fbpx
marți, iunie 25, 2024

Mind Generation: Taberele online unde copii invata prin joaca despre matematica si informatica

Share

Mind Generation este un centru de matematica si informatica deschis anul trecut in Cluj-Napoca, care pana acum a reusit sa stranga in jurul sau peste 500 de copii, fosti sau actuali elevi, intre 7 si 16 ani.

Cu cele doua componente – matematica si informatica, cursurile acopera o plaja larga de nevoi ale copiilor si adolescentilor, incepand din clasele mici, pana la liceu.

Intr-o atmosfera prietenoasa si placuta, cu atentie pentru fiecare copil, cu focus pe calitate, sedintele de matematica se desfasoara atat in grup cat si individual, si adreseaza nevoi de baza: intelegerea notiunilor principale, exersarea lor, mergand apoi spre aprofundare si performanta, astfel incat copiii sa fie bine pregatiti pentru toate etapele si examenele pe care le au in fata, fara sa aiba lacune si dificultati.

In ceea ce priveste cursurile de informatica, acestea sunt un adevarat deliciu pentru copii, incepand din clasa a 2-a invata programare si algoritmi sub forma de joaca, construiesc propriile animatii si jocuri, desene geometrice, spectaculoase si pline de fantezie. 

Marile avantaje ale cursurilor de informatica sunt: in primul rand deschid o usa spre o lume fascinanta si le fac cunostinta copiilor cu programarea de mici, pentru a putea ulterior alege un drum sau altul spre liceu sau spre facultate. In al doilea rand, sunt abordate si intelese intr-un mod natural si placut foarte multe notiuni din matematica ! 

In timpul vacantei de vara, in cadrul Scolii de Vara de Matematica si Informatica, oferta de tabere si cursuri este foarte diversa. Deocamdata totul este planificat online, dar in cazul in care va fi posibil, vor fi organizate si tabere urbane la locatia centrului de matematica si informatica, Calea Manastur nr.31. 

Tabere de programare Scratch pentru copii intre 8 si 13 ani 

Taberele noastre de Scratch sunt gandite pe mai multe nivele, de la incepatori, progresiv pana la avansati. Copiii invata prin joc, intr-un mod foarte placut si natural, de la ABC-ul programarii, pana la notiuni complexe. 

Temele propuse sunt foarte atractive: se incepe cu “Muzica si Miscare”, apoi intermediar sunt 3 nivele: “Dezvoltare jocuri” – distractive si haioase, “Desene Geometrice Magice” – tema absolut adorate de copii, si “Mari Descoperiri Stiintifice” – nivel care reuneste si foloseste tot ce s-a invatat pana acum, copiii realizand proiecte pe teme de mari descoperiri stiintifice.  Ce ati zice sa invatam si sa „punem in scena” in proiecte povestea descoperirii gravitatiei, a electricitatii, a numarului „pi” sau multe altele?

Avansatilor le sunt propuse: “Blocuri si liste”, “Algoritmii avansatilor” si “Hackathon – cei mai buni programatori in Scratch” care este sub forma de competitii de proiecte, cu premii si suprize in final!

Inscrieri aici sau pe site-ul Mind Generation

Tabere de Mobile Programming  sunt potrivite copiilor intre 12 si 14 ani.

Ceea ce aduce in plus platforma Mobile Application Inventor pe care lucram, este introducerea si familiarizarea cu programarea orientata obiect, care este cea mai avansata metoda de programare si este folosita in multe limbaje de nivel inalt.

Vor rezulta aplicatii mobile, care vor fi testate pe propriile device-uri de catre copii, de cele mai diverse tipuri: de la desene, jocuri, pana la aplicatii avansate.

Taberele sunt structurate pe nivele: „Realizarea primului nostru joc pe mobile” pentru incepatori, pentru intermediari – „Primul meu magazin virtual pe mobile” si pentru avansati „Cloud Database & GPS location sensor” si Hackathon Mobile Programming “Cei mai buni programatori Mobile App Inventor”

Imaginatia copiilor este fara limite, asa ca vom realiza cu siguranta cele mai diverse jocuri si magazine virtuale ! 

Pentru avansati temele sunt deosebit de atractive si ancorate in realitate ! Cloud Database ? Da, putem intelege si folosi de la aceasta varsta ! GPS location sensors ? Cum ar fi sa facem noi o aplicatie care sa ne conduca la o locatie data ? Da, toate acestea sunt posibile in tabara avansatilor !

Inscrieri aici sau pe site-ul Mind Generation

Curs Programare in C++ :  exista Curs pentru Incepatori si Curs pentru Intermediari.

Curs Web Design – este un curs dedicat elevilor de la clasa a 7-a in sus, interesati de modalitati de construire a site-urilor si paginilor web si nu necesita nici un fel de cunostinte anterioare. In finalul cursului fiecare participant va avea propriul site dezvoltat de el insusi si va stapani notiunile de baza pentru realizarea paginilor web. 

Curs Unity – Dezvoltare de jocuri: se adreseaza liceenilor si studentilor si se va invata crearea unui joc de la A la Z, pe platforma Unity, pentru device-uri mobile.

Curs JavaScript – grafica folosind libraria creativa P5: Cursul este indreptat catre incepatorii in lumea programarii pe computer (clasa a 9-a+, cu exceptii) si nu necesita cunostinte anterioare.

Cursul se va focusa pe fundamentele programarii pe calculator, folosind limbajul Javascript, mai exact libraria creativa P5 care se orienteaza catre redari vizuale pe ecrane – de la  calculatoare la tablete si smartphone-uri.

Inscrieri aici sau pe site-ul Mind Generation

Robotica: roboteii Dash & Dot abia asteapta sa se reintalneasca cu prietenii lor dragi, copiii ! Acest lucru se va intampla daca situatia va permite sa desfasuram cursuri la locatia noastra. 

Si nu in ultimul rand, trebuie amintite cursurile de matematica, inclusiv pentru excelenta, care se vor desfasura in timpul verii, online sau nu, depinde de imprejurari si situatie. Pentru elevii claselor primare, gimnaziale sau liceeni, care vor sa recapituleze sau sa profite de vacanta si sa acopere eventuale lacune intr-o atmosfera relaxata si prietenoasa, fara presiunea care se resimte in timpul anului scolar, vor exista grupe dedicate pentru fiecare clasa si pregarire speciala pentru cei ce vor intra in clasa a VII-a si a XII-a !

Inscrieri aici sau pe site-ul Mind Generation

Iar pentru cei nehotarati, se ofera consiliere, astfel incat sa se poata face alegerile cele mai potrivite, in functie de dorinte, inclinatii, background, eventuale  cursuri anterioare urmate si nu in ultimul rand, in functie de program.

Motto-ul nostru este: “Learn.Become.Transform” – adica intai si intai, la baza tuturor, este invatarea. Abia dupa ce invatam, putem sa evoluam si sa devenim noi insine ceea ce ne dorim, iar apoi putem transforma lumea din jur ! 

Haideti sa invatam impreuna! Afla mai multe detalii pe MindGeneration.ro

Ultimele articole

Alte articole