fbpx

Metoda inovatoare a unui start-up clujean de a se finanța

The Cool Unicorns

Platforma Stailer, de rezervări online pentru industria de beauty din România, și-a lansat, începând din luna iunie, propria colecție de Non-Fungible Tokens, Shine. Prețul special pentru NFT-urile Shine, din această primă etapă de Pre-Sale, denumite The Cool Unicorns, este de 1.888 de lei.

Vor exista mai multe etape de sale, iar prețul NFT-urilor va crește de fiecare dată. În total, este vorba despre 8.888 de NFT-uri, lansate pe blockchain-ul platformei românești Elrond. NFT-urile pot fi achiziționate cu EGLD, dar și cu FIAT, folosind orice card bancar. Acesta este, de altfel, primul proiect de NFT din România care acceptă plata cu card bancar.

NFT-urile vor putea fi tranzacționate după 3 luni de la începerea etapei de Public Sale, timp în care proprietatea va fi transferată cumpărătorului, iar custodia va fi deținută de Stailer, pentru protejarea investiției.

Pentru a primi sau tranzacționa un NFT ai nevoie să îți creezi un portofel digital (virtual wallet) pentru ELGD. Elrond oferă două opțiuni de portofele: Maiar App (Mobile) și Maiar DeFi Wallet (Desktop).

Am ales rețeaua Elrond deoarece, comparativ cu alte rețele, este mai rapidă și oferă mai multe tranzacții per secundă (15.000 tps), este sigură, are o interfață de utilizator prietenoasă și are costuri mai mici ($0.0001 per tranzacție). De asemenea, Elrond oferă o echipă de suport care răspunde întotdeauna prompt solicitărilor”, spun reprezentanții Stailer.

NFT-urile The Cool Unicorn din colecția Stailer sunt echivalentul unor vouchere digitale care oferă cash back, invitații la evenimente mondene, servicii exclusiviste în saloane, tratament preferențial și o experiență VIP în industria de beauty din România.

Designerul colecției este creatorul de modă Cătălin Botezatu. NFT-urile înfățișează un unicorn, care reprezintă simbolul eleganței și al bunăstării, iar accesorizarea acestor NFT-uri este realizată în concordanță cu tendințele momentului în industria modei.

It Keeps Growing … and Growing

Am lansat colecția Shine cu scopul de a susține creșterea accelerată a companiei, pentru a îmbunătăți produsul și a ne extinde internațional în Budapesta și Istanbul. Ca să putem îndeplini aceste obiective, dar și pentru a lansa platforma Stailer și pe alte piețe, avem nevoie de finanțare. Prin cumpărarea unui NFT contribui la expansiunea Stailer, iar 93% din fonduri vor fi folosite pentru a finanța extinderea pe pietele internaționale”, a declarat Bogdan Clipici, CSO Stailer.

Restul de 7% din valoarea colecțiilor va fi donată. 5% către Fundația „Jeni Mandachi”, lansată de antreprenorul Ștefan Mandachi, și 2% pentru asociațiile de beauty din România, pentru susținerea industriei locale.

De la momentul lansării am digitalizat activitatea a 1.500 de saloane de înfrumusețare, în toată România. Avem 140 de saloane în Cluj-Napoca, 300 şi ceva în Bucureşti, iar restul sunt dispersate în celelalte oraşe. Avem, desigur, oraşele mari care conduc clasamentul: Iaşi, Timişoara, Braşov, cu aproape 100 de saloane. Astea sunt cele mai mari şi importante locaţii. Am avut o abordare foarte structurată, ne-am dorit să cucerim teritoriu”, spune și Andrei Ursachi, CEO și co-fondator al Stailer.

Momentan, peste 50.000 de români se programează online, folosind Stailer. În ultimul an am avut o creștere de 20 ori a numărului de programări și de 8 ori a numărului de saloane partenere. Ne propunem ca anul viitor sa ajungem la 300.000 de programări online.

Prin urmare, numărul de utilizatori va crește extrem de mult, însă numărul NFT-urilor va rămane foarte limitat și constant, de doar 8.888.

În ultimele 12 luni am atras finanțări de 2 milioane de euro, compania fiind evaluată la 15 milioane de euro. Ne pregătim să lansăm în Budapesta și Istanbul. Astfel, estimăm o creștere exponentială a companiei, ceea ce va determina o creștere accelerată a valorii NFT-urilor deținute”, completează acesta.

Shine Non-Fungible Tokens

Tehnologia blockchain permite start-up-ului tech Stailer să emită carduri de fidelizare a căror existență nu mai este condiționată de identitatea unei persoane, ci de posesia unui voucher digital care este transmisibil. Tehnologia permite astfel deținătorilor să cedeze sau chiar să vândă acest privilegiu altor persoane.

VIP în industria de beauty din România. Pe viață! Oriunde ai merge, la orice serviciu. Tratament preferențial în toată rețeaua de saloane din platforma Stailer. Plus exclusivitate. 0,1% din populația României va deține un NFT Shine by Stailer. Doar 8.888 de exemplare vor exista vreodată pe piața din România”, spun reprezentanții companiei.

Deținătorii colecției Shine vor avea prețuri reduse cu până la 35% la toate saloanele participante în programul Stailer ads și orice serviciu rezervat prin aplicație va aduce utilizatorilor 1 euro cashback, tratament preferențial, băuturi și o serie de discounturi. În plus, utilizatorii vor avea acces gratuit la evenimentele de beauty organizate de Stailer, iar fiecare salon din rețea va lista individual beneficiile acordate deținătorilor colecției. În plus, recenziile oferite saloanelor de către deținătorii colecției Shine au statut special și vor fi evidentiate separat. Totodată, recenziile gold au impact asupra algoritmului de căutare, influențând ordinea în care sunt afișate saloanele utilizatorilor.

Prin emiterea acestor „legitimații VIP”, Stailer împuternicește deținătorii și îi transformă într-o „autoritate de control” cu rolul de a evalua gama saloanelor de lux într-un mod obiectiv și transparent. Va rezulta de aici o ierarhie a celor mai bune saloane de lux care va fi pusă la dispoziție utilizatorilor interesați de astfel de servicii.

Fiind în plină expansiune, Stailer este și în căutare de angajați. Compania recrutează activ în acest moment pentru departamentele de IT, vânzări și HR din Cluj Napoca. Vezi aici lista cu posturile disponibile.

Stailer

Compania Stailer a fost lansată în data de 14 noiembrie 2020, în Cluj-Napoca, cu obiectivul de a digitaliza industria de înfrumusețare din România. Concret, Stailer își propune să ofere utilizatorilor posibilitatea de a descoperi și verifica în timp real disponibilitatea saloanelor și frizeriilor și de a face o programare online. Mai mult de atât, în cadrul platformei, utilizatorii pot verifica prețurile practicate de saloane, portofoliul de lucrări și recenziile autentice ale altor utilizatori care au folosit platforma.

Dar Stailer nu este doar o platformă de rezervări online la saloane și frizerii. Viziunea oamenilor este de a construi o rețea socială adresată industriei de beauty, „un fel de LinkedIn construit în jurul profesioniștilor din industria de înfrumusețare. Am pornit demersuri în direcția aceasta, iar în acest moment există un Feed unde utilizatorii pot naviga și descoperi profesioniștii după lucrările din portofoliul lor de clienți. Este un prim pas în direcția de rețea socială, ne dorim să evoluăm mai mult în aceasta direcție, însă, pentru ca ideea noastră să devină realitate, avem nevoie de finanțare”, spune Andrei Ursachi.

Abonează-te la newsletter și o să primești o dată la două săptămâni cele mai interesante știri din Cluj.

Ultimele Articole

-Publicitate-spot_imgspot_img

Ultimele articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.