fbpx
marți, iulie 16, 2024

Mark Gitenstein, fostul ambasador al SUA în Romania vine la Cluj

Share

Luni, 6 octombrie 2014, de la ora 15.30 în Aula FSEGA, clujenii sunt invitați să participe la o întâlnire cu Mark Gitenstein, fostul ambasador al SUA în România, respectiv cu membrii Fundației Romania One. Tema principală a discuției va fi legată de România anului 2014, respectiv de schimbările care pot surveni în următorii ani în sectorul economic, politic, social și cultural al țării noastre, ca influență directă a activității societății civile românești, aflate într-o expansiune continuă.

Mark Gitenstein, fost ambasador al Statelor Unite ale Americii în România în perioada 2009 – 2012, și-a concentrat eforturile în perioada mandatului său diplomatic asupra întăririi relațiilor dintre SUA și România din punct de vedere al consolidării statului de drept sau în ceea ce privește lupta împotriva corupției. Lansarea proiectului Restart Romania a avut ca scop evidențierea influenței pe care internetul și rețelele de comunicare socială le pot avea asupra gestionării anumitor probleme cu care se confruntă țara noastră: aspecte legate de dreptate socială, de susținerea transparenței instituțiilor publice sau de promovarea eforturilor cetățenilor de a combate corupția din România.

RomaniaOne_Gitenstein_Oct-6-2014_web

La conferința din 6 octombrie, domnia sa va vorbi despre câteva decizii cheie care ar putea garanta României o perioadă de stabilitate, prosperitate şi încredere în anii următori.

La această întâlnire, intitulată „România la răscruce”, va fi prezentă și o parte din echipa fundației Romania One, structură non-guvernamentală care își propune să redea cetățenilor români încrederea în eforturile societății civile, care poate aduce schimbări pozitive în realitatea cotidiană românească.

În prezența lui Don Lothrop – fondatorul Romania One și a echipei IT de la Lateral, va fi lansat în premieră în România noul site al fundației  Romania One, precum și prima parte a unei aplicații web, scopul celor două instrumente de informare fiind crearea unei societăți civile virtuale. Pas cu pas, România trebuie să se schimbe în bine, iar acesta este doar începutul.

Participarea la eveniment este gratuită, iar conferința se va purta în limba engleză cu traducere simultană în română. Pentru a lua parte la acest eveniment de excepție, vă rugăm să vă înscrieți accesând pagina www.romaniaone.org.

Așadar, clujenii și nu numai, sunt așteptați pe 6 octombrie la Aula FSEGA!

Ultimele articole

Alte articole