarea dorințelor colaboratorilor noștri și credem că afacerile trebuie să creeze valoare atât pentru acționari, ci şi pentru angajaţi, clienţi, furnizori, comunitate şi mediu în general. Considerăm că fiecare stakeholder este esențial pentru buna funcționare atât a companiei, cât și a comunității”, apreciază Ramona Jurubiță, Country Managing Partner KPMG Romania.

12 septembrie: inaugurare și eveniment cu studenții

Noua ”casă” din Cluj a KPMG va fi inaugurată joi, 12 septembrie, dată care are deja o semnificație pentru companie: Academia Ratio, o școală de vară care va aduce împreună aproape 100 de studenți din toate colțurile țării, nu doar din Cluj.

”Tot în biroul din Cluj avem colegi care sunt implicați în proiecte de audit internaționale cu impact semnificativ pe piețe de capital mature din lume. Este o mare satisfacție când vezi raportul de audit rezultat în urma muncii extraordinare depusă de echipa ta, listat pe bursa din New York! Prin urmare, ușa noastră este deschisă pentru oricine dorește să se autodepășească și să investească într-o carieră care îi oferă posibilități multiple de dezvoltare”, afirmă Horațiu Mihali, Audit Director KPMG România și coordonatorul biroului din Cluj.

Ultimele articole

Alte articole