fbpx
marți, iunie 25, 2024

MedLife și Let’s Do It Romania au ecologizat o zonă din apropierea Bucureștiului, colectând deșeurile depozitate iresponsabil

Share

Anul acesta, pe lângă campania de informare cu privire la nevoia de a economisi resurse, alături de echipa Let’s Do It Romania, peste 30 de angajați MedLife au colectat deșeurile depozitate iresponsabil și au ecologizat o zonă din Pădurea Corbeanca. Astfel, în cursul unei singure zile s-au strâns peste 140 kg de deșeuri.

“Dorința de a face bine, inclusiv mediului, a devenit angajamentul nostru față de o națiune și “binele” a devenit responsabilitatea noastră pentru cei din jur. Prin această acțiune, ne dorim să încurajăm angajații și partenerii din toată țara să acționeze în mod responsabil față de mediul înconjurător. Doar împreună putem face România Verde, iar ecologizarea este un pas important în acest proces”, a declarat Ina Ilie, PR Manager MedLife România.

Facem România Verde, un angajament pe termen lung

Facem România Verde este un angajament pe care MedLife și l-a asumat ca și companie, de a avea un comportament etic și responsabil față de societate, îmbunătățind în diverse moduri viața comunității. 

Start-ul proiectului a avut loc în anul 2017 când compania a plantat câte un copac pentru fiecare copil născut în maternitățile MedLife. O viață nouă, a adus un suflu verde în România. La finalul anului 2018, MedLife a reușit să finalizeze reîmpădurirea a 10 ha de teren din Munții Făgăraș – au fost plantați 40.000 de puieți de brad, fag și molid, punându-se astfel bazele reconstrucției ecologice a unei zone greu accesibile și profund afectată de exploatările forestiere necorespunzătoare. Tot în anul 2018, au conturat cea mai lungă scrisoare cu promisiuni pentru generațiile viitoare. Astfel, timp de cinci luni, scrisoarea a adunat peste 2000 de mesaje de la părinți, viitorii părinți, dar și angajați MedLife.

Pentru ca promisiunile să prindă rădăcini, scrisoarea a fost plantată simbolic într-o capsulă a timpului, în Munții Făgăraș în punctul de pornire pentru un nou traseu turistic în zona Munților Făgăraș, mai ales după ce pădurea va prinde rădăcini și va schimba aspectul zonei. În 2019, o echipă numeroasă formată din medici și personal de suport, din București, Sibiu, Cluj-Napoca, Craiova și Iași, au contribuit la plantarea de puieți de brad și molid pe un platou din Munții Făgăraș. Astfel, 70 de voluntari MedLife au plantat 15.000 de puieți, pentru o Românie mai verde.  

În fiecare an, compania încearcă să recicleze cât mai mult și să se folosească de toate mijloacele existente pentru a reduce consumul și pentru a avea eficiență energetică în fiecare clinică MedLife. 

Ultimele articole

Alte articole