fbpx
marți, noiembrie 12, 2024

Martingale și tot ce trebuie să știm despre el 

Share

Dacă ai încercat până acum câteva jocuri de cazinou, cu siguranță ai observat că unele implică doar noroc pur, în timp ce altele se bazează și pe abilitățile, cunoștințele și strategiile jucătorului. 

Cazinourile online, dar și cele “de modă veche”, terestre, au în portofoliu jocuri potrivite pentru toate preferințele și pentru orice nivel de experiență. Cele mai des întâlnite jocuri atât în mediul virtual cât și în cel real sunt sloturile. Acestea sunt simple și atractive prin dinamismul și sunetele lor. Pot fi jucate de către oricine datorită regulilor foarte ușoare, acestea fiind unele dintre jocurile care se bazează strict pe șansă. Site-urile de gambling oferă jucătorilor și bonusuri, precum păcănele fruit cocktail gratis, prin care utilizatorii pot încerca anumite sloturi, pe banii cazinoului. 

Din categoria jocurilor care implică și folosirea unor strategii fac parte blackjack, ruletă, poker. Cu o strategie potrivită, aplicată corect, rezultatul final al unei sesiuni de joc poate fi îmbunătățit semnificativ. Există multe strategii și sisteme de pariere, unele mai simple, altele mai complicate și care necesită o experiență mai înaltă de joc. 

Una dintre cele mai celebre strategii de joc este Sistemul Martingale, care te ajută să minimizezi pierderile și, implicit, să îți crești șansele de câștig. Dacă acest subiect ți-a stârnit curiozitatea, citește mai departe pentru a afla tot ceea ce trebuie să știi despre Strategia Martingale pentru a o aplica în mod corect data viitoare când joci într-un cazinou. 

Ce este Sistemul Martingale?

Este una dintre cele mai cunoscute strategii de pariere din istoria jocurilor de noroc. Chiar dacă un jucător începător nu știe cum se aplică acest sistem de pariere, cu siguranță a auzit despre Sistemul Martingale. 

Se consideră că această strategie a apărut în Franța în secolul al XVIII-lea și a fost pusă în aplicare de către matematicianul Paul Pierre Levy. Deși informația nu este verificată, se spune și că numele sistemului de pariere vine de la John Martindale, proprietarul unui cazino din Marea Britanie, care ar fi promovat această strategie. 

Ceea ce este veridic însă, este faptul că Sistemul Martingale a fost foarte popular în Franța în secolul în care a apărut și s-a aplicat în special la jocuri precum ruleta, acest lucru fiind valabil și în prezent. Se poate aplica și la baccarat, blackjack și craps. 

Strategia Martingale este simplă, ușor de înțeles și de aplicat, dar riscantă, de aceea se recomandă să fie folosită cu prudență de către jucătorii fără experiență. 

Acest sistem de pariere are la bază ideea de „valoare așteptată”, potrivit căreia prin dublarea pariului după fiecare pierdere, la final vor fi recuperate toate pierderile și chiar se va obține profit. Sistemul Martingale îți promite un câștig la final cu condiția să ai suficienți bani pentru a dubla pariurile până când câștigi. Acum, cu siguranță, îți este clar de ce strategia este riscantă și nerecomandată jucătorilor începători. 

Chiar dacă are părțile ei negative, Strategia Martingale este populară pentru că este extrem de ușor de explicat, înțeles și utilizat.

Cum funcționează?

Sistemul Martingale funcționează astfel: faci un pariu inițial, mic, fix; dacă pierzi, dublezi următorul pariu; dacă pierzi din nou, dublezi iarăși pariul. Repeți operațiunea de dublare până în momentul în care câștigi. Când atingi pragul de câștig, resetezi procesul, revii la valoarea inițială a pariului și continui să dublezi dacă pierzi și să resetezi dacă câștigi. 

Iată și un exemplu concret pentru ca lucrurile să fie cât mai clare: pariul tău inițial este de 10 lei, dar pierzi, așa că următorul tău pariu este de 20 de lei. Pierzi din nou, deci trebuie să dublezi iarăși, așa că al treilea pariu are valoarea de 40 de lei. Până acum ai o pierdere totală de 70 de lei. 

Pierzi și pariul de 40 de lei, mizezi 80 de lei și, în sfârșit, câștigi. Deci ai obținut un profit de 10 lei (ai câștigat 80 de lei, dar ai pierdut 70 de lei la pariurile anterioare).

În această fază resetezi totul la 10 lei, valoarea pariului inițial. Decizia îți aparține: fie reiei șirul de pariuri, fie te retragi cu un profit de 10 lei.  

Argumente pro Strategia Martingale

Deși prezintă un risc major de a pierde mulți bani, Strategia Martingale are și anumite avantaje care o fac să fie folosită de un număr mare de pariori. 

Este simplă și ușor de aplicat mai ales de către începători. După cum ai citit deja, regulile sale sunt simple și presupun dublarea pariurilor până în momentul în care câștigi. 

Are un potențial de recuperare rapidă a pierderilor pentru că, cel puțin la nivel teoretic, îți garantează că recuperezi toate pierderile anterioare cu o singură victorie, dar cu condiția să îți permiți dublarea pariurilor. 

Tot la nivel teoretic și cu un buget fără limite, Sistemul Martingale îți garantează profit. Totul depinde însă de cât de mulți bani dispui.

Oferă un confort psihologic prin abordarea foarte bine organizată și structurată a pariurilor și a tranzacțiilor financiare.

Variații ale Sistemului Martingale

Reverse Martingale și Grand Martingale sunt două dintre cele mai cunoscute variații ale Strategiei Martingale. 

Reverse Martingale

Aceasta mai este cunoscută și sub numele de Sistemul Paroli. După cum se poate subînțelege, Reverse Martingale presupune o strategie inversă celei clasice. Astfel, în loc să dublezi pariul după o rundă pierdută, îl păstrezi la fel. 

Când ajungi la faza de câștig, atunci îți dublezi pariul. Dacă strategia standard de pariere Martingale este un sistem de pariere progresiv negativ, Reverse Martingale este cunoscută ca un sistem de progresie pozitivă.  

Unii spun că Reverse Martingale este cea mai sigură strategie de pariere pentru că atunci când pierzi, repornești ciclul și începi din nou să pariezi cel mai mic pariu posibil. 

Grand Martingale

O altă variantă faimoasă a Sistemului Martingale este sistemul de pariere Grand Martingale. Conform regulilor acestui sistem, folosești aceeași valoare a pariului de fiecare dată până când pierzi. Când pierzi, dublezi pariul și adaugi o unitate la pariu. Dacă și acea rundă este una pierzătoare, dublezi din nou și adaugi o altă unitate. Această strategie continuă până când câștigi.

Concluzie

Deși este un sistem de pariere ușor de înțeles și de aplicat, se recomandă prudență la folosirea Sistemului Martingale deoarece dublarea pariurilor atrage și o epuizare destul de rapidă a bugetului. 

Dacă nu dispui de un bankroll mare și dacă ești lipsit de experiență, este ideal să pariezi sumele minime acceptate de cazinoul în care joci pentru a evita pierderi mari de bani.

Ultimele articole

Alte articole