fbpx
duminică, mai 19, 2024

MHP – A Porsche Company, partener de sustenabilitate al festivalului Electric Castle: Pasiune pentru muzică bună, comunitate și sustenabilitate

Share

Ziua Sustenabilității, marcată în calendar în 27 octombrie, este o ocazie pentru ca toți cei preocupați de protecția mediului să redeschidă dialogul despre sustenabilitate cu scopul de informa, de a conecta publicul la temele prezentului si de a găsi soluții și idei inovatoare menite să producă schimbări în maniera în care percepem și trăim conceptele de consum și reciclare. 

Iar parteneriatele între diverși actori din societate joacă un rol esențial în atingerea obiectivelor de sustenabilitate și în promovarea unei schimbări durabile. 

Într-o lume interconectată și complexă, abordarea problemelor legate de mediu, economie și societate necesită eforturi concertate și colaborare între diferite părți. Aceste colaborări reprezintă exemplul concret al modului în care colectivitatea poate acționa într-o manieră sinergică pentru a aborda probleme complexe și pentru a promova practici durabile. 

Începutul unui parteneriat de succes: MHP Romania x Electric Castle

Festivalurile de muzică au la bază capacitatea de a uni oamenii în jurul artei și muzicii, oferindu-le o platformă excelentă pentru a se conecta, a împărtăși experiențe și a celebra diversitatea culturală. În acest spirit, MHP Romania a încheiat un parteneriat cu Electric Castle, un festival care împărtășește aceleași valori de sustenabilitate. 

În calitate de EC Sustainability Partner pentru cea de-a 9-a ediție a festivalului, MHP Romania a adus o contribuție semnificativă la eforturile de mediu, concentrându-se pe reducerea amprentei de carbon și promovând practici ecologice. Astfel, această colaborare a însemnat o uniune între pasiunea pentru muzică și angajamentul față de mediu, aducând în prim-plan un exemplu concret al modului în care, în același timp, se poate sărbători și sănătatea planetei, și cultura și muzica.

La festival, dar și după festival

După editia a 9-a EC, o parte din echipa MHPRomania a avut o experiență memorabilă în cadrul unei vizite la Electric Castle, festivalul de muzică care are loc anual în pitorescul domeniu al Castelului Banffy, în apropiere de Cluj-Napoca. În timpul acestui tur al festivalului, echipa MHP a avut ocazia de a se familiariza cu logistica complexă a organizării unui eveniment de această amploare și a descoperit ce înseamnă cu adevărat sustenabilitatea în contextul unui festival de muzică. Această experiență i-a învățat pe membrii echipei cât de importantă este implicarea fiecăruia dintre noi în sprijinirea inițiativelor de protejare a mediului și a acțiunilor care pot face diferența în direcția unui viitor mai durabil.

Electric Castle și dorința de a proteja natura

Cu 200 de mii de participanți în fiecare an, organizatorii festivalului Electric Castle dezvoltă programe de reducere a consumului de resurse folosind principii circulare, concentrându-se pe achiziții ecologice și responsabile, și prin dezvoltarea unor soluții mai bune, dar și asigurându-se că toate deșeurile și materialele rămase după eveniment sunt strânse și reciclate, an de an.

Astfel, la EC 2023, conform cifrelor oferite de Supercom, o echipă de 200 de persoane a acoperit toți cei 400 de mii de metri pătrați ai festivalului non-stop pe perioada festivalului, iar 20 de persoane au asistat cu perioada de dinainte și cea de după eveniment. În total, în această perioadă, 20% din gunoiul strâns a fost reciclat. Mai exact, s-au reciclat 16 tone de carton (de zece ori mai mult decât în 2021) și 3,6 tone de plastic, adică 50% mai puțin decât în 2021, deoarece s-au făcut eforturi suplimentare pentru minimalizarea folosirii plasticului în festival. Astfel, conform calculelor Supercom, s-a contribuit la economia circulară cu un total de 29 de tone. 

Responsabilitatea MHP: Pentru un viitor mai bun

Prin deviza „For a better tomorrow”, MHP își exprimă angajamentul pentru sustenabilitate, pentru protecția mediului înconjurător și pentru îmbunătățirea calității vieții pe termen lung. Totodată, această deviză subliniază importanța asumării responsabilității față de generațiile viitoare și amintește impactul acțiunilor de astăzi asupra societății de mâine. 

Un viitor mai bun trebuie construit cu pasiune și acțiuni concrete, iar aceasta este esența valorilor MHP. Aici, responsabilitatea socială a companiei este considerată ca fiind un concept amplu, care îmbină economia, mediul și aspectele sociale. De aceea, scopul MHP este să desfășoare activități economice durabile și să contribuie la crearea unei valori pe termen lung. Cu această abordare, sunt aduse beneficii tuturor persoanelor, dar și societății în întregul său. 

Implicarea echipei MHP pentru construirea unui viitor mai bun include atât experiența și expertiza în domeniul inovațiilor și tehnologiilor digitale, cât și angajamentul în acțiuni de susținere a sustenabilității, cum ar fi parteneriatul cu festivalul Electric Castle.

Despre MHP – A Porsche Company  

MHP – A Porsche Company, o subsidiară Porsche, este o companie lider din sfera IT, dedicată dezvoltării de soluții adresate segmentului de piață „Mobility & Manufacturing”. Compania are în prezent peste 4000 de angajați, prezenți în MHP și își desfășoară activitatea la nivel internațional, având sediul central în Germania și filiale în SUA, Marea Britanie, România și China. În România, MHP – A Porsche Company are o echipă de peste 850 de specialiști care oferă servicii IT cu un approach 360 unui portofoliu de clienți internaționali. 

Compania are birouri în Cluj-Napoca și Timișoara, dar și angajați care își desfășoară activitatea remote, localizați fiind în multe orașe din România. 

Ultimele articole

Alte articole