fbpx
joi, mai 23, 2024

Minus Gluten și un plus de gust și sănătate în primul meniu 100% fără gluten din România

Share

Medicii specialiști spun că 1 din 100 europeni au intoleranță la gluten, astfel că în ultimii ani problema glutenului în alimente este tot mai amplu dezbătută și la noi. Românii, fie că au intoleranță la gluten sau pur și simplu vor să treacă la un stil de viață mai sănătos, au început să caute acele produse care sunt cu adevărat „gluten-free”. Cum nu este deloc simplu să le găsești, antreprenorii și chefii din bucătăria „Minus Gluten” au spart gheața cu primul meniu 100% lipsit de gluten din România.

Un grup de tineri întreprinzători din Cluj-Napoca au investit peste 120.000 de euro în conceptul „Minus Gluten”, un brand care dorește să vină în sprijinul celor ce doresc să elimine glutenul din alimentație.

Glutenul reprezintă un amestec de substanțe naturale proteice și se află cu precădere în grâu, secară și în orz. El se găsește în pâine, bere, paste făinoase, diferite produse de patiserie, în cereale, dar și în alte alimente care pot contine urme de gluten prin contaminare in procesul de fabricare și ambalare.

Meniul Minus Gluten oferă o gamă largă de preparate , toate gătite cu un plus de atenție.

Potrivit statisticilor, aproximativ 70% dintre produsele alimentare aflate în prezent pe rafturile magazinelor conțin gluten. Cum problema este cât se poate de serioasă, un grup de tineri întreprinzători din Cluj-Napoca au investit peste 120.000 de euro în conceptul „Minus Gluten”, un brand care dorește să vină în sprijinul celor ce doresc să elimine glutenul din alimentație. Vorbim despre un adevărat laborator culinar în care bucătari pricepuți în arta gătitului fără gluten realizează preparate de înaltă calitate, sănătoase și gustoase, folosind ingrediente proaspete pentru a oferi clienților o experiență culinară unică.

În bucătăria Minus Gluten, mâncărurile sunt realizate cu o atenție aproape chirurgicală chiar și când vine vorba despre cele mai mici detalii. Furnizorii sunt atent selecționați, iar preparatele sunt testate de către specialiștii unor laboratoare acreditate, din străinătate , astfel încât lipsa glutenului să fie certificată la cel mai înalt nivel. În perimetrul bucătăriei sau în mașinile folosite pentru livrare, nici un angajat nu consuma produse care conțin gluten, astfel încât riscul de a contamina vreun preparat să fie egal cu zero.

Beni Cuc, inițiatorul ideii Minus Gluten.

„Burgerul este vedeta noastră. Cei care consumă burgeri spun că ai noștri sunt speciali. Pizza noastră nu este cu de toate și este în esență atipică. De exemplu, nu are margini și asta datorită tehnologiei pe care o folosim. Zeci de comenzi vin zilnic pe site-ul minusgluten.ro, semn că oamenii așteptau o soluție sigură pentru problemele legate de intoleranța la gluten. Doar 40% din comenzile zilnice sunt alegerile celor cu intoleranță, însă și cei care nu au această problemă au fost cuceriți de gustul desăvârșit și combinațiile de arome. De asemenea, încă de la început, am implementat în bucătărie proceduri foarte precise, iar ingredientele sunt atent selecționate, astfel că putem spune că riscurile de alergii sau reacții adverse la gluten sunt practic inexistente“, precizează Beni Cuc, inițiatorul ideii Minus Gluten.

Iar pentru că ideile bune sunt tot timpul pe placul tuturor, clujenii de la Minus Gluten au de gând să-și ducă filozofia despre mâncare și în alte orașe din România.

„Pentru viitor, Minus Gluten urmărește extinderea în mai multe orașe, fiind în discuții avansate în vederea deschiderii unei bucătării la București”, explică Beni Cuc.

Deși realizarea unui meniu fără gluten presupune mai multă muncă și mai multă creativitate, în prezent, meniul Minus Gluten oferă o gamă largă de preparate precum supe creme, pizza, paste, risotto, burgeri și deserturi, toate gătite cu un plus de atenție la acele mici detalii care pot transforma o masă într-o adevărată plăcere.

În perimetrul bucătăriei sau în mașinile folosite pentru livrare, nici un angajat nu consuma produse care conțin gluten, astfel încât riscul de a contamina vreun preparat să fie egal cu zero.

Ultimele articole

Alte articole